#11
 71     Sunnmøre     1
Har holdt på å sette opp hus fra Latvia. Kjøpte huset gjennom norsk firma så vi skulle slippe papirmølla:)

Men når huset kom til Norge å de skulle starte med oppbyggingen av elementene kom det en del regn, å latvierne brydde seg ikke om å dekke til elementene, dette resulterte i at all gips og plater på alle vegger måtte rives ned og isolasjonen måtte byttes ut.
Dette mente de i Latvia var helt uhørt, de mente at isolasjonen ville tørke igjen med tiden, men vi sto på vårt å forlangte at de skulle ta ned gips/plater og se hvordan det så ut bak. Etter ca 2 uker med krangling, tok eg selv hammeren og slo hull i veggene inn til isolasjonen, det som viste seg da var at stenderene var begynt å mygle, å mye av isolasjone var fortsatt våt, så da startet de med rivingen, dette ble da en forsikringssak.

Bortsett fra denne fadesen kan eg mer enn gjerne annbefale latvisk produsert hus.
Har hatt besøk av flere snikkere, å de sier at dette huset er overdimmensjonert til de grader.
Alle stendere i vegger er 6", bordkledning er 21x145 mm ferdig grunnet og malt 2 strøk, etgskille 45x195 mm, med 22 mm x-finer til gulv og 12 mm x-finer + 12,5 mm gips i tak, takstolene er av 21x45mm, ytterveggene er bygd opp som følger, bordkledning 21x145mm, vindsperre 9,5mm gips,nstendere 45x145mm, isolasjon 150mm, fuktsperre 0,2mm, 45x45mm lekt, isolason 50mm, 12mm x-finer, tilslutt 12,5mm gips.
Denne 45x45 lekten og 50mm isolasjonen, den er der slik at vi skulle kunne åpne deler av veggene til eletrisk og rør uten at vi var nødd til å bryte fuktsperren.
Ellers kan eg nevne at det er 30 cm mellom takbjelkene i etgskillerne, alle tak skal monteres på aluminiumsskinner, med 50mm isolasjon mellom x-finer og gips.
Alle vindu fikk vi velge om vi ville ha standard tre-vindu eller om vi ville ha PVC, samme pris.
Prismessig var dette ca halve prisen forhold til norske, å da snakker vi om ferdig til maling/sparkling.
Huset har en grunnflate på ca 150 m2.
Eg mener fortsatt at selv om vi fikk litt problemer så er det et veldig bra hus, å eg hadde gjerne annbefalt dette.

   #12
 4 156     Oslo Vest     0
Det er hyggelig at det finnes solskinnshistorier om import fra Baltikum, og at alle ikke har de samme opplevelsene som meg. Husk at det kreves en ETA-godkjennelse for import av elementer, dvs enten en norsk godkjennelse eller en godkjennelse fra produsentlandet. Får man ikke tilsyn vil det ikke være problem, men ved tilsyn kan det bli utfordringer for å få sjekket statikk og konstruksjon. Men har dere norsk ansvarlig søker og norsk ansvarlig utførende/prosjekterende/kontrollerende går nok det bra.

Lykke til videre. Smile
Signatur
   #13
 4     Oslo     0

Lurer på om noen her hr kjøpt byggesett/skal i fra utlandet?

En her vi bor har kjøpt fra Estland, sånn som blir heisa på plass. Alt innvendig må gjøres selv da, men de hadde betalt 500 000 for dette og de hadde da tegnet huset selv. Vi var og snakket med de, og de var kjempe fornøyd med hvor de hadde handlet fra, og visste om flere som var fornøyd, men hvordan gjøres det?

Jeg tenker, blir det toll og mva på det der?
Vi kjenner dem ikke, så ble så vanskelig å begynne å spørre om sånne ting, for det virker som de hadde det travelt. De holdt på å snekre inne. De anbefalte oss å sende mail til dem. Det hadde de gjort, så hadde de reist nedover...

Men noen som kan forklare prosessen med å kjøpe sånt fra utlandet?
Lover og regler og avgifter etc etc
   #14
 4     Oslo     0
Hei, jeg holder på å tegnet eget hytte (jobber for arkitektfirma)  og fikk besøk fra noen fra Skydmedis[ - Landis - stor firma i Latvia som jeg kommer til å bruke for min hytte.
Priser fra 4000 nok m2 vis bygge er enkelt m flattak osv. råbygget m glass, vinduer, dører, utv. panell  inkl. tansport og montasje folk.
Jeg har ringt noen gamle kunder og alle var 100% fornøyd.

