taz
   #11
 3 840     Haugesund     1
Det som er viktig i avviksmeldingen å få med seg er: at det står ½ steins pipe. Det betyr 7cm. tykkelse, og ikke 10cm. som er "godkjente". Piper med "hel" stein (10cm.) er i Hgsd, godkjent for innkledning på 1 side (3 frie sider). ½ steinspiper, må her utbedres med innsetting av nytt innerrør. (eller rives, som jeg gjorde)
Signatur

   #13
 826     vestfold     0
Rivde halve pipa vår i fjor i forbindelse med ombygging av huset , pipa var av typen halvsteinspipe. Fikk så et firma til å senke nye keramiske foringer i den gamle delen
delen av pipa. De fylte ikke løs leca rundt foringene , men brukte kun avstandsholdere for å sentrere foringene i pipa. Har selv murt opp den nye pipa med
foringer fra bjelkelaget i 2 etasje og opp over taket. Kostet meg totalt 15000kr.
   #14
 58     Trondheim     0
Jeg fikk satt inn et innerør i pipa på huset. Dette var et slags kjeramikkrør, som ble bygget på taket og heist ned gjennom pipa. I bunnen ble det satt inn ei luke til en gammel bakerovn og til å kunne få ut sot, selvsagt. Pipa er ikke allverdens stor, vil tippe ca 5 meter. Den jobben kom på 17 000. Ikke avskrekkende mye altså.

Det som derimot er dyrt, er hvis du har ei pipe med mange tilslutninger (mange ovner, peiser) og som i tillegg er høy.
   #15
 404     Trondheim     0
Vanlig og bruke keramiske piperør på lave piper dvs vanlig bolig hus. men og det blir litt mer høyde på dem evt om pipa er skjev og eller trang kan det bli er problem å få pipa ned i pipa.
da må en heller velge stål pipe enten i stive stykker eller med flexi rør.
   #16
 524     Akershus     0
Alfush og Slapoe - Ble det brukt løsleca rundt deres keramiske rør ?
Bare nysgjerrig å høre om dere har gjort samme gedigen blunder som meg !
   #17
 43     0
Både stålrør og keramikk vil jeg si er gode løsninger, men jeg ville selv foretrukket "vanlig pipeisolasjon" ikke løs leca. Som nevnt tidligere pga ekspansjon ved oppvarming. Med disse løsningene får du ett innerrør som tilsvarer en ny element eller stålpipe.
Flexirør har jeg derimot hørt om dårlige erfaringer, fra person som driver med faget. Disse er veldig enkle å få på plass, men er dårlige med tanke på varighet. Kan evt. sikkert brukes på en gassovn.

   #18
 2     Kløfta     1
Vil bare rette på 1/2 steins pipe og 1/1 steins pipevange.
Før var mursteinen ca. 23x11x7 cm.
Halv steins pipevange, ble da på ca. 11 cm og hel steins pipevange ble da ca. 23 cm.
Mener norsk format er nå: 228x108x60 mm.

Den mest standardiserte tegl skorsteinen er ca. 50x50 utvendig, murt av 6 teglsteiner i hvert skift (halv stein, kalt: 9"x9").
Noen har også en luftekanal i skorsteinen og da blir den ca. 50x75 cm, utvendig mål.

Hilsen oss i Piperep AS.