2 098    10    0  

Grovt prisanslag på renovering av gammelt hus

 5     0


Hei,

Vi drømmer om et gammelt landlig hus, men er veldig usikker på budsjettering av renovering/restaurering. Vi er ikke ute etter (og har heller ikke råd til) tek10 standard. Vi ønsker ikke å gjøre mye selv, da vi ikke har kunnskapen som må til. Det vi kommer til å gjøre selv som vi har erfaring med er å legge gulv, panel og montere kjøkkeninnredning..den type ting. Og såklart tar vi all malerjobb selv. 

Setter utrolig stor pris på svar!! Blir rett og slett skrekkslagen av tanken på å kjøpe katta i sekken og ikke ha råd til å ordne opp….

Vi ser på et hus på totalt 100kvm, 2 etasjer, antatt i boligtakst fra ca år 1900. Huset er ikke på finn.no, så legger ikke ut prospekt osv.. For øvrig foreligger det ikke tilstandsrapport. Huset er så og si ikke rørt siden bygningsåret, med unntak av delvis renovering siste par år.. Nytt elektrisk anlegg stort sett.

Huset har i tillegg verken toalett/bad/vaskemaskin eller kjøkken (men rør til kjøkken) og offentlig kloakk er ikke mulig i området (LNF-område med ganske spredt boligbebyggelse).

Hvor mye koster det å trekke rør fra kjøkken til et annet rom og lage bad der det nå er røropplegg til kjøkken? 

Taket (50kvm) må skiftes. Vi ønsker også å isolere tak/kaldloft.
Det er mye sprekker i brannmur/pipe. Må utbedres
Kjeller er støpt igjen, men må man likevel drenere? Er det trygt av boligeier å ha fylt igjen kjelleren?

Et tak i et av rommene i 2. etasje må definitivt byttes. Mulig de andre rommene i 2. etasje også må ha nytt tak, dette vet vi ikke. 

I 2. etasje er det på ene siden mye helling nedover. på gulvet. Vi tenker at dette er bjelkelaget mellom etasjene. Men vi vet jo ikke..nok en gang.. På det ene rommet med mye helling buler vinylbelegget på gulvet oppover i områdene nedover mot kantene. Hvor mye koster det å fikse sånt? I spesielt 2. etasje (som er den etasjen det er gjort så og si nada med) er det en del skjevheter.

Det er mus i huset.

Noe av huset er skiftet kledning på og etterisolert. Hvor mye vites ikke, men antar ut ifra hva vi så på visning ca halvparten. Resten må vi ta tak i.

En del vinduer er skiftet ut. Det er fortsatt noen gamle originale vinduer og original ytterdør. Dette er uaktuelt å skifte ut, da vi ønsker å bevare så mye originalt som mulig.. Men vi vil restaurere vinduer om mulig.

El-anlegget er skiftet, men det er bare 8 kurser. Vi antar jo vi må ha mange flere kurser enn dette mtp kjøkken. Ang. kjøkken ønsker vi ikke downlights og slike ting. Hvor mange kurser er nødvendig for enkel standard?

Hvordan vet man om huset må jekkes opp og grunnmur fikses? Sånne ting er vi redd for.. 

Vi vet ikke hvor mye av det gamle originale tregulvet som kan bevares, så si vi i verste fall må ha nye gulv på 50 kvm av huset.

Vi leter etter et landlig beliggende sted vi kan lande og bo livet ut. Et livsprosjekt :) Å kjøpe ganske nytt hus uten behov for renovering har vi gjort før, men klarer ikke gi slipp på drømmen om livet på landet med litt enklere kår enn per i dag. 

Setter utrolig stor pris på svar ang det økonomiske her! Dette ble et mye lengre innlegg enn tenkt, men jeg lar det stå til og håper på noen svar! Og gjerne også fordeler/ulemper fra noen som har fulgt samme drøm og kanskje angrer, eller anbefaler det :) 

Lagt ved bilder av bjelke på loft og sprekk i brannmur.

