#11
 194     Søgne     0
Etter å ha kjøpt en Electrolux til 4500 som gikk istykker etter 2 år,

Hva gikk i stykker? Jeg valgte en mer midt på treet som kostet 1990 kr, og den har fungert uten problemer i ca. tre år nå.


Først gikk den roterende teppebørsten i stykker. Så begynte slangen å lekke. Et halvt år etter kom det svære gnister(omtrent stikkflammer) ut av støvsugeren når jeg satte i pluggen. Da røyk den på søpla. Dessverre kjøpte jeg den på en elektroforretning i Oslo, som ikke hadde avdeling på sørlandet. Så reklamasjon gadd jeg ikke å stresse med.
Signatur

   #12
 1,806     Sør-Trøndelag     0
Jeg ville nok sjekket ut Hide-a-hose eller hva det nå heter. Angrer på at jeg ikke la opp til dette selv. Den slangen synes jeg er upraktisk å oppbevare og håndtere. Men lett å støvsuge da.
Signatur
   #13
 5,569     0
Sentralstøvsuger er kjekt, men jeg sliter litt med å definere hvorfor. Mulig jeg også er utdatert på "vanlige" støvsugere. Det har vel vært en utvikling på den fronten de siste 10 årene også, uten at jeg har fått det med meg.

Syntes sentralstøvsugeren er behagelig å bruke, slipper å trekke med meg en motor. Slangen er svær, men når den henges på veggen inne i boden tar den omtrent ingen plass. Ser ikke på det som et problem i det hele tatt.

Tidligere hadde vi sentralstøvsuger uten pose. Støvet gikk rett i bøtten, mens utluften passerte gjennom et filter i toppen, så gjennom motoren og ut. Latterlig opplegg, for å være helt ærlig. Skit (spesielt hundehårene) la seg som en kake rundt filteret øverst, mens bøtta under var ganske tom. For å få tak i denne "kaken", måtte bøtten av først. Det ble et griseri uten like å tømme denne, støv overalt.

Den vi har nå ha pose, betydelig mer behagelig. Jeg hadde valgt sentralstøvsuger i et nytt hus også.
   #14
 1,454     Oslo     0

Her kom Torango meg i forkjøpet - helt OK!
Kongstanken ved sentralstøvsuger er jo å få støvet ut av huset, som Torango sier. Man kan jo betale dyrt for ymse filtre, som man kanskje ikke kjenner spesifikasjonene på og som kanskje slett ikke holder spesifikasjonene. Det å slippe ut "eksosen" i en bod (jmfr. Cerebellum) er, etter min mening, direkte dumt. Hvis man vet litt om tungmetaller, bakterier, virus, soppsporer, astma og annen styggedom, så fører man "eksosen" ut av huset!
zippy skriver over at støvsugerlukt er forbrent støv. Ikke bare det. Lukten skyldes mye, mye mer! Men zippy skriver også om kjerneboring. Cerebellum - gjør det selv!!
Derfor to passende linker til slutt om temaene ovenfor ...
http://www.dinside.no/928298/se-hva-som-bor-i-støvsugerposen
og
http://byggebolig.no/mekanisk-og-balansert-ventilasjon/miniventilasjon-vs-balansert-ventilasjon

Ovenfor har jeg tillatt å sitere meg selv fra januar i år. En vanlig støvsuger vil slippe ut/virvle opp mer eller mindre støv i rommet - uansett hvor mange fine ord produsenten bruker om sine filtre. Familier plaget av astma/allergi bør absolutt ha sentralstøvsuger.
Kjøp ALDRI støvsuger av en dørselger!! De selger overprisede produkter av tvilsom kvalitet ...
Signatur
   #15
 2,317     Trondheim     0
Innstallerte sentralstøvsuger da jeg bygget på huset for snart 20 år siden. Angrer ikke ett sekund.
Fordelene har andre listet.
Innspill/Råd:
Som med alt teknisk utstyr kreves vedlikehold. Det betyr at man må ta seg tiden med tømme beholder noe oftere enn en gang i året. Samt gjøre rent i "vakumkammer" på enheten med passe intervall (To ganger per år).
Er man i tvil om sentralstøvsuger skal monteres så kan kanskje en utsjekk på hvordan man ser etter sin husstands bil være greit.
- Bytter du selv hjul på bilen mellom sommer/vinter
- Fyller du spylerveske på bilen før det er tomt?
- Skifter olje på motor selv.
- Sjekker og justerer/bytter generator/servo reimer i bilen selv.

Er du der vil sentralstøvsuger være tingen å montere, Er man ikke der går man på seg sakte men sikkert et irriterende hodebry. Da velger man å kjøpe vanlig støvsuger.
Eller en av disse: http://testbasen.tv2.no/test/427/test-av-robotstovsugere
Da slipper man så og si alt, bortsett fra finstøvet.
Signatur
   #16
 247     0
Tja, har delte meninger om hva som er best.
Sentralsøvsuger har ikke så mye kraft og sug som en vanlig støvsuger.
Slangen på en sentralstøvsuger kan til tider være vanskelig å håntere, slangen er stor og tykk.
Sentralsøvsuger bråker like mye som en vanlig støvsuger bare at den er plassert på eget rom.
Vanlig støvsuger lukter, det gjør ikke en sentralstøvsuger.
Hva som er best er ikke godt å si, man øker verdien på boligen om man har sentralstøvsuger, for det er det folk vil ha.
   #17
 194     Søgne     1
Min erfaring er at sentralstøvsuger er MINST like kraftig som vanlig, hvis ikke mer. Men hvis man har stort hus og lange rør, blir det kanskje verre...
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 242     0
Så utrolig mange fine innspill! Takk takk - nå har jeg lært masse nytt om sentralstøvsuger! Den her slangen-dras-inn-av-seg-selv-løsningen må undersøkes! Er jo praktisk å slippe bråket rundt i huset da - man vel vil normalt plassere posen/motor i en bod eller tilsvarende, slik at det uansett blir mer stillegående enn ordinær støvsuger. Og dette med utslipp av støv ved vanlig støvsuger vs sentralstøvsuger var nytt for meg.
Men denne store slangen som må kveiles opp og slikt høres litt klønete ut om man skal støvsuge et lite område fort og greit, type barn som har sølet ut noe på gulvet f.eks... Mye å tenke på!
   #20
 705     Vestlandet     0
Jeg synes håndstøvsuger virker så praktisk. Slik som her f.eks http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/stovsuger-og-rengjoring/BCH6LNG25/bosch-athlet-stovsuger-bch6lng25 (tilfeldig utvalgt). Da slipper man å drasse med seg en lang slange eller ha en støvsuger på slep. Disse finnes også med vann slik at man kan bruke de til både å støvsuge og vaske gulvet.