(trådstarter)
   #11
 288     0
Altså, jeg har bygget tilbygg, garasje etc tidligere, men jeg har ikke jobbet i som f.eks tømrer tidligere. Jeg har restaurert et nordlandshus, hvor vi rev 1/3 av huset, gjorde nytt grunnarbeide, støpte ringmur - og så videre. Jeg har også hjulpet til på prosjektene til kompiser.

Teller ikke det?
Signatur

jaf
   #12
 4 610     tromsø     0
Det farligste er det som glemmes i et regnskap. For kostnader kommer uansett om de glemmes i starten. Da kommer de til slutt. Har en lite erfaring, så glemmes mer. Med erfaring glemmes mindre. Derfor er det lett å være for optimistisk uten erfaring. Start med å lage et regnskap og legg det ut her.

Kjenner flere som har bygget på 55% til 65% av det banken setter som nedre grense. Men det er veldig tungt.Og du får gjerne magesår og høgt blodtrykk. Med erfaring  blir en mer skeptisk/realistisk..
  (trådstarter)
   #13
 288     0
Takk for alle innspill. Jeg setter pris på at jeg blir utfordret på tankegodset mitt. Det er det jeg er ute etter, samt å høres om andres erfaringer og budsjetter. Jeg kan ikke få sagt det nok; jeg har med tiden blitt ok på å beregne kostnader på tilbygg og slikt, men jeg sitter ikke på en god nok oversikt over hva de nyeste TEK kravene innebærer, og om det finns noen muligheter til å komme rundt noen av dem. Akkurat nå er jeg i en sonderingsfase for å finne ut om det kan være verdt å bruke tid på å gå videre. Og til jaf: jeg har en veldig stor arbeidskapasitet, og er klar over at den blir satt på prøve i slike prosjekter Smile

Vil dele en inspirasjon jeg fant med dere andre;
http://royal.blogg.no/1378881776_garasjeverksted_med_l.html
Noe slikt men hvor boligdelen hadde vært ca dobbelt så stor hadde vært helt optimalt.

Om jeg tar utgangspunkt i den tomten jeg har tilgjengelig gratis 25 km utenfor Bodø sentrum, så er dette en relativt flat tomt på berggrunn, er på en en slags hylle på en liten høyde ved familiegården. Her må det noe sprengning til for å på en plan tomt, men ikke mye. Vann og kloakk må jo legges ned, så litt blir det nå. Det er veiforbindelse frem til ca 20 meter i fra huset slik som det er i dag.

- Sprengningsarbeide får jeg til en OK pris, siden en kompis av meg driver firma med det, og jeg har jobbet for han i perioder
- Ferdigbetong får jeg tilkjørt til kostpris, betaler vanlig pris for selve massen (25 km i fra blanderi)
- Gravemaskin betaler jeg 600 kr timen for med mann (eventuelt kan jeg få leid maskin selv, og gjøre alt selv). Han har også stor traktor med henger for forflyttning av masser, og jeg kan deponere i umiddelbar nærhet, og løsningen han bruker når han bygger med kompiser er at dem kjører traktor og han maskin.
- Reisverket vil jeg ønske å betale en snekkervenn for å sette opp (ca 300-350 kr timen) mens jeg er håndtlanger selv. Har jobbet med han før, han er rask og dyktig i jobbingen, og jeg vet å sette pris på at reisverket er gjort på en gjennomtenkt måte i det man skal jobbe videre.

Den videre prosessen for å få tett råbygg kan jeg gjøre selv. Det innvendige kan jeg gjøre selv. Rørlegger får jeg til noe redusert pris, mens elektrisk arbeid har jeg som tidligere nevnt kommet godt ut av ved å trekke rør, koblingsbokser og kabler selv, mens kompis som er elektrikker gjør selve koblingsarbeidet.