Mvh Haakon 
Grovt prisanslag på renovering av gammelt hus - DSC_2084.jpg - Haakon01

  (trådstarter)
   #2
 5     0
Jeg ser nå jeg skrev helt feil ang. tak. Hele taket må skiftes, kanskje ny pipe og.. Og vi kommer selvfølgelig til å forholde oss til TEK10 på mye og der man må og bør, men har ikke noe mål om å totalrenovere slik at alt blir etter dagens byggetekniske forskrifter da vi vil bevare mest mulig Smile
   #3
 1 499     Akershus     0
Sjekk pris på nytt hus så har du en indikasjon. Det du sparer på det du har går med til å tilpasse det du skal få montert og skiftet. Uten egeninnsats på alle områder er jeg overbevist om at dette ikke er regningssvarende ift evt salg frem i tid.
GR
   #4
 785     Rogaland     0
Hvis dere ikke har kunnskapen som skal til for egeninnsats, så er jeg ganske sikker på at det er mye mer enn det dere til nå vet som må gjøres - og selv for erfarne så er det vanskelig å anslå slikt før en har åpnet mye opp.

Med tanke på at dere har tenkt å bo der livet ut så lønner det seg aldri med overflateoppussing heller. Trenger helt klart ikke gå for TEK10, men dere bør jo gjøre det både komfortabelt å bo der og ikke minst økonomisk på lang sikt. Dvs. skikkelige vinduer, isolasjon og vindtetting.

Tipper det første dere må gjøre er å brette opp armene og hoppe i egeninnsatsens verden. Det meste kan læres.

Tør ikke begynne å anslå på huset, men septiktank og brønn får dere nok på plass for 100 lapper, men hvis dere må ha renseanlegg så kan det bli dyrere. Kommer an på kommunen. Grunnen rundt betyr også noe, kanskje det er mye berggrunn som må sprenges bort for å få lagt opp anlegget. Pipe kan enten settes inn foringsrør, men det må vurderes av fagperson, eller bare rive hele pipa og sette inn stålpipe. Her kommer dere langt med 30 lapper + peis. Ellers siden det mangler kjøkken og bad så er det fort 200k+200k. Ekstra elektrokurser er en bagatell oppi det hele. Men disse tingene er forutsatt at selve hovedkonstruksjonsverket er der det skal være, og der er det fryktelig vanskelig å anslå noe som helst.
   #5
 5 979     Finnmark     0
Glem dette huset hvertfall.
Og vurderer ikke hus uten godkjent vann/avløp......
Signatur
HSt
   #6
 22 785     Lillestrøm kommune     0
Problemet er jo hvorfor i alle dager selger begynte i gal ende, og hva mer galt har han gjort galt ? Virker på en som har prøvd å tjene enkle penger og som gikk seg bort på veien.

  (trådstarter)
   #7
 5     0
Hei,

Takk for svar og gode innspill!

HSt, hva mener du med å begynne i feil ende? Som du skjønner har jeg ikke mye kunnskap om dette, og setter pris på all info.

HSt
   #8
 22 785     Lillestrøm kommune     0
Det jeg mente er at han begynner med de "lette tingene" og ikke tar de viktige. Om stue veggen er pen eller ikke det kan du raskt gjøre noe med, vann og kloakk, kjøkken og bad er jo de essensielle tingene i et hus og som selger burde ha begynt med. Det virker derfor på meg som selger har hatt plan om å tjene lette penger og så har han ikke fått til det.

Jeg gikk fra et hus en gang når jeg oppdaget at selger hadde brukt 1Mill på å pusse opp 1. etg og så var krypkjelleren under klissvåt og full av mugg.

Er el-opplegg gammelt så må jo dette også byttes for en del år siden var det 150-200k for et hus bare det. (Det huset som det gjaldt ble solgt for 1.8Mill, "utrolig nok" var kommentaren til megler, jeg syntes jeg måtte melde tilbake at jeg ikke var interessert da megler faktisk hadde skaffet noen opplysninger til meg om det objektet).
  (trådstarter)
   #9
 5     0
Ja, det er en underlig framgang fra selger.

Apropos kjeller, selger har visst fylt den igjen med singel og isolert. Er dette noe som er vanlig å gjøre?
HSt
   #10
 22 785     Lillestrøm kommune     0
Krypkjellere er ofte dårlige valg så ja det kan være et godt valg å kvitte seg med den. Men hvis jeg skulle gjort en slik jobb og etterpå selge så ville jeg lagd en ringperm med bilder og beskrivelse så kjøper kunne se hva som er gjort, at mangler ikke er skjult osv. Har han ikke noe slikt ?