#371
 5,112     Troms     0


Eller enda bedre, hvis avtalen er hyllpris, så må du nok be om å få se fakturagrunnlaget hans for det kjøpet der. hvis han har betalt dobbel pris for materialet hos leverandøren sin så skulle jo saken være grei.

men, han har sikkert bare brukt eget materiale som var til overs (fra et annet prosjekt )han hadde liggende allikevel og aldri betalt for det i utgangspunktet...hahaha.


Hvorfor er det en selvfølge at han har stjålet materialene bare fordi han er Polsk?


Du må lese innleggene mine mister  ;)

Jeg sa ikke at han har stjålet de fordi han er polsk, det er din tolkning av mitt innlegg farget av dine preferanser... :)

Jeg sa at det å selge materialer til kunde som har vært overskudd på annet prosjekt, er helt vanlig praksis i byggefirmaer. Og hvis firmaet er stort nok, så snakker vi vesentlige inntekter.
Ikke er materialet stjålet, men at kunder i enkelte prosjekter ber firmaene om å håndtere overskuddsmatr eller feilbestilte varer. Mange kunder driter jo i dette materialet, de vil bare ikke håndtere det selv.
Et par av mine kompiser jobber både selvstendig og i store firmaer. Der er det snakk om store penger på å selge materialet en gang til. Og det er de i sin fulle rett til faktisk, de har jo fått de fra forrige byggherre.
Å viderefakturere dette til ny kunde ut fra veil pris samt et 10-15-20% påslag er jo det de gjør iht kontrakten (hvis en slik forefinnes). Jeg hadde gjort samme selv, jeg leker da ikke butikk. for kunden er det jo ett fett, han skal betale veil pris samt mitt påslag og hvis han ikke vil det så kan han jo heller finne en annen som gjør akkurat som han vil  Smile
Signatur

   #372
 5,112     Troms     0
Frodes: Det som derimot er tyveri, er å dra rundt på byggeplasser, stjele verktøy og materialer man ikke har tilgang til og som ikke er gitt snekkeren av byggherre.

Reselling av overskuddsmateriale sorterer ikke under dette  Wink
Signatur
   #373
 34     0

Det er da vanlig at alle handverkere har påslag på allt dem kjøper inn og viderefakturerer....!


Påslag ok.

Beregne merverdiavgift på et beløp som allerede er innkludert merverdiavgift er galskap!!!
Alt av merverdiavgift skal uansett viderebestales til staten - så dette blir bare tull.

Påslag ja - dobbel merverdiavgift er FEIL!

25% påslag - tja..
   #375
 10,486     Akershus     0Eller enda bedre, hvis avtalen er hyllpris, så må du nok be om å få se fakturagrunnlaget hans for det kjøpet der. hvis han har betalt dobbel pris for materialet hos leverandøren sin så skulle jo saken være grei.

men, han har sikkert bare brukt eget materiale som var til overs (fra et annet prosjekt )han hadde liggende allikevel og aldri betalt for det i utgangspunktet...hahaha.


Hvorfor er det en selvfølge at han har stjålet materialene bare fordi han er Polsk?


Du må lese innleggene mine mister  ;)


Jeg gjorde det. Beklager hvis jeg misforsto.

Det er såpass mye negativt om utenlandske arbeidere her, om hvordan det nærmest er en selvfølge at de er svindlere alle sammen, så når du snakker om "til overs" etterfulgt med "hahaha" gikk jeg utfra du mente noe han hadde "hentet" på en byggeplass. Ikke så rart egentlig.
Signatur
   #376
 34     0


Det er såpass mye negativt om utenlandske arbeidere her, om hvordan det nærmest er en selvfølge at de er svindlere alle sammen.


Med fare for å spore av tråden (gud forby) vil jeg bringe videre en 80/20 regel jeg lærte for mange år siden.
Omformulert til å også gjelde denne problemstillingen:

Hvis 80% av av alle østeuropeiske håndverkere tar "snarveier" er det lov å generalisere og skjære alle over en kam.
Da har "de østeuropeiske håndverkerne" er så stort problem at de må regne med det.

Personlig kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har benyttet meg av polsk arbeidskraft mer enn 10x og alltid betalt hvitt. Samtlige ganger har jeg i ettertid oppdaget at det er tatt snarveier. Alle 10x var det nye folk. Samtlige "snarveier" var skjult av en halvgrei fasade. Så åpner man f.eks. en vegg og finner masse feil/fukt og dritt.

Nok om det - merverdiavgift på merverdiavgift tjener INGEN på - bortsett fra den blodrøde regjenringen med sugerør ned i borgernes lommer.
   #377
 7,686     Bærum     0
1. Tror du håndverkerne var håndverkere? Antagelig var det ufaglærte i Norge for å tjene kjappe penger.

2. Tror du virkelig han hadde tenkt å betale inn momsen?

   #378
 86     Bergen     0

Firmaattest framlagt, og org nr. på alle dokumenter. De påstår de har drebet 4 år i Norgen.

Hva gjør jeg med varer som koster 3.500 inkl mva som han når krever 8.500 (inkl mva) for nå?
Dette må jo være galskap! 
Dette kan vel ikke være innenfor rimelighetens grenser?

GT
   #380
 86     Bergen     0

Ja, de er registrert. Dobbeltsjekket igjen nå.
Sjekket også 2 referanser før jeg gikk i gang.

GT