49 643    37    8  

hva koster det å bygge funkis på 200 kvadrat? noen som har erfaring?

 3     kristiansand     1
Saken er slik at vi lurer på om vi skal kjøpe oss en tomt og rett og slett bygge nytt funkis hus på ca 200 kvdr.  Etter mye lesing her på furumet så har jeg kommet fram til at et hus med bra standart vil koste ca 17-20 000 kvadrat å bygge + tomt? 

så spørsmålet mitt er: kan vi bygge for 17 000-18 000 kr kvadratmeteren, uten betydelig egeinnsats? et funkishus, store vindusflater, to etasjer, og ok standard inne altså ikke noe luksuriøst.


Takker for alle svar ;D ;D ;D
,ps. setter veldig pris på om noen kan legge ut et busjett for funkishus  :)
::) ::) ::) ::)

   #1
 9 677     Kysten     1
Om tomt og opparbeiding kommer i tillegg klarer du det. Du må være edruelig med elektriker og rørlegger og bygge etter en ok standard, altså midt på treet. Konstruksjonen på huset bør også være effektiv å bygge.
  (trådstarter)
   #2
 3     kristiansand     0
ok så her må det virkelig "passes" på for å få det til denne prisen? en mer reell pris er kansje 20 000 kvdr meter, + tomt+ opparbeiding?
   #3
 9     haugesund     1
Vi bygger 230 kvm i Haugesund til 20.000 pr. kvm. Det går så vidt......men man kan ikke velge på øverste hylle. Pluss at vi hadde lang andbudsprosess og sparte en del på det.
   #4
 9     Haugesund     1
Hei.

Her er det store problemet at folk tar med tomtekostnad i kvm pris som gjør forskjellene store.
Du kan si ca 17 000 kr inkl mva pr kvm + tomtekostnad. (tomtekostnad = ferdig byggeklar tomt)

Jeg kan abefale deg å ta en titt på Urban Hus. Disse har prisliste på nett og dyktige gutter...
   #5
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Funkis?

Få en arkitekt til å tegne et skikkelig funkishus.

Ser det popper opp masseproduserte wannabe funkishus rundt om. Dvs, de er enkel, billig og rask til å sette opp. Er jo bare kasser som blir en av mengden.

Kan like gjerne sette opp 6 brakker og sette inn noen nye vinduer, kall det gjerne funkis.
   #6
 9     haugesund     0
Ja enig. Det er mange brakkerigger i en og to etasjer. Ta bort listene rundt vinduene så er det plutselig funkis.....
   #7
 292     0
Vi har fått flere tilbud på bygging av funkis 200 kvm. dette ligger på 17500 per kvm nøkkelferdig ex tomt. Stavanger-området.

   #8
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Verste jeg ser.

"Funkis" hus som er til de grader overpriset, spesielt i stavangerområdet.

Det er laget etter absolutt rimeligste  måte. Trekonstruksjon, billige vinduer, dører, parkett, laminatbenk på kjøkken, pappdører, halogenspot, ventilasjon osv osv

Også priser opp til de grader. Husets verdi står ikke i stil med prisen.
   #9
 3 387     1
At funkisboliger skal være bygget av dårligere materialer enn andre boliger har jeg svært vanskelig for å akseptere som noen sannhet. Alle bygg som settes opp for salg er vel utsatt for samme problemstilling med at desto rimeligere å sette opp desto større sjanse for fortjeneste-tankegangen.

Jeg har bygget en ny-funkis og jeg tror ikke det er bygget så mange boliger i området her som er påkostet særlig mer når det gjelder materialvalg som dører, vinduer, trapper, elektrisk, varmeanlegg, ventilasjon, gulv, kledning etc.

Men dersom de selges så er det den prisen som er verdien på boligen. En boligs verdi er hva markedet er villig til å betale. Jeg solgte nylig en leilighet til over kr 50 tusen pr kvm. Teknisk sett er den ikke i nærheten av å ha den verdien, men markedsverdien på den er over 50 og stigende. Det har noe med beliggenhet å gjøre. Folk kjøper gjerne en god beliggenhet for de har sluttet produsere mer av det. "Buy land, they have stopped producing it"
   #10
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Det jeg prøver å si er at hus settes opp som paddehatter i et brennhett marked, med teknisk dårlige produkter.

Ta en titt på finn.no

Masseprodusert "funkis" i stavangerområdet

Laminatbenk på kjøkken, pappdører, billige dobbelglassvinduer og trestavsparket forventer jeg IKKE å finne i et rekkehus til 5mil, på knappe 110 kvadratmeter.

Det tekniske står ikke i stil med prisen. Er ikke så utrolig mye dyrere å hive inn noen skikkelige vinduer og anstendig parkett på dørken.

Tomtene er ikke noe å skryte av heller, du ser rett inn til naboen og generelt veldig sjenert.