(trådstarter)
   #101
 684     Engavågen -Meløy     0
hva vil "alt" si? trodde det kun var rørene i gulvet som var lov å gjøre selv?
Signatur

   #102
 249     0
Nei, du kan gjøre alt med vannbåren varme selv om jeg forstår det riktig. Det er en svært begrenset mengde vann det er snakk om. Begynner det å lekke når du er utenlands så står det ikke vann til taket når du kommer hjem. Det kobles heller ikke til hovedvannkran på noen måte. Jeg tror derfor at du kan installere alt sammen selv, og om jeg husker rett var det nøyaktig det rørleggeren min sa. Det eneste du ikke kan gjøre selv er å koble strøm til varmepumpa, det må elektrikeren gjøre. Rett meg gjerne om det er feil.

Ingen av delene av jobben er heller direkte vanskelig. Man får det til med litt sunn fornuft. Ingangkjøring av varmepumpe, utlufting av systemet, justering av vannmengder osv er ikke akkurat rakettvitenskap, men man bør kanskje ikke ha 10 fingre og problemer med å sette sammen IKEA møbler når man starter  Tongue
  (trådstarter)
   #103
 684     Engavågen -Meløy     0
Hehe.....ikea er lett å montere, men 10 fingrer har jeg  ;D

Varmepumpe skal jeg ikke ha. Vil heller ha en el.kolbe til å holde lunk i vannet når jeg ikke er hjemme å fyrer i vedovnen med vannkappe eller når det ikke er sol som varmer opp vannet.
Den elkolben kan umulig forbruke kostnaden av en L/V varmepumpe på 20 år?
Signatur
   #104
 249     0
Haha, ti tommelfingre skulle det nok vært. På tide å legge seg :-p

Naboens el-kolbe kjørte vel med 7kW kontinuerlig i vinter. Han var ikke happy. Nå er huset svært, og i en etasje, men likevel. Så lenge du har en stor nok akkumulatortank til den vannkappa så burde vel det gå fint tenker jeg. Gitt at ikke Tyskland går bort fra atomkraft og tvinger elektrisitet i europa opp til det dobbelte da :-p

Tror kanskje jeg hadde vurdert ei lita varmepumpe isteden da, men det er jo noe som kan komme etterhvert, når du blir lei av å fyre hele dagen etterhvert kanskje? Vurderer samme taktikken selv egentlig.
  (trådstarter)
   #105
 684     Engavågen -Meløy     0
Men naboen hadde vell ikke vedovn med vannkappe?

Ja følger med strømprisene og er klar over situasjon i Tyskland og hva det kan bety for strømprisene og det er nettopp derfor jeg vil satse på vedovn med vannkappe og solfangere.
Har full kontroll over strømmen i huset jeg har nå og der er det plasma-tven og varmtvannsbereder som stikker av med mest. (iforhold til at alternativene er ute på markede)

Signatur
  (trådstarter)
   #106
 684     Engavågen -Meløy     0
Sladalshytta hadde noe lignende av hva jeg ønske av stua.

Er det mulig å bygge enebolig for 1,7mill (tomt ikke inkl.) - stueSH.jpg - Jim-Roger
Signatur
  (trådstarter)
   #107
 684     Engavågen -Meløy     0
Det er vell opplagt at jeg ikke greier å bygge for 1,7mill uten tomt, men ser man bort fra mønet tak, mye vindu, elektrikker og rørlegger så er prisen under 1,7mill.

Har nå begynt å vurdere kebony kleding og VVB-gulvvarme i kombinasjon med vedovn med vannkappe og senere tilkobling av solfangere. Dette fordyrer huset en god del, men å male et hus på 2 fulle etasjer flere ganger i livet er jeg ikke interesert i og strømprisene er dyrest om vinteren og da fyrere jeg i vedovnen uansett.

Noen som har en formening om hvor mye dyrere det blir? Kebony +70000kr VVB-gulvarme 150kvm og vedovn med vannkappe +akkumulatortank +100000kr ?

Er det mulig å bygge enebolig for 1,7mill (tomt ikke inkl.) - kebony.jpg - Jim-Roger
Signatur

   #108
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

...Noen som har en formening om hvor mye dyrere det blir? Kebony +70000kr VVB-gulvarme 150kvm og vedovn med vannkappe +akkumulatortank +100000kr ?
Ville veddet ganske mye på at du må doble det tallet der før du har vannbåren gulvvarme, vedovn, akk-tank og et styringssystem for dette på plass - medmindre du handler alt på nederste hylle og gjør all jobb selv.
   #109
 3 997     Oppland     0
Vedovn med vannkappe, tank og diverse småting man trenger kommer på ca 60.000kr
Gulvvarmen kommer nok på omtrent det samme når man legger inn ekstra kostnad for sporplater/spaltegulv og diverse. Om du ikke handler fra den lokale rørleggeren, da kan du dobble denne igjen.

Så kommer arbeidet i tillegg.

Så ville ikke budsjettert under 120.000kr + arbeid på VBV og ovn.
  (trådstarter)
   #110
 684     Engavågen -Meløy     0
Jeg tenkte merkostnad på 70000kr. Kan jo trekke fra varmekabler og vedovn og pipe er med i leveransen uansett så merkostnaden for vedovn med vannkappe er kansje 10000kr.
Signatur