37 218    9    4  

Hva koster et hus pr kvm?

mbl
 30     0
Hva mener dere er realistisk pris pr kvm når vi ser bort fra tomtepris/opparbeiding.
Altså innflyttingsklart hus, plate over mark.Signatur

   #1
 3 412     Akershus     1
Hva et hus koster pr kvm, det er avhengig av prisen på huset og antall kvm.

Du har jo fått prisen på B 005 fra Trivselhus.  Så må du legge til de tingene som ikke er inkludert i leveransen fra Trivselhus.  Det tallet du får da må du dele på 179.  Da har du pris per kvadratmeter.

Prisen andre betaler varierer voldsomt.  Små hus har ofte høyere kvadratmeterpris enn store.  Murhus har ofte høyere kvadratmeterpris enn trehus.  Luksuriøse hus har ofte høyere kvadratmeterpris enn spartanske.  Hvis du gjør veldig mye arbeid selv får du ofte lavere kvadratmeterpris enn hvis du leier inn all arbeidskraften.  Hvis du bygger på Bjørnøya blir det veldig ofte høyere kvadratmeterpris enn hvis du bygger i Enebakk.  Hvis du har utleiedel blir det ofte høyere kvadratmeterpris enn hvis du ikke har det.  Hvis du bygger et passivhus blir det ofte høyere kvadratmeterpris enn om du bare tilfredsstiller minimumskrav til hus i dag.  Hvis du bygger et egendesignet hus blir det ofte høyere kvadratmeterpris enn om du bygger en standardmodell.  Hvis du velger en dyr leverandør blir det ofte høyere kvadratmeterpris om du velger en billig leverandør.  Og så videre og så videre og så videre. 

Du finner mange som har vist fram budsjettene sine på forumet.  Jeg ser du har funnet fram til riktig seksjon.  Der er det mye inspirasjon å hente.

Ellers kan man skrive en tykk bok som svar på spørsmålet ditt.  Så hvis noen føler seg kallet... ?

Det enkle svaret er: 20.000 kr pr kvm.  Det er selvsagt et meningsløst tall, men det er nå ihvertfall et tall, og antall sifre passer for de aller fleste eneboligprosjekter. 
Signatur
mbl
  (trådstarter)
   #3
 30     0
Mange takk begge to Smile Det var en ca pris jeg var ute etter, i et forsøk på å sette opp et budsjett etterhvert.
Signatur
   #4
 943     1
Tror det skal gå til melllom 10000/120000kr hvis du gjør en del selv.
Signatur
   #5
 3 412     Akershus     1

Tror det skal gå til melllom 10000/120000kr hvis du gjør en del selv.


Ja, det stemmer helt sikkert, de aller, aller fleste lander nok et sted over ti tusen og samtidig under hundreogtjue tusen for hver kvadratmeter :-)

Også en øvre grense på tolv tusen ville utelukket de aller fleste ferdighusfirmaene; de fleste av dem tar over 12 000 kr pr kvm for de fleste husmodellene, og det selv om prisen vanligvis ikke inkluderer grunnarbeider, støpt plate og en masse andre kostnader. 

Gjør man veldig mye selv er det veldig mye som er mulig :-)
Signatur
mbl
  (trådstarter)
   #6
 30     0
Vi (les:min samboer) kommer nok til å gjøre mye selv, men har ingen mål om å slå rekorden på laveste kvm-pris altså  ;)

Vi tenker vel at mye er veldig kurant å gjøre selv, andre ting er det like greit å leie hjelp til. Vi bor nå i et ferdighus i rekke, der tok vi ut 2. etg med unntak av badet for å gjøre litt egeninnsats. Blant annet la vi furugulv fra egen skog, det ble veldig bra, men tok lang tid. Da hadde vi ikke barn, så vi tok dette på kveldstid og det var helt kurant.

På neste hus jobber mannen i Nordsjøen, og med barn i barnehage kan han jobbe "vanlig" dag på huset i friperiodene. Han jobber med å alliere seg med en flink semi-pensjonert snekker her (tar kun noen få oppdrag i året).

Det vi kan tenke oss å gjøre selv:
Grunnarbeider (vi har gravemaskin på gården), grave til tomt og støpe plate. På platejobben vil vi ha med fagmann som konsulent for å sikre at det blir rett gjort.

Alt det elektriske. Samboer har fagbrev som elektriker, og gjennom jobben min får vi veldig gode priser på alt fra trekkerør til lamper/spotter.

Utvendig kledning. Huset skal kles med adel/kjerneved som står i 100 år uten å råtne. Eksisterende hus på gården ble bygget rundt 1900, og har aldri skiftet kledning. Med egen skog kan vi selvsagt også lage klart det som trengs av materialer ellers i huset om vi får en god materialliste fra snekker  :)

Det resterende blir vel litt etter tid og lyst tenker jeg  Smile

Signatur
   #7
 13     Nesodden     0
"hva koster et hus pr kvm" er et like umulig å svare på som å spørre om "hva koster mat".

Det er utrolig mye som spiller inn her, ikke minst kvalitet på materialer og håndtverkere. Ønsker du å gå for billligbilligbillig, noe som må nyttes ut etter et par år (ikke særlig miljøvennlig), og er villig til å bytte naturlige materialer med plastikk -som fliser med våtromsplater, heltregulv med laminat ol.

Da vi bygde var vi opptatt av at de materialene vi skulle bygge med skulle vare, både med tanke på slitasje og stil. For oss var det viktig å velg naturlige og vakre materialer både innvendig og utvendig. Det har vært utenkelig å velge det billigste bare fordi det er billig. Ikke det at vi bare skal velge dyre løsninger men jeg synes det er viktig å tenke over at det man legger inn i huset skal være noe du skal leve med i lang tid framover. Leser så mange innlegg her inne der de planlegger å kjøpe billige løsninger for så bytte ut det ut etter kort tid. Da mener jeg det er bedre å vente med å ferdigstille deler av boligen til betalingsevnen er på plass igjen.

Så derfor, det er veldig varierende hva det koster å bygge hus.

For meg høres det ut som dere er litt opptatt av kvalitet med ønske om å bruke kjerneved til kledning. Det gjorde vi også og er superfornøyde med å betale en del tusen ekstra for det, men satser på å spare det inn igjen over en 10-års periode da vi ikke trenger å male/beise huset -ever!

Det dere helt klart kan spare penger på uten å forringe kvaliteten er å gjøre mest mulig arbeid selv -om dere evner og orker. Det er utrolig mye å holde kontroll på i en byggeperiode og for oss var det rett og slett mer enn nok å bare overvåke og styre arbeidene og innkjøpene underveis.

Vårt hus entde på 34 000 pr kvm inkl tomt og alle kostnader (inkl byggelån og gebyrer). Det var 1 mill mer enn det vi hadde sett for oss at det skulle ende på.

Men lykke til!!
Signatur

   #8
 13     Nesodden     0
Det var forresten også inkl ferdig oppstatt garasje på 30 kvm så da blir kanskje kvm prisen litt mindre..

Tomten vår kostet nesten 2 mill så uten tomtekostnader ble det vel ca 23 500 pr kvm
Signatur