13 583    23    1  

Materialkostnad

 8     0
Hei,

Jeg vurderer å sette opp et hus for å selge, da jeg har en tomt på hånden. I den sammenheng lurer jeg på om noen her hadde et regnestykke på hva de har brukt på materialer til oppsett av hus. Jeg forstår naturlig hvis at det vil variere sterkt ut i fra hvilken hustype det dreier seg om og størrelsen på huset, men det kan fortsatt være en pekepinn om man forteller hva man har bygget også. Jeg ser for meg ett hus i 1,5 etg. totalt ca 150 m2.

Jeg skal ikke leie noen til å sette det opp for meg, så det er kun materialkost etter rabatt for en normal snekkerbedrift jeg leter etter. Plate på mark, grunnarbeider og arbeider for øvrig kan holdes utenom.

Noen som kan hjelpe meg med dette? På forhånd takk! Smile

   #1
 3 412     Akershus     0
En veldig god pekepinn på materialkostnad for et hus finner du ved å se på prisen på et hus som byggesett fra en av de store ferdighusleverandørene. 

Nå skal jo ferdighusleverandørene ha sin fortjeneste, men så gir de jo også verdiskapning ved at de tegner, beregner og markedsfører husene, og tar hånd om logistikk. 

Mange velger å be en lokal snekker om å sette opp hus basert på et slikt byggesett, og dermed så er jo faktisk byggesettprisen det samme som materialkostnaden du spurte etter. 
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 8     0
Hei og takk for svar :)

Men hvis man tar utgangspunkt i et ferdighus, så vil vel det inkludere helt eller delvis rør, strøm en del innredning og diverse, gjerne også oppsett på stedet og i noen tilfeller også med grunnmurselementer? I Grunnprisen for ferdighus vil det vel også ligge en del fabrikkering og håndtverkertimer samt en fortjeneste til leverandøren?

Jeg hadde tenkt til å ansette en snekker i selskapet mitt, derfor vil jeg egentlig bare måtte kalkulere lønnskostnaden hans for de timene som brukes også har jeg kompetanse på alt annet enn strøm i eget hus, så alt blir tatt hånd om uten innleie av andre selskaper.

Det jeg syntes virker vanskelig er å finne den rene ferdig rabaterte kostprisen på material til huset. De andre elementene er ganske greie å regne seg fremt til. Men jeg hører så mye forskjellig og det er litt avgjørende for hvorvidt jeg ønsker å prøve meg om det faktisk er mulig å komme seg godt nedover i kvm pris eller om jeg må opp i over 20 000/kvm for da er det ikke mye igjen på bunnlinja.... har jo hørt enkelte her inne snakke om at de har klart å sette opp hus for under 5000 per kvm hadde derfor vært artig å høre hva en snekker sier i forhold til hva han kjøper material for når han setter opp ett hus....

Noen snekkere eller selvbyggere som vil lette på sløret? Smile
   #3
 3 412     Akershus     0

Men hvis man tar utgangspunkt i et ferdighus, så vil vel det inkludere helt eller delvis rør, strøm en del innredning og diverse, gjerne også oppsett på stedet og i noen tilfeller også med grunnmurselementer? I Grunnprisen for ferdighus vil det vel også ligge en del fabrikkering og håndtverkertimer samt en fortjeneste til leverandøren?


Kanskje jeg ikke uttrykte meg klart nok.  Du spurte om materialkost, og jeg henviste til prisen på byggesett.  Med byggesett mente jeg virkelig et byggesett: Noen lass med planker, takstein, gipsplater, skruer, spikre, vinduer, dører og det man ellers trenger for å bygge et hus, sammen med tegninger som viser hvordan alt er ment å passe sammen. 

Jeg mente altså ikke oppsett på stedet, snekring, flislegging eller noe som helst slik.  Jeg mente ikke arbeidet for å sette alt sammen. 

Jeg mente et byggesett: Et sett av deler man trenger for å bygge, enten helt selv eller ved at man leier inn håndverkere for egen regning. 

