#71
 3,109     Norge     0
Brukte meir enn tre år på dette, + planlegging, forhandling, bestilling og søking, gjør det nok ikkje en gang til, jobbar 2 veker og fri i 4 veker.
dreiv tidligare eit bilverksted så har forhandla ein del rabattar og avtaler tidligare, og veit av erfaring kor kåte/desperate forskjellige leverandørane er å selge Grin

   #72
 4,148     Oslo Vest     0
Så lenge leverandørerene dine selger til langt under kostpris så er det vel andre ting enn desperasjon som driver dem. Det er jo rent idioti.
Signatur
   #73
 1,505     0

Så lenge leverandørerene dine selger til langt under kostpris så er det vel andre ting enn desperasjon som driver dem. Det er jo rent idioti.


Veeeeeeel.. Under kostpris? Det er ihvertfall ikke til å skubbe under et teppe at alle mellomleddene før jeg får vinduet/gulvet/whatsoever hjemme skal ha en VESENTLIG del av kaka! Når man handler rett fra leverandør til et helt hus er det utrolig hva man kan få til ser det ut som! Men at noen selger med tap? neppe!

Får snart kostnadsberegning fra et byggefirma som kansje skal sette opp hus for meg, Skal pinadø sjekke vindu og dørpris opp mot Natre Vatne direkte jeg. Tross alt i nabolaget mitt.
Signatur
   #74
 4,148     Oslo Vest     0
Ut i fra det som er skrevet ovenfor så selges det med tap. Men dersom noen mener at dette er realisiske tall så ser man jo nettopp det jeg fryktet, at noen tror dette lar seg gjøre.

Signatur
   #75
 765     Østfold     0
Incognito:

Jeg selvbygger mine hus (bla kårbolig i 2008, 205 m2 BRA) innflyttingsklart til ca 3.500,- inkl mva/m2, litt høyere enn "aktiv", men så satt jeg bort grunnarbeidet, støping og alt rørlegger- og elektrikerarbeidet. Høy standard inne (vannbåren varme i 1. etg, Zanda takstein, ferdig malt kledning, bra vinduer, isolert etasjeskiller, brannvarslingsanlegg, 20 cm iso i vegg, 35 i tak). Ikke spart på noe, egentlig...

Så det er ikke noe problem å bygge til slike priser, slik du ser ut til å tro.
At du ikke forstår det, er neppe ensbetydende med at det ikke lar seg gjøre.

Nå skal jeg straks i gang med nytt hovedhus. 360 m2 BRA over to plan. Samme konsept. Foreløpig kvalitetssikret budsjett; 1,3 mill inkl mva.

Det snakkes mye om m2-priser på 18-20.000,-. I mitt virke som tømrer ser jeg aldri slike priser. Må jo være forhandlerleddet som stikker av med veldig mye av denne summen... Men, det vet du antagelig?  Wink
Signatur
   #76
 4,148     Oslo Vest     0
Vi får bare være enige om at vi er uenige.

Det er flere som hevder at de bygger så billig, men ingen som legger ut budsjett/regnskap som viser at det er mulig. At enkelte selvbyggere har tre ganger så store rabatter som BWG og Mesterhus ser jeg ikke bort ifra, men at alle som skal bygge hus klarer å få tre ganger større rabatt tviler jeg på. Jeg vil tro at flere sjefer/eiere i/av husprodusentfirma sikkert får hus gratis for reklamebruk, eller bygger meget rimeligfor seg selv, men det er jo ikke relevant å si at det er mulig å få det til slik, siden ikke alle er sjefer for husprodusenter.

Men hevder dere at dere bygger høy standard nøkkelferdig for kr. 3.000,- per kvm så må dere bare hevde det. Boligprodusentene, SSB og Holteprosjekt, som samler inn data på dette i hele Norge og regner snittpris, sier noe helt annet, og hevder at prisen per kvm er langt høyere.

Det jeg dog vil nyansere er følgende: Å bygge i Oslo er dyrere på grunn av mye oppdrag hos underleverandører, mine kunder betaler for at et hus er ferdig innflytningsklart på tre måneder vs det å bruke tre år, de betaler mer for at huset har høy kvalitet og så lav u-verdi som 0,14, de betaler mer for at huset er økologisk og basis for passivhus og de betaler for kvalitetssikring. Alt dette har innvirkning på totalprisen og vil være en prioritering.
Signatur
   #77
 1,505     0
De sier det går om du er nevenyttig, tømrer, stor i kjeften og har en ENORM ståpåvilje - sikkert med et nødskrik, men det går.

Hvis du bor i en by og ikke har tenkt å gjøre en dritt selv så går det IKKE.
Signatur

   #78
 765     Østfold     0
Jojo, men du må legge til endel på hus satt opp av proffe;
Arbeidskostnad, innleie av utstyr/komeptanse, marginer, kontroll- og dokumenthåndtering.
Husk at disse prisene kun er materialer (prutet til bunns...)

Som Grønning sier, det går, men har likevel sin pris - om enn ikke i penger...

Jeg bygger på ingen måte til slike priser for mine kunder.

Vi bygger ikke eneboliger, men driver mest med tilbygg. Prisene varierer selvsagt, men et snitt på rundt 8.000,- inkl mva for råbygg og rundt 12.000,- inkl mva for malingsklart, eks rørlegger og trikker, ser det ut til å ligge på i snitt.
Signatur
   #79
 323     0
Utfordring til de som påstår å bygge til 3000 kr/kvm:

1. Vis oss tegninger og materialbeskrivelse

2. Vis oss faktiske priser på

Prosjektering
Grunnarbeider
Murerarbeider
Tømrerarbeider
Sanitær
Oppvarming
Elektro
Malerarbeider
Ventilasjon
Vinduer
Belysning
Overflater
Rekkverk
Innredning
Montering
Dører
Trapp
Gebyr/avgift/fors
Drift
Kapitalkost
Signatur
   #80
 9,677     Kysten     0
Jeg stiller fremdeles spørsmål ved at Aktiv skal ha fått kjøpe direkte fra Rockwool og tilsvarende produsenter. Skal en få til det må en tilhøre en kjede eller kjøpe det på personalsalg, altså være ansatt der.