#21
 5 412     Langhus     0
Var da ingen av husene du linket til som kan kalles en toetasjes Moelvenbrakkerigg uten vinduslister, men med furutrapp Smile
Signatur

   #22
 4 156     Oslo Vest     0
Det er korrekt, jeg prøver bare å vise at ikke alt er så svart/hvitt som det innimellom hevdes her.
Signatur
   #23
 5 188     Østlandet     0


Det er FEIL å bruke uttrykket funkis på en brakkerigg. Det har INGEN ting med funkis å gjøre. Derimot er alle de husene jeg har postet hus samt interiør i funkisstil. Og det kan vel ikke sies at noe av det ser ut som en brakkerigg.
Vi har satt sammen noen Moelven-brakker på jobben for å huse kontorer og møterom. Disse er "funksjonelle". Ergo, vi har kontorer i et Funkis hus. (form følger funksjon/«form follows function»)

Bildene over er vel fra huskatalogen din? Jeg vedder en flaske god Amarone på at du ikke klarer levere noen av disse "hustypene" uten å overstige 20.000 kr/kvm!  Wink
Signatur
   #24
 4 156     Oslo Vest     0
En sten kan ikke fly, mor nille kan ikke fly, ergo er mor nille er sten.

Når det gjelder priser på de husene som jeg har vist har jeg ingen formening om hva det vil koste. Som jeg har skrevet så har jeg gjort et forsøk på vise at funkis ikke bare ersvart hvitt.

Når det gjelder priser så kan vi levere hus i moderne arkitektur FRA ca kr. 17.000,- per kvm BRA. Dersom huset har fordyrende detaljer og høy høy standard blir det dyrere.

Forøvrig så synes jeg det røde huset, bilde nr. 5 av de jeg postet er et utrolig flott hus utvendig.
Signatur
   #25
 203     0
vi bygger ikke funkis men ser at vi havner på ca 17000 KR KVM. dette inkluderer grunnarbeid og betongarbeid men uten tomtepris.tror prisen din er realistisk å forholde seg til.vår egeninnsats blir legging av varmerør f vb varme. gulvlegging og malearbeid samt montering av kjøkken. vi har verken tid eller lyst til å gjøre noe mer en det.
jeg kunne gjerne tenkt å bygge funkis men vi fikk en liten anbefaling av husleverandør å gå for litt mer tradisjon fordi de andre i området hadde det også. det vi la merke til i etterkant var att 3 de nærmeste naboene våre bygger funkis/moderne stil.....så fra å gli inn i mengden så skiller vi oss ut likevel som de " kjedelige"  naboen som bygger tradisjon.. hihi..
   #26
 3 387     0Det er FEIL å bruke uttrykket funkis på en brakkerigg. Det har INGEN ting med funkis å gjøre. Derimot er alle de husene jeg har postet hus samt interiør i funkisstil. Og det kan vel ikke sies at noe av det ser ut som en brakkerigg.
Vi har satt sammen noen Moelven-brakker på jobben for å huse kontorer og møterom. Disse er "funksjonelle". Ergo, vi har kontorer i et Funkis hus. (form følger funksjon/«form follows function»)


Så når bilen min er funksjonell så har jeg en funkisbil, jeg har noe verktøy som er funksjonelt, det er funkisverktøy det da. Og innredningen i båten beskrives som svært funksjonell så da er det en funkisbåt.

Men dersom katten fanger mus så er det ofte en katts funksjon og da blir vel katten også fungsjonell, eller en funkis katt.

Det er vel flere kriterier for å definere det vi skandinaver kaller funkis enn at det er firkantet og funksjonelt. Den Moelvenbrakka blir vel omtrent som katten. Smile
   #27
 5 188     Østlandet     0
det vi la merke til i etterkant var att 3 de nærmeste naboene våre bygger funkis/moderne stil.....så fra å gli inn i mengden så skiller vi oss ut likevel som de " kjedelige"  naboen som bygger tradisjon.. hihi..
Om 15-25 år er disse appesinkassene like harry som dagens 70 og 80-tallshus, så da er det naboene som sitter med sjegget i postkassa og vannlekkasje gjennom taket. Dette går i sykluser.
Signatur

   #28
 4 156     Oslo Vest     0
;D ;D

Funkisstilen oppsto på 30-tallet og har holdt seg til nå, så det kan vel hende at den holder seg en stund til. Nå når det er blitt så dyrt å bygge er det vel bedre å få utnyttet plassen i andre etasje enn hva man får i et tradisjonelt saltakshus.

Og nok en gang, ET FUNKISHUS TRENGER IKKE Å HA FLATT TAK.

De husene i moderne stil som vi leverer har minimum 7 graders vinkel på taket.

Her i Oslo hevdes det at hus med god funkisarkitektur har en høyere salgspris enn hus med tradisjonell arkitektur.
Signatur
   #29
 292     1
Denne debatten sporer helt av....................

Jeg holder på å bygge funkis på 200 kvm og har hentet flere anbud. Pris ex tomt ligger i området 2,8 - 3,5 mill nøkkelferdig ex parkett, maling/sparkling gips og kjøkken.