Tyrolerhus er en av dem som leverer byggesett.  Her finner du en prisliste på byggesett (ikke ferdighus), sammen med en beskrivelse av hva som inngår.

http://www.tyrolerhus.no/Content/MN/Priser-og-byggesettbeskrivelser/45

http://www.tyrolerhus.no/Images/assets/dokuments/487338689_forenklet%20beskrivelse%20av%20byggesettlevransen%2015.01.13.pdf

Hos Tyrolerhus inkluderer prisen på byggesett også hjelp med byggesøknad og lignende papirarbeid med kommunen, så i dette tilfellet dekker prisen litt mer enn akkurat bare materialkostnaden.  Men hvis du spør kan du nok få en pris på bare materialene, uten noen hjelp. 

Når det gjelder påstander om ferdig oppsatt hus for 5000 pr kvm, så vet jeg ikke hvor mye av dette som skyldes alkohol, testosteron eller naivitet, men hvis du finner noen som helst måte å få til dette på en realistisk måte som ikke inkluderer stjålne materialer, så er det veldig mange her som vil være interessert i å høre hvordan i all verden dette kan være mulig. 

En seksjon av dette forumet er avsatt til budsjettering og kostnader.  Du finner mange tanker og erfaringer der.
http://www.byggebolig.no/byggebudsjett-anbud/
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Hei igjen,

ja, ser nå at det er byggesett du snakker om, det kan sikkert være en god pekepinn selv om jeg ser det er en del arbeid som du refererte til som er inkludert.

Det jeg hadde håpet på var at noen hadde budsjetter fra hus de hadde satt opp selv, enten som snekker eller selvbygger de ville dele, da hadde det vært greit å sett hva som eksempelvis er brukt av trelast osv. det hadde vært en kontrollreferanse mot det budsjettet jeg lager. Ser det er noen budsjetter her inne, men de er hovedsakelig fra privatpersoner som har fått enten ferdighus eller hus bygget for seg. Da snakker vi litt forskjellige budsjetter.

Har funnet ut at jeg uansett prøver å få tegnet ett kurant hus, og får en snekker til å lage material-liste til meg som jeg igjen kan sende ut til div byggevarehus. Vi får se:)

Jeg mente absolutt ikke at det var noe mål for meg å bygge et hus til 5000/kvm selv om jeg selvfølgelig ønsker å gjøre det så billig som mulig. Har bare sett det utrolige spennet i kvm pris her inne og hadde derfor vært utrolig gøy å faktisk se ett budsjett fra noen som har bygget relativt rimelig og i det minste til kostpris. Da hadde man sett hva som ikke var priset også, som man kanskje må regne med å betale for selv.

Jeg er også i en bransje hvor jeg kan ordne med mye rimelige materialer og utstyr samt at jeg har mange kontakter. Er derfor jeg syntes det hadde vært gøy å gjort ett forsøk på å sette opp et hus som prøveprosjekt.

   #5
 943     0
Jeg har brukt Art Prosjekter til å lage material liste til meg.Betalte 2500kr med moms.
Tror også at de tegner 4 deg.
Hvor skal du bygge?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 8     0
Takk for godt tips! Det skal jeg følge opp :)

Jeg skal bygge i Røyken, men tenkte å ta meg god tid, så ser for meg å planlegge og gjøre alt 110% igjennom høst og vinter og være klar til å sette spaden i jorden så snart snøen blir borte til våren. Slik sett, kan jeg prøve å få ett hus til tett før vinteren om erfaringene med det første huset er så gode at det frister med gjentakelse.
   #7
 943     0
Skal se litt over mine tall i kveld.Sender deg en PM.
Signatur

   #9
 943     0
Se pm.Er det noe du lurer på så si ifra.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 8     0
Tusen takk skal du ha, dette er knall når jeg setter meg ned å går over mine budsjetter videre. Det dukker opp poster man ikke har tenkt på og spesielt artig at du har med mengder osv.

Hjertlig!