27 542    38    0  

Budsjett moderne hus med masse store vindu

 18     møre og romsdal pluss telemark     0
Heisann!
Etter å ha vurdert ferdighus har vi nå kommet frem til at vi ønsker å få et arkitekttegnet hus slik at huset kan tilpasses bedre tomta. Har lest en del her inne, noen mener 20 000 pr kvm er et greit budsjett osv, men er takknemlig for innspill på hva vi må regne med ifht budsjett likevel.
- Vi har tomt (råtomt)
- det må sprenges noe, ellers ligger tomta ganske nær tilkobling til det man trenger
- Vi ønsker oss et hus på 180 - 200 kvm over 2 etasjer, i veldig moderne stil; flatt tak (evt svakt skrånende), hele vestveggen i øvre etasje med kvalitetsvindu fra gulv til tak, enkelte som skyvedører ut til terasse. ellers en del lange, smale vindu, muligens ikke standardmål det der.. Ellers værgod naturlig trekledning utvendig, gips, betong og eikeparkett innvendig, gjennomfarvede fliser på alle bad, kjøkken, garderobe.
- oppe: åpen kjøkken /spisestue / tv stue / (romslig), garderobeparti, lite gjeste wc/vask
-  nede: 2 bad, 2 barnerom, 1 foreldresoverom med walk.in closet, et lite allrom, vaskerom/teknisk rom
- fin trapp mellom etg, terasse
- muligens vannbåren varme
- ellers er mannen elektriker og kan fikse alt det elektriske.
- vi kan få god pris på arkitekt (familie), men må kanskje ha en sånn person som følger med i byggeprosessen.

1) Er det greit å få dette romslig til på 180 kvm?
2) Er det noen som tørr å spå hvor mye dette kan koste (omtrent) ...?? Smile
vi kan ta overflater innvendig selv, samt det elektriske.
Hvor mye vil dere med erfaring anta at dette vil bli kostende? totalt, uten tomt - men inkl grunnarbeid og oppføring av ferdig hus?
....  Vi har et budsjett på 3 mill for alt totalt (det er det vi kan ha i lån) og lurer på om dette er realistisk... vi må revurdere dersom dette ikke er nok..

takker for alle svar!!

  (trådstarter)
   #1
 18     møre og romsdal pluss telemark     0
... vil bare tilføye at vi EGENTLIG gjerne skulle hatt det på 200 kvm, men er usikker på om vi har råd...  Grin og hvor mye ekstra disse 20 kvm vil koste..
ønsker forøvrig alle som leser dette en strålende dag!
   #2
 3 387     0
Et moderne funkisinspirert hus med over vanlig standard og masse glass. Sprengningsarbeid. Dere har tomt og vil bygge opp mot 200 kvm.

Da holder normalt ikke 3 mill. 15 tusen pr kvm er ikke nok til å gjøre noe utenom det vanlige.

Bare en litt cool trapp er fort 150 tusen.

Jeg har nylig bygget et ny-funkis med lett skrånende tak og høy standard og den summen du nevner der er helt urealistisk i sammenhengen. Slik jeg leser hva du ønsker deg så ser du for deg et hus utenom det vanlige, et hus som folk legger merke til. Det får du ikke til 3 mill. For 3 mil får du et ordinært hus. Kährs enstavs parketter har listepris på over tusen roner pr kvm. Billige fliser ser billige ut og skal du ha et bad med litt wow-faktor så er det ikke bare fliser men all innredningen, kraner, servanter, badekar. Designfliser ser utrolig mye flottere ut, og det gjør prisen også.

Med så store vinduer er det u-verdi 0,7 eller bedre som gjelder. Da går pengene. Utvendig kledning a la MøreRoyal eller Kebony. Bare det at det må skrus med syrefaste skruer drar opp en masse dyre arbeidstimer. Pluss at materialene koster.

Spesielle løsningen drar ekstra snekkertimer. Ekstra takhøyde som en ofte har i ny-funkis. Taxameteret går utrolig fort.

