12 015    10    2  

Hva ligger m2 pris/BRA på i dag?

 25     1
Hei,

Jeg har prøvd å finne en ca m2 pris /BRA her inne men finner bare gammle poster.

Vi har fått pristilbud fra en leverandør, på 15.670kr ink mva per m2/BRA. 265BRA fordelt på 3 etg med takterrasse. 4soverom, 2 bad, 1 WC, vaskerom og teknisk rom, stue/kjøkken, kjellerstue og loftstue.  

Dette er uten tomt, opparbeiding av tomt, grunnmur,støpt plate,uten carport/garasje, leveres klar til maling fra leverandør.

Den m2 prisen inkl vindu (3store vindu på stuen ellers vanlige), dører, trapp, pipe og ovn, en innredningspakke som kan brukes på kjøkken/bad/garderobe fra deres utvalgte leverandør, balansert ventilasjons anlegg, sentral støvsuger og standard levering av rør og el (dvs ikke dusjkabinett, badekar, blandebatteri, toalett++).

Alt i leveringen er helt standard og vi ønsker nåkk en del oppgardering på det meste.

Synst prisen er høy for en malingsklar levering, noen som har noe erfaring med m2/BRA prisen i løpet av det siste året?

   #1
 535     Horten     0
vår bolig.

362m2 BRA. standard: høy men ikke hodeløs, smarthus, sekundærbolig, inkludert tomt (utgjør hos oss ca. 8,5%).
kjøkken med hvitevarer inkludert i kalkyle utgjør ca.1400.- 17.800 pr m2.

Slik jeg leser din beskrivelse bør du kanskje ta høyde for 10% til tomt, pluss 1200-1500 pr m2 i oppgraderinger/endringer som gir deg +/- 18.500.

Ikke spesielt rimelig, men absolutt innenfor normalen.
  (trådstarter)
   #2
 25     0
Med 18.500kr for m2/BRA så blir prisen på litt over 4.9mill. Pristilbude fra leverandør ligger nå på 4.152mill. Tror det skal godt gjøres å få graving av tomt, grunn mur, støpt plate, sparkling,maling, flising, gulv,hvitvarer, baderomsinnredning, wc++ for rundt 750k. Selv om vi planlegger egeninnsats på alt dette. Kommer ikke til å ha unormal høystandard men kommer nåkk til å legge ekstra penger i kjøkken/hvitvarer, el og rør kommer nåkk til å koste mer, trapp, dører og vindu med selvrensing og soldemping/screens på stuen.

Når vi har snakket med forskjellige leverandøren og vært på visninger av nybygg så har vi blitt fortalt at vi må regne med 1-1,5mill på den malingsklare prisen vi får med de. Når vi har fått total kostoversikt med lev så priser de ca. 22500kr m2/BRA for normal standard inkl. tomt, graving og nøkkelferdig hus. Da synst jeg de priser seg litt før høyt på den malingsklar leveranse.

   #3
 2 441     Akershus     1
Vi pleier å si rundt 25000/m2 for nøkkelferdig hus, med grunnarbeider, eks tomt...

Dette viser seg brutalt ofte å stemme bra.

.Thag
Signatur
   #4
 174     Trondheim     0
Thag, er prisen du forespeiler HELT nøkkelferdig med parkett, flis, malte overflater etc.? Er dette en pris som du vil si gjelder i Akershus eller også i resten av landet?
   #5
 137     0
NOK 16.100 /m2 for tomt + hus (all inkl.).
Huset er 230 m2 over 2 etasjer, 4 soverom, 2 bad, stort vaskerom/teknisk.
Huset er tegnet av arkitekt og bygd av lokal byggmester. Vi gjorde ganske mye selv; både når det gjelder opparbeiding av tomt, grunnmur + kjøkkeninnredning/alt arbeid på badene/gulvlegging/sparkling+maling.
   #6
 2 441     Akershus     0
Thag, er prisen du forespeiler HELT nøkkelferdig med parkett, flis, malte overflater etc.? Er dette en pris som du vil si gjelder i Akershus eller også i resten av landet?

I de tilfellene jeg har mulighet til å referer til, ja, det er helt nøkkelferdige. Som du kan lese av Tarjei1971 sin post, det er selvsagt mulig å komme godt under dette, men da må du se på egeninnsatsten hans også.

Kan ikke uttale meg for resten av landet, men i Oslo og Akershus er dette en fornuftig prisestimering. Med mindre alle timeprisene er *mye* mindre nord for ring 3 er de antakeligvis i nærheten i resten av landet også. Regner med at materialkosten er omtrent den samme, er i såfall tomteprisen som er lavere...

.Thag
Signatur
   #7
 1 450     Harstad     0
Vi bygger 205kvm fordelt på to etasjer. Vi har budsjett på 20.500,- per kvm inkl. tomt. Tomta kosta 1.200.000,-

Egeninnsats:
Grunnarbeid, støp av ringmur + gulv.
Innvendige overflater (vegg, gulv, dører, foringer, listverk, maling etc.).
Signatur