Jeg har ikke penge til å bruke Norske håndverkere for denne hytte priser som starter på 25.000 nok og oppover sorry da blir det Latvia leverandør.
Må få tegninger ferdig + alt papirarbeidet (byggemelding osv) men håper å sette i gang med fundament i Høst og selve hytte bygg i vår 2010 :-) 
   
   #15
 4 156     Oslo Vest     0
Det er mva på importen, fratrekk av den utenlandske. Er det elementer må produsent ha ETA-godkjennelse, det må beregnes statikk, og man må ha ansvarlige søkere, prosjekterende, kontrollerende og utførende med norsk ansvarsrett.

Skal man være selvbygger anbefaler jeg bruk av en konsulent før man setter igang.

Lykke til
Signatur
   #16
 1 003     buskerud     1
Da ville jeg heller kjøpt bil fra india ,mye bedre å kjøpe fra et seriøst norsk firma da har du hvertfall mye lettere å reklamere .
   #17
 4 156     Oslo Vest     0
Helt enig, når det gjelder bil så sliter jeg litt nå, fabrikanten av bilen min er nå Indisk eid, og skal selge verdens billigste bil også her i Norge. Jeg ser for meg butikken i Sofienberggaten selger Tata og noen andre engelske biler side om side, heheh Wink
Signatur

   #18
 52     1
Da ville jeg heller kjøpt bil fra india ,mye bedre å kjøpe fra et seriøst norsk firma da har du hvertfall mye lettere å reklamere .

Du er ikke helt stødig i språkføringen din, men jeg tolker deg dithen at du ville foretrekke å betale kr 25000.- pr KVM for å kjøpe en hytte fra en seriøs norsk leverandør fremfor å betale kr 4000.- + MVA pr KVM fra Baltikum, fordi du da lettere vil kunne reklamere. Det er kostelig moro å lese slikt. Og spesielt at husimportøren Incognito selvsagt er helt enig.

Jeg sjekket forresten en referanse(som kjerringa kjenner fra barndommen) for et Litausik byggefirma som jeg har tenkt å bruke til å sette opp hus for meg. Han hadde fått satt opp en elementhytte, og de reklamerte på noen tettinger rundt vinduet på badet. Dagen etter sto det folk på døra klare til å utbedre feilen. Det er ikke alltid man opplever slik service fra "et seriøst norsk firma". I alle fall har ikke jeg opplevd det.
   #19
 1 003     buskerud     2
uansett hva du mener så er det mere en det synlige som teller,hva om for eks at plasten ikke er er skikklig utført .Da kan det gå 5 år så er garantien ute ,hva med de nye byggereglene har de gått kurs osv.
De norske fagfolkene er i snitt mye bedre en polske og annen billig arbeidskraft. Jeg har til dags dato ikke vært borti en eneste av dem som jeg ville ha ansatt i mitt firma. Klart det finnes dårlige norske fagfolk ,men man hører oftes om de som gjør gjør en dårlig jobb, men de som gjør en bra jobb hører man sjelden om.  Og de prisene hører mere som en nettpris en en riktig pris .Det er fritt fram å kjøpe det produktet  man føler for, : men husk og bygge et skikklig hus riktig er mye vanskligere en du tror. Tongue
   #20
 4 156     Oslo Vest     0
Det kan da ikke være riktig at du skal betale kr. 5.000,- inkl. mva for et råbygg som du hevder koster kr. 25.000,- per kvm i Norge. Snakker du om en ferdig hytte til kr. 25.000,- per kvm er det også dyrt i forhold til hva jeg selger for. Hva skal du betale for en nøkkelferdig hytte da? Det dyreste huset jeg har solgt kostet kr. 21.000,- per kvm og da var det ikke spart på noen ting.

Forøvrig var jeg innom websien til den fabrikken du snakker om og det så bra ut. Husk bare ETA-godkjennelse så du ikke får problemer dersom det kommer en tilsyn.

Dog er min erfaring med Baltikum dårlig, blandt annet med en hytte som må rives og to som må forsterke taket. Men det viktigste er å være klar over dokumentasjonen og få denne fremlagt.

Lykke til

Tømrerbob: jeg er 100% enig med deg, men det kan synes som mange lar seg blende av lav pris og ikke er klar over det som du sier, det å bygge et skikkelig hus er mye vanskeligere enn du tror.
Signatur