Jeg skal ikke skreme vannet av deg, men med en grense på 3 mill er det veldig begrenset hva du kan gjøre og det er så mange ting som koster så mye mer enn hva folk tenker på i starten. Og husk at dersom en lånefinansierer og har byggelån så er det et dyrt lån slik at om en må ha byggelån et halvår ekstra på grunn av egeninnsats så spiser de ekstra rentene opp en del av fortjenesten ved egeninnsats.

Og så er det, synes jeg, ikke så jævli interessant å leke snekker for å spare noen kroner. Bedre¨å la snekkere gjøre det snekkere er best til, samme med rørleggere, elektrikere, tømrere, flisleggere, murere etc. 
  (trådstarter)
   #3
 18     møre og romsdal pluss telemark     0
Takk for svar aasg Smile
Ja det var det jeg fryktet--- at det kan bli for knapt. Vi har en halv mill i egenkapital, så det kan være at det kan lønne seg å bruke en del av dette for å dekke noe av byggelånet da kan det høres ut som, vi tenkte å "spare" det som egenkap på det endelige huslånet for å få best betingelser.
Uansett, vi har mulighet til å strekke budsjettet til 3,4 men det er max max. kan det holde da?
Ja, vi ønsker god kledning og kvalitetsfliser. Men tror vi kan finne pen nok parkett til en god del rimeligere pris. Vi skal ha enkle, men stilrene bad og kjøkken. Standarden vil nok ligge over gjennomsnittet på en del ting ja, men vi kan ikke ta på øverste hylle på alt, så sånn normal mot høy standard tenker jeg. Og ja vi vil bruke (design blandebatteri osv) Håndverkere på det meste utenom elektrikerarbeid og maling (ja, vi kommer nok til å la fagfolk sette opp gipsplater og sparkle siden overflatene MÅ være veldig fine i et slikt hus, uten lister eller noe.
Siden du har vært igjennom dette, hvor mye tror du vi må opp i budsjett da?
Har du anbefalinger på fine, store vindu gjerne med skyvedørsløsninger og den U verdien du snakker om?
Vi er veldig i startfasen som dere kanskje skjønner, så takknemlig for alle innspill.
   #4
 3 997     Oppland     0
Tror det blir knapt..
For denne typen hus ligger prisene normalt sett på 20-30.000kr/m2 alt etter standard.
Virker som dere kan havne innenfor lavere/midtre del av skalaen om dere holder igjen litt på detaljene.

Da ligger du fort på 3,6-4,5mill for 180m2
Å bygge hus utenom normalen er DYRT!

For å være ærlig jeg har enda tilgode å se noen bygge moderne hus under 20.000/m2 med mindre det er snakk om en betydelig egeninnsats
   #5
 178     0
Jeg tror også 3 mill blir knapt. Nå har ikke jeg mye erfaring, men huset vårt (moderne stil, med Kebonykledning, 7 graders tak og NOEN få store vindu) kommer på over 3 mill uten designarmatur, dyre gulv og flott trapp. Vi har 196m2 og skal ha ganske standard kjøkken (KVIK), gulv(eikeparkett), trapp osv. Det koster å bygge!
  (trådstarter)
   #6
 18     møre og romsdal pluss telemark     0
takk for svar hus-mor og britax!
jepp ser det..
men tror dere det holder med 3,4 mill på 180 kvm?
alternativt koster det fineste ferdighuset vi har funnet og som passer best tomten 3,6 for 150 kvm...
Så vi tenkte kanskje vi skulle klare å få det litt billigere på egen hånd, men ser at hver minste lille ting koster, ja.. Så vi må altså regne med ca 25 000 pr kvm ? Ja, det som nok er største utgiftspost ifht mange andre hus, er nok de store vinduene...

hmmm jeg som trodde at nå når vi hadde fått tomta i boks så var drømmehuset innenfor rekkevidde Wink
viktig å være realist når man går i gang med bygging ja, godt at andre har erfaring!
   #7
 153     Vestlandet     0
Dette blir litt avhengig av hva dere kan gjøre sjølv.  Jeg mener man kan godt få til et hus på 200 kvm til 3 mill.  Skal du få det til må du prioritere hvor du vil ha kvalitet/wow, og akseptere at andre ting eventuelt ikkje blir like spennende.

