263    3    0  

Isopor hus

 1     0
Hei. Jeg vurdere forskjellige bygge metoder når jeg skal i gang med å bygge hus. Har tenkt mye på å bygge hele huset i isopor blokker. Tenker rundt 150 m2, to etasjer store vindus flater i fronten og normalt med vindu ellers i huset.
Hvor mye kan man gjøre selv og eventuell cirka pris i forhold til vanlig forskaling eller lignende?

Hilsen førstegangs bygger

   #1
 2 182     Asker     0
Tja.... man kan jo bygge ganske mye selv. Men selve råbygget er bare en liten bit av puslespillet (og prisen). Stort sett ender du opp med ca 25-30k PR m2 BRA. Gjør du alt selv kan dette krype nedover. Men husk da at to snekkere bruker ca 8-10 mnd på å bygge et hus fra plate er ferdig. Da jobber de hver eneste dag. Det må man ta innover seg dersom man skal gjøre ting selv.
Signatur
   #2
 234     0
Isoporblokker? Du mener kanskje stablede isopor-element som det støpes med betong inni eller utenfor?  Hvis ikke, har du funnet et nytt produkt i påsken.

Byggelement av polystyren (isopor, ok) er ikke mitt førstevalg. Det begrunnes således:

1) For dyrt.
2) Ugreit å stable i vind.
3) Brenner bedre enn den tørreste vedflis.
4) Ikke til å få feste noe innvendig i.  
5) Utvendig er hold for feste avhengig av puss.  
6) Maurmat de luxe.

Alle norske produsenter har betongvang i midten og polystyren på hver side (som en forskaling) for sine elementer.  Spør meg ikke hvorfor.  Det finnes en finsk produsent, LammiTassu, ( https://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PL10E04C93E37025A6&hl=fi_FI ) som har betongvangene på sidene og polystyren-isolasjonen i midten.  Det hjelper betraktelig på 3), 4) og 6) over.  Her kan du stable blokker som ikke blåser bort til natten.  Men så var det prisen da..

For øvrig er jeg positiv til alle som forsøker både å tenke og bygge selv.  Prinsipielt er begge absolutt lov.  At valg av byggemateriale er avgjørende for selvbyggerskjebnen er ikke noe nytt.  Enkel konstruksjon øker sannsynligheten for å bli godkjent som selvbygger.    
Signatur
HSt
   #3
 23 106     Lillestrøm kommune     0
Du overdriver nok problemene her, men følger en ikke montasjeveiledningen så har du en grei liste over.

Bruker en fermacell gips på innsiden blir det ganske brukbar feste i dette.

Mht maur har vi ingen pålitelig kilde om at det er et reelt  problem, i hvertfall i veggene.(Vi har denne testen der mauren måtte spise EPS for å kunne overleve)

Brann har de rimelig god kontroll med, leverandørene har testet løsningene sine.

Fordelen er at etter utstøping av blokkene er isolasjonen også på plass. Ikke utenkelig at jeg hadde valgt dette hvis jeg skulle ha bygget.