#31
 3 387     0
Jeg tror en kan regne med ca 4 mill pluss tomt for en art deco på 200 kvm. En moderne stil drar ofte med seg noen tekniske løsninger som koster litt ekstra.
Vi valgte å ha skråtaket i stua til å starte på 3 m og øke opp til 4 meter, i hallen er det opp til 6 meter til taket etc etc. Slike løsninger øker selvsagtprisen. Derfor mener jeg et minimum er 20 pr kvm.

   #32
 70     Bergen     0
Bygger funkis i Bergen på drøye 300 kvm og støtter at 20' pr kvm er et fornuftig utgangspunkt! Høy grad av egeninnsats, gode bekjentskaper og løsningsvalg kan naturligvis senke prisen, men det sier vel seg selv Smile
   #33
 5 188     Østlandet     0


Og nok en gang, ET FUNKISHUS TRENGER IKKE Å HA FLATT TAK.


Nei jeg vet det, men mange har det, og mange får lekkasje:

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/result?areaId=&sort=0&keyword=funkis
Signatur
   #34
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

...Her i Oslo hevdes det at hus med god funkisarkitektur har en høyere salgspris enn hus med tradisjonell arkitektur.
Det burde strengt tatt gi seg selv, ellers var det vel dårlig business å bygge slik vs tradisjonelt?
   #35
 4 156     Oslo Vest     0
Tja, jeg opplever det at mange bygger seg hus i denne stilarten eller kjøper hus i denne stilarten nettopp fordi de liker den, og ikke fordi den tenker annenhåndsverdi.

Man skal også være klar over at megleruttrykk og benevnelse av funkis fra megler ikke nødvendigvis samsvarer med virkeligheten.

Ser man på Osloområdene Blindern, Berg og Ullevål Hageby, hvor det ligger en rekke flotte funkishus er det ikke uvanlig at man betaler mellom 7 og 9 mill for del av tomannsbolig i funkis.
Signatur
   #36
 3 387     0
Når jeg bygger et hus så bygger jeg det slik jeg ønsker ha det. Om det er trendy i øyeblikket eller om naboen liker det bryr jeg meg egentlig svært lite om.
Jeg forstår selvsagt at min smak er påvirket av de trendene som går i samfunnet, jeg har tross alt ikke levd i en hule avsondret fra all menneskelig kontakt. Selv om det mange ganger kunne vært en befrielse.

En bolig jeg skal ha som privatbolig tenker jeg ikke all verden på annenhåndsverdien heller, selv om en nok avstår fra å bygge noe som er svært usalgbart. Men prismessig tror jeg det vil være veldig tungt å få igjen det boligen har kostet å sette opp. Det er rett og slett for lave boligpriser her og en bolig ca en kilometer unna satte nylig ned prisen med 5 mill for å se om det gjorde huset salgbart.
Men prisen kommer nok opp etter hvert slik at om jeg finner ut at jeg skal flytte så får jeg forhåpentlig vis igjen innsatsen og kanskje en liten fortjeneste.

Men det begynner bli dyrt å bygge bolig og om en vil koste på seg litt er det slett ikke vanskelig å komme opp i nærmere 30 tusen pr kvm. Hadde vi valgt Dinesen gulvene vi så på pluss et par andre ting ville vi rundet 30 tusen. I etterkant må jeg bare si at de gulvene hadde blitt flott og tross alt oppholder en seg relativtmye i boligen sin
   #37
 1 631     Villmarkstoppen, Malvik     0

...Hadde vi valgt Dinesen gulvene vi så på pluss et par andre ting ville vi rundet 30 tusen. I etterkant må jeg bare si at de gulvene hadde blitt flott og tross alt oppholder en seg relativtmye i boligen sin
Er så enig så enig - de valgene jeg gjorde underveis som jeg er misfornøyd med i etterkant er KUN der jeg sparte for mye.