Får å få dette til må dere tenke på følgende:
1) Hvor mye tid har dere sjølv til planlegging og innkjøp? 
2) Kan dere sjølv legge parkett, male, legge fliser, nettverk, sette opp innredninger/dører, o.s.v. ?
3) Det er viktig med lengre tid fra planleggingsfase til prosjektstart.  På den måten kan dere handle innredninger, fliser, dører, vinduer, golv, o.s.v. når dere finner fine ting til gode priser.
4) Ikkje kjøp ting og tjenester uten å kjenne marketed og priser.  Vær sikker på at allt dere gjør utgjør en god verdi for prisen.
5) Tenk enkelt i design.  Ekstra komplikasjoner i form og struktur er vanligvis ikkje verdt pengene hvis man trenger å holde et budsjett.

Ut fra erfaring mener jeg at dette skal være godt mulig, men det krever en del av dere og tar mye tid.

   #8
 3 997     Oppland     0
Når man serpå at de aller fleste som bygger,og har nøktern stil,men vanlig saltakhus og normale vindusflater og har de vanlige tingene som egeninnsats, som maling og parkettlegging sliter med å bygge til under 20.000kr, så har jeg problemer med å se for meg at dere skal få det til å bygge moderne hus med store vindusflater for under 19.000kr/m2, desverre.
Jeg prøver ikke å knuse drømmer her, men realistisk sett skal det mye til!  :-\

Om dere er villige til å sette dere inn imye byggtekniske løsninger og gi avkall på all form for sosialt liv de neste 2 årene så kan det gå!
Det har jeg gjort, er det verd det.. tja.. Wink
   #9
 3 387     0
Britax det er ikke bare å gjøre egeninnsats heller. En skal ha verktøy og en skal kunne bruke verktøyet.

At noen er fingernemme og kan forstå byggetekniske beskrivelser og bruke verktøy slik feks du kan Britax betyr ikke at det er noe de fleste kan planlegge med. I dag vokser en stor del av ungene opp i hus hvor verktøyesken stort sett inneholder noen skruetrekkere og noen nøkler fra IKEA. Det gir dårlig grunnlag for å være selvbyggere.

Avansert fliselegging, sprarkling av listeløse rom og den slags arbeid er ikke en medfødt egenskap. Det er veldig mange som ødelegger en bolig med egeninnsatsen sin, og så er det en god del som ødelegger forholdet sitt med egeninnsats. For ikke å nevne alle de som ruinerer økonomien sin. Folk har tilsynelatende glemt at vi for ikke så mange år siden hadde over 15% i rente på boliglån. Hvor mange vil tåle det i dag?

Om en ikke kan bygge uten å risikere økonomi, helse eller samliv på et byggeprosjekt så bør en tenke på et annet hus. Det er bare et jævla hus, ikke noe som er livsviktig. Vi innbiller oss at det er viktig, men jeg er samme tulingen om jeg bor i et billig eller dyrt hus. (Britax du trenger ikke kommentere den siste selv om det sikkert klør i fingrene  Grin)
   #10
 268     Ja     0
At det skal vere umulig å bygge nytt hus for under 20000/kvm trur eg må vere reinspikka skremselspropaganda, evt eit hus med høg standard.

Eg skal snart til å bygge, og prisane eg har komme fram til er langt under dette for "grei nok" standard. Ein kamerat er snart klar til innflytting i heilt nytt hus på 180kvm BRA. Grei standard med flislagte bad, vannbåren golvvarme og V-V varmepumpe og borehol. Dette huset kostar 2,5mill blank inkludert rubbel og bit klart for innflytting.

Mitt kommande hus blir på 220kvm. Eg vil halde ein enkel standard, men nyfunkis hus. Smartpanel på veggar, ikeakjøkken, muligens baderomsplater, VBV med elkassett. Eg håpar å kunne klare dette for 3,3mill+ tomt. Forøvrig har ein bekjent som til daglig teiknar hus og reknar anbud sagt at han meinar at huset bør kunne byggast for 2,8 mill.


So får ein vente i spenning å sjå kva den endelige prisen blir ;D