346    6    1  

Arbeidstegninger pris!?

 12     0
Snakket med arkitekt om og få arbeidstegninger på huset han har tegnet for meg. Skal sende disse til byggmestere. Arkitekten ønsket seg mellom 100 - 150 000kr for disse tegningene. Er dette normal pris? Kan noen andre aktører utarbeide disse? 

   #1
 261     0
100 - 150000 kroner normal pris for arbeidstegninger til et hus?  Nei.  Men landets nest mest unyttige yrkesgruppe skal jo også leve.  

Du må forsøke inne ut av hvilke tegninger som "han har tegnet for meg".  Skisse-, søknads- eller hva står det i oppdragsavtalen?

Kan andre lage arbeidstegninger til hus?  Ja.  

Behøver andre lage arbeidstegninger til hus? Nei.

Du kan bare ta med i oppdraget til byggmestere: Arbeidet skal utføres teknisk etter gjeldende norsk lov.

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 12     0
Følte at 140-150timer for arbeidstegninger var vell mye. Når dem har alle tegningene i 3d program. Men mange av dem små byggmestere har ikke tid til og utregne mengder og div for og gi tilbud. Dem store ønsker og stå for byggetegninger selv.
   #3
 4 462     Akershus     1
Bruker et par timer på å utarbeide arbeidstegninger når bygget først er tegnet Smile

.Thag
Signatur
   #5
 31     0
Nå er det stor forskjell på hva som regnes som arbeidstegninger, men det koster ikke 100 til 150 K, heller ikke hvis dette må tegnes på nytt. Erfaringsmessig leverer ikke sivilarkitekter gode arbeidstegninger (som skal være mulige å bygge etter uten mer arbeid), men søknadstegninger i 1:50 med litt ekstra målsetting.

Nå har vi ikke sett tegninger av huset, så er det et veldig spesielt hus som krever flere detaljer tenkt ut og mye statikk, kan det jo bli dyrt.
   #6
 261     0
Hvis (sivil)arkitekter heller ikke lager gode arbeidstegninger, er det enda et argument for å skygge unna denne overprisede yrkesgruppen.  Mine tanker går til de to med byggeplaner på dette forumet for ca 10 dager siden som hadde betalt 800000 og 500000 for søknadstegninger.  Eneste måten å prøve forstå slikt på er å ta på hvit frakk.

Arbeidstegninger er oppskrytt.  Det er ikke lovkrav om slike tegninger.  De dokumenterer i og for seg ikke noe som helst.  Det er dokumentasjon av utført arbeid på byggeplassen som teller.  Det går fint an å bygge et vanlig bolighus på grunnlag av 1:100 søknadstegningene for byggetillatelse.

Prosjektering utenom tegning (last, brann, ventilasjon, beregning varmetapstall, bærekraftsdilldall, osv) har jeg stående tilbud på 62500 inkl mva for fra ingeniørkontor i næring.  Markedet forteller det var billig, jeg sier prisen er avhengig av materielvalg.

Tips nr 1: Finn en person som behersker et tegneprogram til å tegne huset.  Behøver ikke være i næring.  Har tegneren ingeniørkompetanse, kan hun også foreta statikk-beregninger for laster.

Tips nr 2:  Lær deg et tegneprogram og tegn huset ditt selv.  Jeg er selv i episode 40 av 61 for et meget velegnet program ved navn Sketchup.  1. episode av opplæringsserien er her, aldeles gratis:
Sketchup #1: The Sketchup Interface — Harwood Podcast
Signatur