#11
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     3
Skjønner ikke mennesker som vil ha denne smartdritten inne i huset. Spare noen kroner? javel.

Rent trevirke er best.

   #12
 1     2
Vi har innredet et rom for noen uker siden, og da brukte vi smartpanel(mdf) kjøpt på Coop extra bygg. Det lukter ikke noe bra, lukter lim eller noe kjemisk, ikke malingslukt. Er redd dette er avgassing. Men de sier på butikken at det kan forekomme sterk lukt. Men vil dette forsvinne?, har vasket og luftet, ingenting som nytter. Vil ikke ha det slik!! Skulle heller valgt tapet eller panel tenker jeg nå!! Dette rommet brukes til barnerom, men synes ikke det er noe særlig for gutten å sove der. Frustrert! Det er vel ingen klagerett?
   #13
 1     0
Jeg kjøper aldri mer et produkt levert av RBI Interiør AS, vi har nå byttet gulv 3 ganger på 3 år og deler av det som ble lagt nå sist må legges på nytt. Ved reklamasjoner kan man forvente seg ufin kundebehandling og mye skryt av produktene og av håndtverkerne deres som er amatører.
   #14
 6 690     Akershus     1
Det er leit å høre om gulvet deres, runrun. Slikt ønsker man ikke at skal skje.

Så vil jeg også legge til at Byggebolig er et forum som leses av mange. En stor andel av leserne er ute etter informasjon om andres erfaringer med leverandører, produkter osv. Kanskje du kan opplyse oss med litt mer detaljer om hva som gjør at dere er så misfornøyde med RBI Interiør? Det er kanskje heller ikke RBI Interiør som sådan, men en av deres forhandlere dere er misfornøyd med?

Du skriver at de driver ufin kundebehandling og at håndverkerne deres er amatører. Det er ganske sterke påstander. Slikt står seg ikke veldig godt uten at man gir begrunnelser eller dokumenterer påstandene på noe vis.

Hva er grunnen til at gulvet har vært så trøblete? For alt jeg vet kan det være dårlig grunnlagsarbeid fra deres side. Hva er det som gjør at dere opplever håndverkerne som amatører? Er de beviselig amatører uten utdannelse/opplæring? For alt jeg vet har dere stilt urimelige krav og er bare kranglete.

Jeg håper du skjønner hvor jeg vil. Det er ikke meningen å irettesette deg eller så tvil om at du har dårlige erfaringer. Jeg vil bare at du utbroderer litt mer slik at andre brukere/lesere har forutsetninger for å vurdere utsagnene dine på et nogenlunde objektivt grunnlag. Det er alle tjent med.
Signatur
jaf
   #15
 5 466     tromsø     1
Hvis en tar av plasten på mdf platene og legger strø i mellom så vil "lukt/gass" få komme ut. La dem lufte i 4 uker eller så lenge som nødvendig. Kjøp en pakke plater og test,åpne og lukt før du kjøper 1 palle... Glava og det meste av ferdige produkter har lukter/gass fra produsent. Det er prisen vi må betale for å få produkter som er ferdig overflatebehandlet. Så slipper en å sparkle og male i uker etter montering. Kanskje bør kunden justere sine forventninger til å samsvare med de forventninger tømrer (montør) og produsent har. Lukten forsvinner kort tid etter montering ved god lufting. Slik som på hytta. Ikke tørk klær på rom med mdf plater, hvis du har mulighet. Mdf er jo bare komprimert papir med litt maling på og er ganske tett. Det er ingen god ide å sove i rom som er nymalt eller med helt ny-monterte mdf plater, det lukter ...
   #16
 1 567     2
Vi kjøpte mdf først og malte de med slik "luktfri" maling, resultatet ble lukt, og det fortsatte og fortsatte, heldigvis var det bare et lite rom.
Etter noen uker rev vi ned de stinkende platene og kjøpte ekte Huntonitt, ferdigmalt, praktisk talt ingen lukt, og de henger der fortsatt etter flere år.
Ekte Huntonitt er absolutt beste produkt i denne klassen, de er dyrere, men kommer til å bruke de ved neste prosjekt også.
   #17
 1     0
Mdf gasser pga mye lim i produksjonen (tørr prosess),og mange reagerer på avgassing lukt.jeg anbefaler huntonit trefiberplater som produseres med våt prosess og er anbefalt av Astma og allergiforbundet.Godt innemiljø koster litt ekstra ,men det er det verdt.Veldig godt valg Hjelpema 👍

   #19
 244     0
Hei, Jeg har brukt smartpanel fra Coop i hele stua. Disse luktet "industrilakk" de første to ukene, men forsvant deretter. Jeg kjenner samme lukta fra nyinnkjøpte ferdigmalt listverk. Ellers så har jeg aldri hatt problemer med denne typen produkter.
Jeg sverger egentlig til gips da den eneste ulempen dette materialet har er at det er umulig å få noe til å henge på det så lenge det ikke er spikerslag bakom. Gips er billig, enkelt å sette opp, enkelt å reparere, helt "dødt" og upåvirket av luftfuktighet og temperatur og avgir ingen gasser.
   #20
 1 567     0
Ekte Huntonitt er også i praksis luktfri, kan kjøpes ferdigmalt, og settes opp på et blunk. Ingen Sparkling, sliping eller annet, bare henge opp på veggen.