#11
 1 350     Bergen     0
Blir ikke helt rett å sammenligne dine priser med andres.
Mange faktorer som spiller inn. (hustype, boligområde, landsdel, egeninnsats osv...)

Vår enebolig 260m² kom på tilsammen 3.6 mill.
Da var tomt med i prisen, opparbeiding av tomt, samt ca90m² maskinmurt gråsteinsmur klasse B, jord til hage. inkludert, noe som fordyret vår opparbeidelse av tomt.

Egeninnsats: Grunnmur, fliselagt to bad, vaskerom og kjøkken, samt male tapetsere, legging av gulv, utvendig maling av fasade.

Vi gjorde mye selv, da vi ville spare penger, og har derfor oppgradert en del innvending på kvaliteten, på el anlegg, fliser, baderomsinnredning, hvitevarer osv....

Bør oppgradere på en del ting som ikke kan utbedres så lett senere. s.eks det elektriske.
Tapeten kan du heller velge en billig type, evt. billig gulv da dette kan lett oppgraderes senere uten den store innsatsen/kostnad.

Husk også at priser på håndtverker varier stort i disse dager, Dette opplevde vi når vi fikk inn anbud fra entreprenører. Prisvariasjon på over 500k for samme jobben. Så der kan du kanskje spare litt, ved å sjekke priser og ikke minst referanser.


   #12
 185     Nordvest     0
Ole k - det var en imponerende pris. Hvor mye egeninnsats? Og hvor langt har du kommet, dvs er det budsjett du snakker om eller står huset helt ferdig?


Nesten for mye egeninnsats ;)
Kan vel si at det som ikke er egeninnsats er råbygget. Satte første graveskuff i jorda 18 mai i fjor. Har igjen vegger i underetasje, litt gulv og lister.
All innredning er selvsnekra. Har gravemaskin, traktor, utstyr, tok ut tomt på gjorde, grustak rett ved huset. Er også veldig heldig å ha en "kårkaill" til å ta seg av fjøs i vinterhalvåret :)

Så det er mye som spiller inn for å få billig hus.
   #13
 38     Nordland     0
Vi har bygget hiba opal. Men vi har satt på en sokkel egt fordi huset ligger i skråtomt. Sokkelen er delt i to, å det er 2 leiligheter på 50 kvadrat hver i sokkelen som vi leier ut. Så vårt hiba opal er på 2, 5 egt. Vi har vannbåren varme i ALLE rom i ALLE egt (luft - veske). Huset er bygget etter tek 07, å vi flyttet inn i juni 2011. Vi bygget også en uisolert garasje samtidig på 50 kvadrat. Ellers vil jeg si standarden på huset er sånn passe.. Laminatgulv til ca 250 kr pr m2 på alle gulv, untatt våtrom. Alle våtrom, bad + vask er flislagt både vegger å gulv. Stålpipe, fasadeskifer på brannmur bak ovn. I tilegg har huset vårt totalt 120 kvadrat stor veranda. Alle vinduer å ytterdører har selvrensende glass og er fra diplomat. Huset har 2 stk separate balansert ventilasjon, ett for hoved egt og loft, å ett for sokkelleilighetene. JEG HAR IKKE GJORT EN DRITT SELV. KUN RYDDET. Total byggekostnad her ble 4450000. Men da er ALT inkludert. Tomt til 300 tusen, grunnarbeid 250 tusen, bewi grunnmurselement, betong, alle hvitevarer, alle skyvedørsgarderober, alle innredninger bad og kjøkken (4 bad og 3 kjøkken), oppårdning av uteareal inkl plen på rull, ferdig malt utv og innv, garasje inkl 2 porter, alle avgifter til stat og komune, alt elarbeid (led utvendig og innvendig), byggestrøm, tja.. Jeg kommer ikke på mere. Men, værtfall, komplett ferdig ALT inkludert og garasje. 4450000 NOK. Huset er totalt 330 kvadrat med alle egtasjer+ 120 kvadrat veranda. I ettertid har jeg fått høre av flere at vi fikk huset voldsomt billig. Huset er i utgangspungtet Opal, men vi har gjort noen få endringer, bl.a er arken bredere, takvinkelen litt slakkere, litt andre mål på noen vindu. Ellers er dette Hibahus Opal. Det hører med til historien at byggmesteren som hadde gidd en totalpris på dette til oss gikk konkurs rett etterpå. Heldigvis har det ikke vært noe galt med huset i ettertid. Huset ligger i Nord Trøndelag.

Det hører også med til historien at vi fikk utrulig god hjelp av legende "incognito" i dette forumet da vi fant ut at byggmesteren hadde dålig likviditet. Makan til hjelpsomhet har jeg aldri sett makan til:) Jeg er han evig takknemmelig for hannes gode råd å veiledning. Å heldigvis ble enden på visa god:)
Bygge nytt hus - hva blir totalen? - 380808_10151127887075974_1604598867_n.jpg - mike123
Bygge nytt hus - hva blir totalen? - 424933_10151127887080974_1178447658_n.jpg - mike123
   #14
 109     Nordmøre     1
Snart ferdig med å bygge nytt hus. (TEK10) Grunnflate, hus 102kvm, 2 fulle etg, skråtomt, dobbelgarasje(50kvm) ved siden-sammen med huset som da det støpte garasjetaket fungerer som 60 kvm veranda. Huset har også en balkong på ca 10 kvm.

Har VBV (jordvarme), steinplate på kjøkkenet, forholdsvis dyre hvitevarer, oppgradert trapp, 2,5x3m høye/brede garasjeporter, selvrens og "soldemping" på vinduene, flislagt veranda, led-spotter i fleste rom osv... -dvs noe "oppgradert".

Huset ble oppsatt helt ferdig utvendig+isolert+lektet ferdig innvendig, og mesteparten av lettveggene+tak oppe ble montert. Våtrom ble også gjort av snekkere/flislegger. (2xbad+vask)

Egeninnsats:
Støp/mur/puss av hus/garasje/utv. støttemur, plating av vegger innv. (mesteparten ferdigmalt), satt opp 30 meter med lettvegger, taklegging innvendig i en etasje, sparkle/male, legging av gulv, muring pipe, listing og insetting av innv. dører.

Har igjen å gjøre ferdig noe av det nevnte, men regner med at vi lander på rundt 2,7mill for selve huset fom. såle og opp.

   #16
 265     Lier     0

Ny einebolig, totalt 361m2 BRA pris fix ferdig 3,0 mill+ tomt. Egeninnsats: støyping av ringmur, legge vbv rør, innvendig og utvendig maling. Synest det høyrest heilt spinnvilt ut å måtte betale 20000,-/kvm for eit hus med enkel standard.

Eg satsar på å komme på 10000,-/kvm inklusive tomt og opparbeiding av denne. Har fått alle prisar, so det blir i tilfelle forholdsvis små "budsjettsprekkar" om det skulle vere noko. :)

Prisene varierer mye i Norge. Jeg vil tro at du bygger i den rimeligere delen av landet.
Norsk Prisbok opererer med mellom 18-22 000kr/m2 for en enebolig på 250m2.