RTv
   #22
 890     1
Ser eg må skifte yrke :)
Men kva er det som gjer at ein snekker ikkje skal tjene ca.500.000, men ein som sitter på kontor fortjener det? Mangen av dei på kontora fortjener minst det dei tjener, men det finst og maaaangen papirflyttere som ikkje burde passert 200.000 eingang...
   #23
 743     Nordland     0

Ufattelig enig. Å hevde at folk ikke har fortjent den lønnen de har, skal man være forsiktig med... :-\

   #24
 346     0
For å være helt ærlig, det er veldig vanskelig å se at snekkere har ufortjent mye lønn. Det finnes folk som er villige til å betale det han forlanger, og da er det veldig vanskelig å påstå at det er for mye. Det skal en del til å si at det er ufortjent så lenge det finnes mer enn nok folk som er villige til å betale så mye.
   #25
 21 491     Enebolig     0
Jeg merker at folk spesielt henger seg opp i antall år på skole. Og ja, man skal ha betalt for dette. MEN, man vet stort sett hva man går til.

Dessuten er det mange faktorer som spiller inn. For min del (elektriker) vil jeg argumentere med at vi står ovenfor en større risiko enn mange andre yreker som feks arbeid i høyden, j**** arbeidsstillinger, slitsje/belastningsskader og det faktum at strøm er livsfarlig. Og ikke minst ansvaret for at anlegget skal være brannsikkert.

Og dette (arbeid i høyden, skader ol) gjelder nok for de fleste håndverkeryrker.
   #26
 743     Nordland     0
Mulig antall år på skolebenken burde ha sitt å si på lønna. Dette er ikke argumentet jeg er ute etter.

Ser ikke hvorfor en snekker som faktisk har ett fysisk tungt arbeid, ikke skal kunne tjene en halv million i året, når "kontorbefengte teoretikere" lett runder dette. ;)

Kan bekrefte at jeg er MEGET partisk i denne diskusjonen. ;D
   #27
 323     0
Synes de flinke bør få betalt for god jobb, mulig de blir værende lengre på feltet sitt og ikke forvinner blant A4 ark og kranglevorne saksbehandlere på kommunen. Da hadde muligens det vært flere ute i feltet med viktig og ikke minste riktig kompetanse, istedet for å la "gale" arbeidere med feil standard gjøre jobben.
Rett mann på rett plass til riktig tid bør få riktig betalt :)
Å gi lik lønn til alle i faget er feil synes jeg. Ikke rart mange gir faen i kvalitet og heller velger kvantitet for tjene enda mer. 

   #28
 437     0
En vanlig snekker som jobber 8-16, 5 dager i uken "fortjener" ikke mer enn max 350.000 kr i årslønn. Skal han tjene mer, må han jobbe overtid. Dette er veldig enkelt fordi f.eks en sykepleier etter 10 års arbeid har 320.000 kr, en hjelpepleier 270.000 kr etc etc. Disse yrkene er sammenlignbare både når det gjelder lengde på utdanning og slitasje på kroppen. Og det er viktig at kvinneyrker får en lønnsheving, i forhold til industriarbeider yrker og håndverkere. Når det er sagt er det mange yrker som trenger en lønnsheving, og mange som kan jekkes ned (økonomer). Når en nyutdannet siviløkonom får 400.000 kr i årslønn - da er det noe som er galt!


   #29
 342     0
Kergulen:
Helt enig med deg.. jeg kunne ikke ha sagt det bedre selv... Min samboer er utdannet hjelpepleier med like mye og kanskje vanskligere fag... Jobber i hvertfall ikke 8-4 som hennes far.. Meget ubekvem arbeidstid + en forferdelig møkkajobb spør du meg..
290 000 kr uten overtidSer dere påpeker kontorrotte :)
Jeg er en typisk kontorrotte som bare sitter på en kontor og surfer etter porno hele dagen og tjener en mill i året :)

I virkeligheten Så har jeg aldri fri. Stort ansvar og styrer økonomien i firmaet i tilegg. Jeg er på jobb så lenge jeg er våken, Når jeg sover så drømmer og tenker jeg på jobben. Får kanskje ikke sove noen netter..

Livskvaliteten til famillien går ned
Barna kjenner knapt sin egen far
Sjelden kvalitetstid da pappa er sliten på fridager.
Samboer finner seg en annen livspartner på si  ;D

Så kommer fysiske plager som vond nakke,rygg,scene betennelse..


Jeg har før jobbet som entreprenør med mye tungt arbeid og mye overtid. Men det som var deilig med den jobben var at når jeg sattte meg i bilen og avslutten dagen så var jeg FERDIG PÅ JOBB.. Utrolig deilig å være sliten i kroppen istede for i hodet,,

ett eksempel

Lastebilfører 300 000 kr året
maskinfører 300 000 kr året
+ de andre ledd i maskindrift har ca 300 000 kr