887    5    0  

Bygge billig med stor egeninnsats?

 2     0
Er 23 år og er i tenkeboksen med å investere i bolig. Var først ment å kjøpe bolig, men så har jeg tenkt mer og mer på å bygge selv. Så er spørsmålet om jeg har mulighet til å bygge rimelig med stor egeninnsats?
Det kommer jo selvfølgelig an på veldig mange ting og har lest en del tråder her inne på forumet om enkelte som har klart å bygge hus veldig rimelig, men noen av trådene er kanskje utdaterte?
Sånn økonomisk sett vil jeg prøve å komme meg under 2,5 millioner.
Tomt har jeg gratis, koster omtrent 100-150 tusen for tilkobling av vann, kloakk og strøm.
Tenkte å gjøre all snekkerarbeidet og grunnarbeidet selv. Har fagbrev som snekker og har tilgang til alle maskiner jeg trenger til grunnarbeidet samt billig masse. Skal ha en håndlanger i lag med meg på deler av jobben. Gode priser på materiell får jeg også via den lokale trelasthandelen (familie).
Det jeg må ha fagfolk til er elektriker og rørlegger.

Tenker også å lage en sokkelleilighet til utleie, det vil jo selvfølgelig fordyre huset en del men teller veldig positivt på økonomien når man skal betale ned huslånet. Tenker omtrent 90-100 kvm i grunnflate, sokkelleilighet i skråtomt og en etasje over som jeg selv skal bo i. Da jeg er alene klarer jeg meg fint med det og standarden trenger ikke å være høy og huset tenker jeg skal være helt enkelt rektangulært med saltak og ingen ark eller karnapp som fordyrer huset.
Hovedmålet mitt er å komme meg inn på boligmarkedet så tidlig som mulig, og når jeg har litt erfaring fra før og ellers de mulighetene jeg får fra familien så hadde det vært gøy å kunne bygge noe eget rimeligere enn hva man ellers måte betale for det nøkkelferdig.
Samt at jeg vil få mye nyttig erfaring og kunnskap underveis som teller positivt videre.

Hva tror dere?

   #1
 742     Bærum     0
Jeg bygger hytte, selvtegnet, delvis selvbygg. Jeg fikk entreprenør til å sette opp råbygget. I praksis ganske likt et hus, med vannbåren varme og TEK-10 krav. Jeg er kommet et godt stykke på vei, og regner med å være i mål for under 2,0 millioner.

Grunnflate på 100 kvm og to etasjer.

Det som vil være noe fordyrende er at du ønsker en separate utleieenhet.

For at du skal komme i mål på budsjettet anbefaler jeg at du skaffer en samarbeidsvillig elektriker og rørlegger. Her er det mye å spare med egeninnsats. Det er fullt lovlig å gjøre rørarbeider selv, og når det gjelder RiR er mye av jobben planlegging, innkjøp og føring av rør rundt i bygget. Men du må ha noen som går god for jobben.

Her er vårt hyttprosjekt:
Hytteprosjekt, 100 kvm grunnflate


Signatur
   #2
 2 490     Asker     0
I segmentet 2,5 mil bør du evaluere hvor viktig utleie er. Det drar på seg en del. Brann og lydissolering. Separat inntak på vann og elektriK. Separat ventilasjon etc. Pris kontra hus i en etasje med plate på mark er nok merkbar. Du bygger også betydelig fler m2, samt det er økte vedlikeholdskostnader.
Signatur
   #3
 2 731     Vestlandet     0
Eg ville ikkje bygd separat utleigeeining, menn heller leigd ut del av eigen bustad.

Då er det langt ferre krav og kostnader som gjeld.

Då må du vel ha dør mellom utleigedel og din eigen del.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Takker alle sammen for svar.
Når det gjelder utleiedelen så var planen at når man først bygde så kunne man bygge en utleiedel, den vil vel betale seg selv med tid og stunder? Spørsmålet er akkurat hvor mye ekstra det koster, og hva man får igjen, og over hvor lang tid...
   #5
 2 490     Asker     0
Et annet punkt er om man faktisk vil ha noen i hus hele tiden. Det er lovlig gode rettigheter de har. Kan gjerne tenke meg å slippe, men time will show
Signatur