132    6    0  

Plugger eller treskruer ved montering av overskap kjøkken på vegg av kryssfiner og gips?

 17     0
Skal montere kjøkken. Veggene består av 12mm kryssfiner og 12mm gips. 

Spørsmålet er, skal jeg bruke vanlige treskruer eller plugger (eventuelt hvilken type?) når overskapene monteres? 

Kun noen få skap vil treffe stendere, og det er ikke aktuelt å legge inn spikerslag.

   #2
 2 929     Akershus     0
Ikea med skinne ?


I denne sammenhengen uinteressant. Dersom det er finer henger du opp overskapene med medfølgende treskruer, eventuelt andre treskruer du måtte har for hånden!

Men vurder lengden, det er ikke noe poeng i at de går langt inn i veggen, det er bare den delen som er i fineren som holder vekten. Er det rør på baksiden kan det bli ekstra jobb og utgifter Smile

.Thag
Signatur
   #3
 555     0
Bare pass på at du faktisk bruker treskruer og ikke noe annet. Er utrolig mange produkter hvor det medfølger nylonplugg+skrue til betong, at skruen er fullstendig ubrukelig til innfesting i treverk. Tror dette har med at neover i Europa har man mye mer betong enn her, og dermed pakkes de skruene som passer best til dette.

Skruene som er best egnet til nylonplugger har gjenger som skjærer minst mulig og ekspanderer pluggen best mulig. Ordentlige treskruer har ett eller flere skjærespor og dype, grove gjenger som skjærer godt inn i treet for maksimalt feste og minimal ekspansjon/oppsprekking.
HSt
   #4
 24 898     Lillestrøm kommune     0
Og stamme diameter er stor nok, nå er ikke 12mm allverdens tykkelse heller og med gips utenpå blir det litt moment på skruen så en bør gjøre det så optimalt som mulig. Hvilken skrue dimensjon bruker dere ?

Jeg knakk en skrue her i helgen når jeg skrudde ting på hytta.
  (trådstarter)
   #5
 17     0
Takker for raske tilbakemeldinger Smile

Ikea med skinne utgår, da kjøkken av annen type allerede er bestilt.

Så vanlige treskruer er altså nok? Hvor tykke skal de være? Har ikke mottatt kjøkkenet enda, så usikker på om dette følger med eller ikke.

Må jeg forborre hull ved skruing i finerplater?
   #6
 2 929     Akershus     0
Ingen forborring. Ville valgt eksempelvis 5,0*40, enten med panhode eller vanlig senkehode. Lengden avhenger litt av tykkelsen på festet. Er det en vinkelbeslagariant holder det i massevis(3mm+12mm+15mm=30, da stikker det en cm ut bak finerplata). Er festet av typen bordbit bakerst i skroget ville jeg kanskje gått opp til 60mm (20mm+12mm+15mm=47mm)

Du bør også velge delgjenget skrue, ikke helgjenget.


.Thag

Signatur