jaf
   #411
 6,305     tromsø     0
En pris på et bad som er 30% lavere en snitt kan godt være med lite isolering, kuldebroer, punktert og tynn membran, fall fra sluk. Kvalitet kan koste mer. Ja, en får det en betaler for. Da bør en ikke stå med krokedille tårer og påpeke alle "feila". En har fått det en bestilte.En kan ikke kjøpe fiskepinner fra rimi og forvente er 3 retters middag fra bagatelle. Smile

   #412
 86     Bergen     0Ikke enkelt å levere tilbake når gulvet er støpt, og isoleringen ligger under...Det er bare å kjøpe inn samme eller likeverdig vare.

Kom ikke den ublu regningen sent på kvelden, først etter deres krangel? Jeg regner med at det ikke var satt opp håndverkerkontrakt? Be han om å dokumentere sine priser. Det høres ut som om du har fått "krangel" priser.


Dette er svaret mitt i den andre posten:

Jeg har idag sendt epost for å be ham forklare regningen mhp mva.
Ikke noe svar...
Fikk først (på mandag) regning: Work:....
                                              Material:....

Svarte at dette må jeg ha spesifisert.

På tirsdag fikk jeg etter langt og lenge kopi av kvitteringer hvor ALLE beløp var skravert ut.
I går fikk jeg beskjed om at de 'ikke hadde lov av Monter å vise hva de betalte' til kundene...
Sent i går kveld fikk jeg spesifisert hva jeg skulle betale (på totalbeløpene) på kvitteringene fra Monter.
Snakket med Monter idag og gikk igjennom listen. Prisen fra Monter var altså under halvparten av de de krever meg for (3500 inkl mva ut fra Monter, 6800 + MVA for meg å betale!).

Monter ligger 10  min kjøring herfra, og er på veien til meg når de kom om morgenen.
Et rimelig stivt påslag som jeg virkelig ikke mener de kan forsvare.

(Betongen er det eneste jeg har sett hva de må betale for (giro), og der har de altså skrevet + 25% moms til meg.)

Kontrakten sier at jeg skal betale 'cost price'...

GT

GT
   #413
 752     0
Geirte, da er saken grei. Du betaler kostpris for varene, som oppgitt av monter. Du må gjerne legge på for frakt, men dette er ikke spesifisert i avtalen? Kostpris betyr at de ikke har beregnet påslag. Du betaler altså 3500 kroner, dette er det avtalte beløpet. Du har ingenting å frykte fra inkassoselskap eller forliksråd, all den tid du kan dokumentere beløpet.
   #414
 22,342     Akershus     0

Hva synes dere om å få folk til å jobbe 14 timers dager, full uke for luselønn og i tillegg bo i campingvogn da? Er dette riktig?
Like riktig som å kjøpe kinesiske varer, eller bananer fra Amerika.

Da vil jeg jo si at det er noe galt med menneskesynet. Når polakken får belastningsskader, så sender arbeidsgiver han på dør.
Dette har ivertfall blitt synlig for noen fordi det skjer her.
   #415
 86     Bergen     0
Hei, Sjekket akkurat kontrakten.
Der står det 'cost of material'.
Fra samtalen var det helt klart hva dette betød.

Faktura delt i to - en på arbeid og en på materiell.
For arbeidet er ting som avtalt - dessuten var første del av arbeidet riving, fjerning av vegger, samt opphugging og fjerning av gulv.
Har ingenting å utsette på dette, og han benyttet her to arbeidere som jeg var veldig fornøyd med.
Har ikke lyst at de skal bli skadelidende, og ikke få lønn.

Betale for arbeidet, men nekte å betale for material før regning er justert?

Så forresten akkurat artikkel i avisen om dette selskapet (fra 29.11) hvor det hevdes at han utnytter sine folk...

GT
   #416
 585     Oslo     0

Når vi nordmenn har prisa oss så totalt ut av merkedet er der ikkje rart at utenlandske arbeidarar kommer hit.Tja. Vet ikke om jeg er helt enig at det er det som er saken. Prisene på andre områder i norsk næringsliv er også høyt, så hvorfor skulle ikke prisene for fagarbeidere innenfor diverse håndverk ,matche resten av samfunnet? Folk betaler glatt 500 kr for 20 minutter hos tannlegen, men griner på nesa når du sier at timeprisen for en faglært maler er 500 kr inkl moms. Så velger de heller en polakk til 200 kr timen da. Greit nok det. Problemene kommer på litt lengre sikt. Svikt i rekrutteringen, færre som holder fagene i hevd osv. Til slutt sitter alle nordmenn bak et skrivebord og flytter papirer...  Wink
Signatur
   #417
 7,685     Bærum     0
Så et innlegg på nyhetene i går. Der var en representant for håndverkerbransjen bekymret for dårlig rekruttering i Norge. Han mente vi ville få et alvorlig problem når utlendingene reiser ut av landet og vi står tilbake uten kompetanse.

   #418
 169     0


Når vi nordmenn har prisa oss så totalt ut av merkedet er der ikkje rart at utenlandske arbeidarar kommer hit.Tja. Vet ikke om jeg er helt enig at det er det som er saken. Prisene på andre områder i norsk næringsliv er også høyt, så hvorfor skulle ikke prisene for fagarbeidere innenfor diverse håndverk ,matche resten av samfunnet? Folk betaler glatt 500 kr for 20 minutter hos tannlegen, men griner på nesa når du sier at timeprisen for en faglært maler er 500 kr inkl moms. Så velger de heller en polakk til 200 kr timen da. Greit nok det. Problemene kommer på litt lengre sikt. Svikt i rekrutteringen, færre som holder fagene i hevd osv. Til slutt sitter alle nordmenn bak et skrivebord og flytter papirer...  WinkKunne ikke vært mer enig! Se på bilverksteder som tar 1200 kr. timen.
   #419
 2,397     Bjørkelangen     0

Problemet er ikke at østeuropeere gjør en dårlig jobb - problemet er at nordmenn er gjerrige. Du får det du betaler for, også når det gjelder arbeidskraft.
å du prater erfaring?
Signatur
   #420
 752     0


Betale for arbeidet, men nekte å betale for material før regning er justert?Du kan allerede betale, du har jo allerede innhentet kostprisen. Jeg ser ingen grunn til å holde tilbake betaling, det er viktig å overholde avtaler, noe du gjør ved å betale kostprisen.