#371
 2 403     Bjørkelangen     0


jobber i JM Norge Region Oslo Nord.der har vi 215 i fast timelønn og kan få opp tell 250 kr hvis vi klarer bomusen i hvert kvartal.altså en bonus på 35 kr extra i timen.


Du bør elske Jens, synd denne festen ikke kan vare, hehe ;)


følger ette med angående politikk
Signatur

   #372
 384     Østlandet     0
Min erfaring mtp på elektrobransjen så er blitt veldig vanlig et sted mellom 210 og 230 i timelønn.
Ser også at det er diskusjoner ang timepris og materiell, det er jo flere filosofier som folk kjører etter. Veit blant annet:

1) 450kr i timen, og utgangspunkt i LISTEPRIS på alt, dvs, en PR kabel kan koste 120kr meteren (eks mva)
2) 550-650, pluss en del påslag på materiell, noen velger å ha egne listepriser som de ganger og deler på, mens andre tar fast påslag på innprisen.


Men, det som hadde vært mest reelt er så si ingen påslag på¨materiellet og fakturere 900-1000kr timen for elektriker. Da trenger ikke elektrikeren å flå folk på materiell for å ta igjen det tapte på feilsøkings jobber.
Ta det sånn da: En elektriker skal ha et rullende verksted, og lenger utdanning enn en mekaniker. Mekanikerne ligger høyere enn elektrikere i timepris..
   #373
 486     0
Alt for mange nordmenn ser det som en menneskerett å eie egen bolig, det bør det ikke være. Ca 80 % eier idag selv boligen de bor i. I Danmark og Sverige er det rundt 60%.

Ca 15% av alle boliger i Norge er eid av privatperson som har en annen bolig de bor i, dette
driver prisene kraftig opp for oss andre. For ikke å snakke om andelen som eier hytte.... Hva skal vi med all den boligmassen??