19,190    39    0  

Gammelt hus med utsikt, eller nytt uten?

 380     0
jeg trenger hjelp med en problemstilling, hadde vært fint og få noen innspill

1. jeg har muligheten til og kjøpe ut familien og overta huset til bestemor

huset er fra 60 tallet, og ligger veldig fint til med både havutsikt, og fjordutsikt.
ca 155m2 og tomt på 1200m2. taket er nytt, resten må det gjøres drastiske tiltak : )
jeg får vel ikke mer en 10% avslag fra takst... da ender jeg på 2,1mill, uten at noe er pusset opp..

2. jeg kan kjøpe en tomt 500m unna, 480 000,- 715m2 ganske rett, men et lite fjell.. ingen utsikt. her kan jeg bygge nytt.. har fått et ferdighusfirma til og gi oss pris, de har regnet inn alle kostnadene som jeg selv må bekoste, som tomtarbeid osv.. lagt inn 190 000,- i egen innsatst.. de kom fram til total pris på nøkkelferdig ca 2.9 mill. 184m2

vi har en ca samlet inntekt på 800 000,- dette gjelder på sørlandet i aust-agder
jeg jobber offshore, sa har tid til litt arbeid på si..

hva gjør jeg !!??

takker for innspill, og det er bare og spør, hvis noe er uklart!!
Siste redigering: Monday, May 21, 2012 6:37:45 PM av TingTarTid

   #1
 7,685     Bærum     0
Huset til Bestemor blir nok dyrest, men jeg ville lagt mye vekt på beliggenheten. Det blir vel umulig for oss å gi råd. Du må selv finne ut hvor du vil trives best. Det er heller ikke lett å vite hvilken standard du kan få på bestemorhuset.
  (trådstarter)
   #2
 380     0
Nei det er godt tenkt.. de ligger vel ikke mer en 500meter unna hverandre, men tomta har ingen utsikt.. huset til bestemor er på grens til ubebolig, fuktig kjeller osv.. har vel en smerte grense på ca 2,95.. har 400 000 i kapital.. og kausonister..

noen som har lyst til og sjekke kostnadsoverslaget til hetland hus & Boviaoss ?
   #6
 104     Oslo     0
Jeg ville definitivt ofret en del standard i favør av hyggelig tomt. Men som andre har påpekt er dette smak og behag.

Om tredve år tipper jeg dog du ville ha ønsket at du valgte utsiktstomta.
   #7
 417     Troms     0
Dette valget ditt er basert helt og holdent på dine egne subjektive vurderinger, og det er derfor helt umulig å råde hverken det ene eller det andre :-\ Men man kan kanskje liste opp de tingene jeg ville tenkt på dersom det var mitt dilemma..
Helt konkret er det snakk om å bygge nytt kontra pusse opp gammelt... fordelen med nytt bygg er vel kanskje først og fremst bedre energiøkonomisk bygg i det lange løp, og muligheten til å få en planløsning helt skreddersydd egne drømmer. Ut over det vil vel en renovering av eldre bolig kunne svare til de fleste "fordelene" nybygg har. Bakdelen i ditt tilelle er utsikt. Noe som etter at bygget er ferdig, og man sitter der en stille Julikveld og skal nyte ett glass med noe bra i, betyr utrolig mye.... eller Priceless , som er ett godt utrykk for den biten.
Kvadratmeterpris på gammelt blir ca. 13500.- mens nytt blir 15700.-
Jeg tror budsjettet på nytt er kraftig undervurdert. Å få på plass ett nytt TEK10 hus til under 16 K pr. kvm... Kan ikke tenke meg det er mulig. Det jeg hører rundt omkring skulle tilsi myyyye mer... Og etterarbeiding og opparbeiding av hage......
Punkt 2. Hvis du "renoverer" gammelt, står du mye friere til egeninnsats og til kravspec. For oss som er forholdsvis skeptisk til en del av kravene i TEK10, så ville friheten til å kunne "pusse opp" ett gammelt hus, og dermed kunne forholde seg mye friere til valg av løsninger være svært befriende. TEK10 inneholder en del "diskutable" ting.
Og uansett hva du velger så vil du finne deg selv i en situasjon etterhvert hvor du vil tenke, "jeg skulle gått for det andre valget"... Prøv å forestill deg den situasjonen og finn ut i hvilket av valgene den tanken er lettest å avfeie.
Jeg hadde uten tvil valgt en gammel Camaro fra 60 tallet, som trengte litt oppgradering, men med stort potensiale, langt foran en splitter ny Fiat Punto...... Hus er så utrolig mye mer enn tak over hodet, som f.eks. utsikt, og personlighet og tilknytning.
Signatur