164    3    0  

Lekte betong himling. Anbefalt festemiddel.

 3     0
Hei,

Jeg har planer om å lekte ned eksisterende betong himling med 48x48 lekter i leiligheten min for montering av lavtbyggende spotter. Planen er hovedsaklig å bruke betongplugger til å feste disse lektene. Jeg ser derimot at det ikke er spesielt dyrt å leie en boltepistol og vet at dette ville vært mer effektivt. Det jeg lurer på er om boltene vil holde godt nok etter gips monteres på lektene i himlingen? Eventuelt kanskje dersom man også bruker et festemiddel som tec7 på lektene sammen med boltepistolen? 

Setter pris på innspill her.

Mvh, Vegard.

   #1
 5 592     Akershus     0
Har aldri brukt boltepistol til det, så jeg kan ikke uttale meg om det.

MEN: jeg har brukt boltepistol en rekke ganger mot både stål og betong. Felles for samtlige skudd var at *ingen* spiker gikk helt inn. Ergo- det sitter helt sikkert, men det hende at du vil slite med spiker som stikker ut... og disse er av stål...

.thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Hei og takk for innspill.

Jeg skjønner, har du noen anbefaling til dimensjon på spikerplugger i dette tilfellet? Det er snakk om et område på ca 50kvm fordelt over 3 rom, 48x48 lekter i cc400, og ett lag med gips.
   #3
 793     0
Jeg har lektet ned betonghimling med 30x48 og lydbøyler, bygger like mye som 48x48. Veldig lett å feste siden jeg bare måtte gjennom et tynt beslag med spikerpluggen, og så kunne jeg "finjustere" høyden på lekten, siden betonghimlingen var skjev.