51 892    18    28  

Nytt røykerør i pipe

 51     20
Hei.

Har fått påpakning fra brannvesen at jeg burde få satt ned nytt røykerør i pipa.
Innenfor den eksisterende teglsteinspipa. (pga. nåværende pipe har hatt sine beste dager, fukt, løse innervegger etc...)

Dette er et tiltak som det må søkes kommune og brannvesen for, å utføres av et godkjent firma.

Noen som har fått dette gjort??
Hva må man betale for en sånn jobb??

Andre løsninger/ideer??

   #1
 969     1
Du tar en ringe runde til murer firma så får du svar. Pris du må nok regne en 1200-1700 kr meteren forskjellig fra firma til firma og system.
Signatur
   #2
 94     2
Dette kalles "renovering av pipe" og utføres av firma som "Brann og fyringsservice".

Jeg har en pipe som er 10 m (fordelt på kjeller 1., 2 etasje og loft) , feieluke i kjeller og på loft, ovn i 2. etasje.
For ca kr 25.000,-  ville dette firmaet (i Sandnes) sette inn rustfritt stålrør med nødvendig utfyllngsmasse rundt,  tetting av feieluke på loft, koble til ovn i 2. etasje, kle utvendig pipe med tilhørende blytetting mot tak, samt pipehatt.

Fikk ikke beskjed om at jobben var et tiltak det måtte søkes om, men siden du har fått pålegg fra brannvesen er saken  muligens en annen?

Alternativ løsning: Rive pipe og bygge opp fra bunn...

Tror nok det enkleste og billigste er å renovere pipen ved å sette inn rør som beskrevet ovenfor..
   #3
 234     Rogaland     0
Vi har fått akkurat dette gjort for en stund siden, av "Brann- og fyringsservice" fra Sandnes.

Jeg husker ikke nøyaktig hva vi betalte. Ett sted mellom 20.000,- og 25.000,- vet jeg.

I denne prisen lå følgende:


  • ca. 10 meter pipe.

  • Ny feieluke.

  • 1 innøp fra ovn i kjeller.

  • 1 innløp fra ovn i 1. etg.I forkant av jobben kom er person fra "Brann- og fyringsservice" på befaring for å planlegge jobben.

Selve jobben ble utført av 2 personer fra "Brann- og fyringsservice" og meg selv i løpet av noen timer. Alt gikk helt fint, bortsett fra at pipa var så ufattelig hard å meisle i at det tok litt ekstra tid.

Vi måtte ikke søke om noe som helst. Feieren hadde for flere år siden underkjent pipa. Da vi var ferdige med utbedringen, sendte "Brann- og fyringsservice" inn melding om utført jobb, og at pipa nå var godkjent for bruk. Alt i alt er vi veldig godt fornøyd, men det er selvfølgelig sure penger...
   #5
 775     Konnerud i Drammen     0
vi fikk også dette gjort i høst, kom på 23000, 7m rør, og tilkobling av ny vedovn. de tok seg også av å søke kommunen og den biten der(de er jo forhåndsgodkjent så de bare gjorde det uten å få godkjenning, og så dumpa godkjenninga i postkassa noen uker senere ;D ;D)
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 51     0
Takker å bukker.

Dette var til stor hjelp.
Trudde prisene var høyere. Hadde regnet med 50 laken ut av vinduet.

Takk takk.
   #7
 524     Akershus     1
Jo, og vi også, for 2 år siden.
10 meter teglsteinspipe fra 1928 som hadde hatt mange ovner tatt inn og ut av gjennom årene. Pipen så ikke ut innvendig men vi hadde ikke fått noe pålegg om å gjøre noe med den.
Vi brukte keramikk rør som ble heist ned i seksjoner fra taket. Løsleca fra sekker ble tømt inn rundt + et lag med støp ca. hver meter oppover. Vi hadde kun plass i den gamle pipe til et 180mm diameter rør.
Ble anbefalt mot å bruke stålrør da de er vanskelig å sette inn, og ta ut, ovner på.
Hele. En mann + hjelp av meg til å "lande" røret ned i kjelleren tok en halv dag.
Hele jobben, med 10m rør, tetting av feieluke i loftet, ny luke i kjeller, innsetting av 2 ovner osv kom på rundt 25k. Jobben ble utført av en godkjent murmester og rapporterte inn til kommunen av ham.

