134 770    189    10  

Bygge nytt hus for under 8 000,- pr kvm ?

 234     Sunnmøre     1
Da er vi forhåpentligvis snart igang med bygging av hus. Byggemelder neste uke, og håper på hurtig behandling i kommunen, med muligheter for graving i sommer. Lurer på om det er noen her ute som har fått til å bygge til under 8000 pr kvm? Vi skal bygge to fulle etg, 163 kvm grunnflate, vannbåren gulvvarme med l/v pumpe. BRA blir 300kvm. går vekk endel i yttervegger. Vi skal være selvbyggere. Eneste mulighet til å nærme seg denne kvm-prisen. Tomt på o,5mill kommer i tillegg.

   #2
 5 188     Østlandet     1
Skal du bruke forskalingsmaterialer og gjøre alt selv?  Wink
Signatur
   #3
 5 333     Tromsø     0
Jeg ville nok seriøst vurdert å bygge 150 kvm til 16000 kr/kvm i stedet for 300 kvm til 8000 kr/kvm hvis jeg visste at jeg hadde eksakt 2,4 millioner å bruke til å bygge.

Hvor mange skal bo i huset, trenger dere så stort hus? Må dere ha så stort hus med en gang, eller kan dere planlegge for å bygge på når/hvis barneflokken dobles? Hva med å bygge med uinnredet loftsetasje og/eller sokkeletasje som kan fullføres seinere når dere har råd og behov?
Signatur
   #4
 21 487     Enebolig     0
Ta en prat med Aktiv, han påstår at han har bygd en villa med høy standard for 6K pr kvadrat eller noe sånt. Riktignok ved å rundlure systemet og en noe begrenset troverdighet.

Sier meg enig med Kjell, bygg mindre og med høyere standard. Realistiske mål er mye mer moro. 
   #5
 417     Troms     0
Som jeg har delvis skjønt "takstsystemet" så er utgangspunktet å sette en kvm. pris en plass i mellom 8K og 16K, hvor 8 = fullstendig rehabiliteringsbehov, veldig veldig lav standard....
Å sette i gang ett byggeprosjekt etter TEK10 krav, med forhåpning om å klare det til 8K pr kvm. er helt urealistisk. Enig med tidligere innlegg. Kutt ned på antall kvm. og få ett godt og funksjonelt hus, med praktiske løsninger og god standard, enn ett "stort" hus basert på absolutt billigste løsninger hele veien.
Signatur
   #6
 5 111     Sørnorge     0
Gjør man all jobben selv, har tilgang på maskiner, og velger rimelige materialer, burde det jo være mulig. Hvis man tenker seg et hus til 17000/m2 (Icognitos laveste realistiske pris i en annen tråd), og trekker ut alle kostnader som går med til arbeid (inkludert administrasjon) og leverandørers profitt, burde det ikke være helt umulig at man kan halvere prisen fra en ferdighusleverandør. Men da må man også ha en tomt som er enkel å bygge på. Støter man på en utfordring i grunnarbeidet, blir budsjettet fort brukt opp.

Hvis jeg skulle ha gjort noe tilsvarende (og vært i besittelse av all nødvendig kompetanse for å gjennomføre et slikt prosjekt) ville jeg prioritert å kun gjøre ferdig de mest nødvendige rommene, og vært sikker på at de fikk løsninger jeg kan være tilfreds med de neste 20 årene, i første omgang og latt resten vente til økonomien ble romsligere.
Srx
   #7
 164     Nord-Troms     0
Jeg er bygningsingeniør og snekker.
Har tatt ansv. søker, prosjekterende og utførende selv.
Har laget beskrivelse for elektriker, rørlegger og maskinarb. selv.

Har leid inn snekkere for 150.000,- hjelp til råbygget.
Hadde gode priser på byggevarer og annet.

Jeg kom på Kr. 12.000,- (inkl. mva)med relativ høy standard.

Om noen klarer det på Kr. 8.000,- så ......lykke til og gratulerer. Da må en gjøre alt selv og vell så det. Jeg hadde 2 år byggetid, men huset er ikke helt A4. Har 9 takflater.

Vannbåren varme er ikke billig det heller (har det selv).
Signatur

   #8
 2 263     0
Trådstarter skriver slik jeg leser det, ikke at han skal bygge til denne prisen, men han spør om noen andre har bygget under denne prisen.
Såvidt jeg vet, er det ingen andre som kan dokumentere å ha bygget til denne prisen under normale forhold. (Gjøre alt selv = normalt, få overskuddsvarer gjennom jobben gratis = ikke normalt).

Hvis du har et realistisk mål om å oppnå dette, har du et budsjett som sier at det er realistisk å oppnå dette. Da er det vel greit å poste dette og la folk få se hvordan planen for å gjennomføre dette?
   #9
 2 018     Strømmen     0
Grunnmur/lyddekke... BMC fra HMH Sement as... Oslo
Vinduer fra 123HUS... Jessheim
Takstoler fra Eidsvoll Takstolfabrikk... Minnesund
Takstein/beslag/papp/renner/nedløp fra Nordekk... Skedsmokorset
Markisolasjon fra Sundolitt... Skedsmokorset
Trevirke/gips+++++ fra Byggmax.... Kløfta
El og Belysning fra elby.no... Skedsmokorset (selvfølgelig spesialpriser)
VVS fra Romeriksen Rørleggerservice AS... Lillestrøm
Kjøkken fra Kvikk... Lillestrøm
Arkitekt/ansvarlig søker... Din Arkitekt... Strømmen 
340m2.... kr 10.200,- pr m2 inkl arbeid... fra platet mark...

Tomt og grunnarbeid er ikke medregnet....
 
Signatur
   #10
 5 111     Sørnorge     0
@Elby
Har du noen anelse om hvor mye av regninga som var materialer og hvor mye som gikk til arbeid? (Regner med du også gjorde mye selv)