12,436    52    24  

Sentralstøvsuger - forklar meg hvorfor det er så kjekt!

 242     0
Alle ferdighuspakker inneholder dette. Jeg har aldri prøvd det, sett det i bruk, eller hørt stort om det. Forklar meg hvorfor dette er så fryktelig praktisk. For meg virker det litt styrete med lange slanger man må rulle sammen og oppbevare etter bruk....? Er jeg helt på bærtur her? Wink

   #1
 3     4
Synes det er bra at man kan sende "eksosen" utvendig slik at man får mindre støv partikler i lufta og samtidig mindre støy.
   #2
 3,412     Akershus     2
... og i tillegg synes mange at en lett slange er lettere å håndtere enn en mobil støvsuger som veier noen kilo.

... og i tillegg synes mange at det er greit med en stor støvbeholder som man bare trenger å tømme en gang i året.

Hvis man synes det er et slit med lagring av den lange slangen kan man slå til på et system der støvsugerslangen suges inn i veggen.

Men det er jo selvsagt mulig å leve et fulllverdig liv uten sentralstøvsuger. Er du skeptisk til sentralstøvsuger, så dropper du dette fra ferdighuskontrakten og sparer noen tusenlapper.
Signatur
   #3
 705     Vestlandet     0
Jeg har litt samme tanke som deg og har også spurt om det samme her inne. De fleste virker til å være fornøyde med sentralstøvsuger og kan ikke tenke seg noe annet igjen. Det beste argumentet synes jeg er at det er allergi- og astmavennlig. Mindre støy et også positivt, og dessuten ønsker jeg meg en feieluke på kjøkkenet tilkoblet sentralstøvsugeren.
   #4
 5,336     Tromsø     0
Før man investerer i sentralstøvsuger, er det også verdt å få med seg at "vanlige" støvsugere har utviklet seg kraftig de seinere årene.
* Støy: Kraftig redusert, og mindre hysterisk frekvens. Det er ikke noe problem å høre radio eller snakke sammen mens man støvsuger med f.eks. en Electrolux Ultrasilencer.
* Støv som blåses ut: Stadig bedre filtre som fanger opptil 99,99 % av støvet.
* Brukervennlighet: Støvsugeren følger lydig etter deg og velter aldri. De dyreste modellene har styring av alle funksjoner fra håndtaket.

Forøvrig ser jeg det som en fordel at man på vanlig støvsuger lett lukter at posen bør byttes. I en sentralstøvsuger gjemt i kjellerbod kan det gjære og gro godt i gamle brødsmuler hvis den tømmes kun en gang i året.
Signatur
   #5
 5,111     Sørnorge     1
I det ene huset jeg vet om hvor de har sentralstøvsuger har de en støvsuger i hver etasje. Den er enklere å finne frem enn slangen til sentralstøvsugeren. Det er jo bare å vippe den ut av skapet og rulle dit det skal suges. Sentralstøvsugeren ble bare brukt de første par årene. Vektargumentet mot støvsuger gjelder bare når den skal opp og ned trapp. Det slipper man med en i hver etasje.
Med ventilasjonsanlegg forsvinner også støvet fra vanlig støvsuger ut.

Sentralstøvsugerens fordel er fastmontert oppsug ved kjøkkenbenk. Etter mitt syn stopper det der.
HSt
   #6
 36,346     Lillestrøm kommune     0
Jeg har vokst opp uten sentralstøvsuger men etter å ha hatt dette noen år nå vil jeg ikke tilbake. At nye støvsugere er stillere er jo noe men forskjellen med kun litt sus i munnstykke er stor. At det ikke forurenser inneluft er en stor fordel. Monter smulefanger i sokkel på kjøkken og få uttak på sentrale steder.
   #7
 194     Søgne     0
Etter å ha kjøpt en Electrolux til 4500 som gikk istykker etter 2 år, ble valget enkelt når vi allerede hadde kjøpt hus med røropplegg for sentralstøvsuger. Da ble det innkjøp av flexit støvsuger med slangepakke. Greit at moderne støvsugere har blitt bedre, men de sender fortsatt mye dritt tilbake i lufta, og støyforskjellen er betydelig. Og kvaliteten har blitt dårligere.

Broren min har en electrolux støvsuger fra 1984, den er fortsatt i jevnlig bruk og fungerer like bra. Den "supermodellen" jeg kjøpte skulle være blant de beste, men det varte ikke lenge.
Signatur

   #8
 5,336     Tromsø     1
Etter å ha kjøpt en Electrolux til 4500 som gikk istykker etter 2 år,

Hva gikk i stykker? Jeg valgte en mer midt på treet som kostet 1990 kr, og den har fungert uten problemer i ca. tre år nå.
Signatur
   #9
 5,432     Akershus     2
Etter ca 25 år med samme sentralstøvsuger er det kun en ting å si, her kommer aldri noe annet over dørterskelen.

Det tar 30 sekunder å kveiler opp og henge på plass slangen etter bruk og før det har jeg støvsugd hele huset uten sjenerende lyd, sjenerende lukt, ingen maskin som henger seg fast i møbler og annet og vissheten at det ikke er spredd ulumskheter i hele huset.

Bare lukten fra.andre støvsugere får meg til å føle ubehag og når lukten blir merkbar tenker jeg på hva som fyker rundt og som man ikke registrerer.

   #10
 5,336     Tromsø     0
Bare lukten fra.andre støvsugere får meg til å føle ubehag og når lukten blir merkbar tenker jeg på hva som fyker rundt og som man ikke registrerer.

Bytt pose før den den begynner å lukte. Ja, det er en ekstrautgift i forhold til å suge til den er hardstappa, men å bruke samme pose så lenge at den lukter er brukerfeil. Støvsugeren suger også dårligere hvis posen blir for full.

Hvis man ikke tømmer sentralstøvsuger mer enn en gang årlig som noen nevnte over her, hvor ille lukter det? Bruker man 'hazmat'-drakt når den tømmes? Grin
Signatur