Jeg er fullstendig klar over hvor mye jobb slike prosjekter er, men det er gjennomførbart. Jeg driver eget firma og har veldig fleksibel arbeidstid. Men jeg tror på ingen måte jeg har alle svarene, men jeg er resurssterk og flink med penger.
Signatur
HSt
   #14
 23 901     Lillestrøm kommune     1
Det virker på meg som du beskriver nok erfaring til at du selv er den beste til å vurdere dette selv.  Men ta med deg merknadene om de utgifter en glemmer alt fra byggesaksgebyr til tilkobling avgifter. Jeg tror dere er overoptimistiske.
  (trådstarter)
   #15
 288     0
HSt:

Har du noe tips hvor man kan få en oversikt over utgiftspostene som vanligvis inkluderes?
Signatur
   #16
 1 445     Harstad     0
Hei,

Spenstig idé. Vil foreslå at du tegner opp hva du ønsker å bygge, så kan du bruke tegningen til å ta ut mengder for å få tilbud på byggevarer.

Søk på "budsjett" her på Byggebolig, så finner du masse info om hva som bør være med i budsjettet.

F.eks:
http://byggebolig.no/byggebudsjett-anbud/realistisk-budsjett-for-egentegnet-enebolig
Signatur
HSt
   #17
 23 901     Lillestrøm kommune     0
Som Knett beskriver du må sette opp et budsjett. Vedr isolasjonstykkelse o.l. så finner du jo oppbygging av vegger på Glava/Rockwool sine sider og ellers er jo gebyrregulativ til kommunen det som viser tilknytning avgift osv.  Men ikke sett opp et så stramt budsjett at dere ikke har noen margin, uforutsette utgifter kommer selv for de beste.

  (trådstarter)
   #18
 288     0
Jeg skal se på et budsjett på nyåret. Har sett litt her på forumet etter budsjett på lignende prosjekter, men de fleste bygger 2-3 ganger så stort som jeg ville ønsket, så det er litt vanskelig å sammenligne. Men jeg har jo funnet noen maler som jeg likevel kan bruke som utgangspunkt.

Det jeg sliter med er å få oversikten over "alt det andre". Jeg ser punkter som radonsperre hos noen, vannbåren varme hos andre og ventilasjonssystem hos de aller fleste. Jeg lurer på hva som er krav, og hva som er "smart". F.eks sliter jeg med luften i nye hus, og ønsker meg definitivt ikke ventilasjonsanlegg.

Skal ta en tur innom en kompis som er tømrer og har regnet på å bygge seg bolig for utleie, og se litt på tallene hans.
Signatur
HSt
   #19
 23 901     Lillestrøm kommune     0
Du må ta en leserunde på Tek10, f eks. Radonsperre er et krav, det samme er luftbytter med gjenvinning av varme som i praksis vanligvis betyr balansert ventilasjon (men med lite hus kan kanskje f eks. noen Twinfresh enheter klare denne jobben). Med et ekstremt budsjett som du tenker på bør du rett å slett kostnadberegne dette m2-for-m2 gjennom hele huset fra gulv til tak. Vi andre kan leve med at vi har ca kontroll på kostnadene når vi bygger.
  (trådstarter)
   #20
 288     0
Et oppfølgningsspørsmål - jeg har fått en del inspill på hva man kan forvente å ligge på pr kvm ved husbygging. Jeg har funnet inspirasjon i et lignende prosjekt som jeg ønsker meg, som har 115 kvm grunnflate. Av dette er 100 kvm garasje, 15 kvm bolig + 45 kvm bolig på andre plan, totalt 60 kvm bolig. Jeg kunne tenkt meg til å følge samme oppskriften, men med 60 kvm garasje, 55 kvm bolig på plan 1 og det samme på plan 2, altså totalt 110 kvm bolig.

Med andre ord - 110 kvm bolig, 60 kvm garasje - ikke bolig over garasje, men ene halvdelen av bygget er en høy garasje og andre delen er en bolig over to etg.

Skulle dermed tro jeg kunne konstruere garasjedelen som en vanlig garasje, og boligen i henhold til TEK10? I så fall, hvilken kvadratmeterpris bør jeg beregne på garasjen kontra boligen?
Signatur