#121
 323     0

Du er vist meeget treig i oppfattelsen.

Når du bygger eit hus til 3000kr m2 kan du ikkje opplyse om kva tømrar, mur og grunnarbeid samt prosjektering kostar, fordi dette har ikkje funnet sted, til den prisen må dette som alt anna gjørast sjølv, det det har kosta er rett og slett svette og slit. ;)


Jeg trodde det var opplagt at f.eks. "tømrerarbeider" inkluderer materialer og arbeid for tømrer. I ditt tilfelle vil det jo bare være materialer, dersom du ikke har leid inn en eneste hjelpende hånd på noe som helst tidspunkt.

Det er visst ikke bare meg som er meeeget treg i oppfattelsen.
Signatur

   #122
 81     Melhus     0
Hei,

For å få tråden tilbake på sporet;

vi er 9 dager unna ferdig hus og ligger an til en kvm pris på NOK 15 390,- for et hus på 235 m2 p-rom (inkluderer plate på mark, eller "alt annet enn tomt og graving)). Da kan vi flytte inn, legge klærne i skapet og steike bacon til frokost. Standard er relativt høy med vannbåren varme, l/v VP fra CTC, energigjenvinning fra Flexit, 25 cm isolasjon, 3 lags glass i alle vindu (gjennomgående sprosser), plenty med elektriske punkter, alle lamper og skyverdørsgarderober, alarmsystem fra Visonic, ovn fra RAIS, IKEA/Norema kjøkken, kjølehjørne, Svedbergs på badene og 60 m2 uteplass inkludert. Og en garasje/svalgang/carport bygget sammen med huset.

Av egeninnsats har vi gjort 2 bad (membran & flis), samt alle gulv ellers med enten flis eller laminat i 1. etg og heltre furugulv i 2. etg. og ovn & pipe. Det tok ca. 4 uker og noen kvelder i etterkant med litt hjelp fra familie (tro det eller ei, men det er begrenset hva man får gjort på dugnad av tidkrevende fin-arbeid, tømrersvoger har 2 unger som skal følges opp de også). Ellers har vi ryddet søppel (ink. i m2 pris) og foret arbeidslagene med hhv. kake og rødvin ved oppnådde milepæler (ikke med i de NOK 15 390 pr. m2).

Vi har sovet godt gjennom hele byggeperioden og har hele tiden hatt en bas som har fulgt oss opp og som vi har gått gjennom bygget med underveis. Han har også fulgt opp alle underentreprenører og tatt seg av timing og bl.a. fått de inn for å gjøre seg ferdig 3 - 4 uker før tidsplanen.

Jeg er enig med Incognito i kritikken/spørsmålene som stilles ved de som bygger for 3500 pr. m2 og har ubegrenset med tid og tømrervenner, rørleggerkompiser osv. Det er nok ikke representativt for hva de fleste vil ende på. Det er en del illusjoner rundt dette med hva man får gjort på dugnad også, tror det er mange som brenner seg her og ender opp med litt større byggelånsrenter enn de først hadde regnet med.

Kan sende regnskap på PM.
   #123
 323     0

vi er 9 dager unna ferdig hus og ligger an til en kvm pris på NOK 15 390,- for et hus på 235 m2 p-rom (inkluderer plate på mark, eller "alt annet enn tomt og graving)).

15390 per kvm/P-rom eller per kvm BRA? Hva er egentlig BRA, BTA evt P-rom og S-rom?

Ellers så tror jeg dette er veldig representativt for boliger i den størrelsen og graden av egeninnsats du skisserer.

I vårt prosjekt ser det nå ut til at vi kommer ut med

Per kvm/BRA                            15,401 (alt utenom tomt)
Per kvm/BRA o/plate på mark    14,099 (grunnarbeider, grunnmur og støp av plate tatt ut)

Da er kino-rom og bad i sokkel etasje uinnredet (bare isolert).

Egeninnsats:

* en god del oppfølging, forhandling med kontraktører osv
* sparklet/tapetsert/malt sokkel-etg og hybel-leilighet
* satt opp kjøkken, både i hovedenhet og hybel-leilighet
* div rydding, vasking, litt tilkjøring av materialer og masse annet småtteri
* ingen dugnader
Signatur
   #125
 323     0

Det var pr. m2 p-rom. BRA er på 247 m2.


OK - da var jo kvm-prisen veldig bra synes jeg, 25% lavere enn min.

BTA      494
BRA     436
P-Rom  342
S-Rom  81

Vi havner på

Per kvm/P-rom 19,595

Vi har gjort en god del mindre egeninnsats enn dere og har muligens hakket hvassere standard (vedlikeholdsfritt), men uansett synes jeg du/dere har vært veldig flinke. 

Signatur
   #126
 81     Melhus     0
Kikket på bloggen din og kan bekrefte at det er høyere standard i prosjektet ditt Smile Stilig trapp og ovn kombinasjon!

   #128
 62     0

1,1 mill 125m2 grunnflate, 3 etasjer,
Vannbåren varme i alle rom. ikkje innreda kjellar endå,men det meste av materialer til den er inne i prisen, bygt etter TEK 07 v/v pumpe foreløpig to bad 20 og 6 m2
skifer i gang, fliser på begge bada, over snittet standard,
men har gjort ALT sjølv så kanskje ikkje helt representativt


høres bra ut. bygger selv et hus nå på rundt 260 m2 og regner ikke med å bikke 1 mill på det. er ikkenoe problem å bygge store hus med høy standard hvis man gjør alt selv og forhandler priser på alt.

Fint om du også kunne dele ditt budsjett med oss?

Budsjettet er ikke klart enda, siden jeg er midt i byggeperioden.

Så du har egentlig satt i gang uten noe budsjett/regnskap på hva det vil koste?

feil ordvalg. regnskapet er ikke klart. og budsjettet stemmer ikke (ligger 100-150k under). får heller ta opp igjen regnskapet når jeg er ferdig. synes ikke det er noe å komme med når det ikke er fullstendig.
911
   #129
 43     Oslo Majorstuen     0
Så det du sier er at du tror om at du skal klare å bygge for den prisen. Og at du ikke har et budsjett å forholde deg til?

Mitt prosjekt kommer seg på rundt 25' per kvm som er unormalt høyt men kommer av utforming på bolig, standard mm. Og den prisen er nok mer representativ enn 3' per kvm.
   #130
 62     0

Så det du sier er at du tror om at du skal klare å bygge for den prisen. Og at du ikke har et budsjett å forholde deg til?

Mitt prosjekt kommer seg på rundt 25' per kvm som er unormalt høyt men kommer av utforming på bolig, standard mm. Og den prisen er nok mer representativ enn 3' per kvm.


få med deg begge øya når du leser! det budsjettet jeg hadde stemmer så dårlig med realiteten at det er ikke noe vits i å legge det ut. til nå skulle jeg i følge det ha bikka 500k, men ligger på rundt 350k. så jeg har jo klart å holde det kan du si. totalt har jeg budsjettert huset og tomta til rundt 1,2mill. men noe mer detaljert enn det får du ikke av meg enda.