   #8
 41     nord norge     0
Skrevet av: Krysstel brukte keramikk rør som ble heist ned i seksjoner fra taket. Løsleca fra sekker ble tømt inn rundt + et lag med støp ca. hver meter oppover. Vi hadde kun plass i den gamle pipe til et 180mm diameter rør.
Ble anbefalt mot å bruke stålrør da de er vanskelig å sette inn, og ta ut, ovner på.

håper svaret mitt ikke brukes mot meg....

Dette er en trist dag !  egentlig " utgikk " metoden  for ca 10 år siden. For oss i bransjen er vi svært enige om dette . Ved innstallering av " gammel" ikke rentbrennende ildsted vil røykgass temperaturen stige opp mot 800- 1000 gr. Ett  " leca " foring tåler max ca 550 gr ,over kort tid selvsagt noe mer. MEN det kan medføre at elementene kan sprekke igjen....  løs leca med istøp hver meter er ett problem. Ved høy røyk gass temp vil elementene utvide seg som igjen presser på leca kulene som igjen presser på ytterelementer av eks tegl. Her har tydeligvis mureren kun vært opptatt av penger og ikke fortalt hele sannheten. flere kun 5- 10 år gamle skorsteiner er rehabilitert med stålrør etter at løsleca med istøp er brukt før.
en teglskorstein skal være synlig på alle 4 sider!!!
se link fra Nes kommune
http://www.nes-ak.kommune.no/getfile.aspx/ephdoc/?db%3DEPHORTE%26ParamCount%3D1%26JP_ID%3D45296 

ved foring av eks stålrør oppgraderes skorsteine til klasse 3 som en moderne leca pipe, og da kan den kles på to sider.
Som i ditt tilfelle er skorstein IKKE oppgradert og om og men skorstein ikke er synlig på alle 4 sider kan du risikere ved kontroll å få påpakk om utbedring av feier. Her burde håndverker informert i h h t håndverkerloven om opplysningsplikt hva som er best å bruke. Ett stål rør er jeg enig i er noe plunder, Men skorsteinen oppgraderes slik at to sider kan kles inne og dermed er egentlig produktet helt FANTASTISK.

En hel rekke seriøse håndverks bedrifter innehar sentralgodkjenning, både utførende og kontrollerende dermed slipper de å søke kommune om lov . De sender kun inn kopi om utført arbeid
sjekk gjerne link for sentralgodkjenning
ikke hyper
http://www.be.no/beweb/regler/veil/gofveil03/06gofveil.html 

nå blir jeg varm i huet så nå stopper jeg å skrive
   #9
 234     Rogaland     1
Ble anbefalt mot å bruke stålrør da de er vanskelig å sette inn, og ta ut, ovner på.


Ett stål rør er jeg enig i er noe plunder,


Dette kan jeg ikke helt forstå. Hos oss gikk det veldig fort og fint å få dette til. Intet plunder i det hele tatt. Røret som ble brukt er fleksibelt, og veldig greit å jobbe med.
   #10
 524     Akershus     1
Det som "pipe spesialist" sier høres ikke bra ut.
Vi har gjennomført det som vi trodde var en godkjent oppgradering i god tro på at den godkjente pipe-mannen viste hva han drev med. Hvorfor skulle vi egentlig tro på noe annet ?
Eneste jeg har å si i mitt forsvar er at det ble innstallert et helt nytt rentbrennende ildsted samtidig. Ovn nr. 2 er en renovert gammel etasjeovn men denne blir aldri fyrt i - den står kun til pynt. Men pipen er ikke synlig fra 4 sider, kun fra de samme 2 sider som den har vært synlig fra de siste 80 år.
Enda mer trist er det at jeg anbefalte samme mann til en kompis og en tilsvarende "opp/nedgradering" ble gjennomført hos ham etterpå !
Jeg har også en nabo som fikk tilsvarende gjort for ca. 10 år siden i en teglsteinspipe fra 1924. Har ikke hørt at de har fått problemer med spreker, men kanskje de bare vet ikke .............!

Mener virkelig "pipe spesialist" at pipen som den står idag er helt ubrukelig og oppgraderingen burde gjøres om med et stål rør ned i ?
Jeg regner med at dette gjelder svært mange piper som har blitt "oppgradert" på denne måte de siste 10-15 år.
Er dette en tikkende brann bombe eller overreagerer vi her ?