#21
 738     0
Vi havner nok på nærmere 2,9 mill inkl. tomt til 430.000 kr.
Da har vi egeninnsats på grunnmur, en utvendig fasademur, pipe, garasje, støping av gulv, kjøkken, legge gulv, flislegge, male vegger og montere sentralstøvsuger.

Opparbeiding av tomt og grunnmur tar familie seg av, så dette blir nok det området vi sparer mest på i forhold til om andre skulle gjort det. I tillegg slapp vi sprenge på tomta.

Huset er på 250 i BRA, kjelleren er uinnredet. Ellers helt vanlig standard.

Så om det ikke blir alt for mye sprenging og vanskelige forhold på tomta, så tror jeg at dere skal klare dere med den summen. Men det krever jo gjerne litt egeninnsats.

   #22
 342     0
Tror det er vansklig å få til det samme uten bekjentskaper som jeg har,, Men skulle tro ett byggevarehus kunne gitt deg (dere) ett bra tilbud på hele leveransen selv om dere ikke er tilknyttet mester bedrift.. Jeg har også gratis grunnmur og graving..

Rogaland regner du 250 bra med den kjellern din da ? kanskje ett dumt spm men bare spør... Virker som vi er i samme båt når det gjelder hjelp.. Så hvis du får til ett hus som er 75 kvd større til 100 000 kr under min pris så må det være veldig bra.. Dæven jeg fikk så lyst på det helvik huset Tongue
   #23
 738     0
250 kvadrat er med kjelleren, men ikke garasje.
Pris på hus ferdig oppsatt er 1.220.000 kr. Da er ikke bad, kjøkken
eller garderober inkludert. Så regner vi med å bruke
ca. 200.000 kr på grunnmur, graving, isolasjon og drenering
55.000 kr på arkitektkostnader
115.000 kr på elektriker
133.000 kr vannbåren varme med luft-vann varmepumpe
140.000 kr på rørlegger inkl bunledninger
30.000 kr balansert ventilasjon
20.000 kr pipe
60.000 kr kjøkken
20.000 kr innredning bad
så kommer kjølerom, vaskerom, gulv, maling, prisøkning, rentekostnader + +
   #24
 298     0
Vi prøvde først med et par ferdighusleverandører (Nordbohus og Hellvikhus). Fant et hus hos begge som vi likte og hadde råd til. Problemet var at vi ville ha en del endringer og det tar de seg meget godt betalt for. Det ble for dyrt for et hus vi ikke var 100% fornøyd med.

Til slutt tegnet vi selv skisser og fikk tak i en lokal byggmester som hadde egen arkitekt tilknyttet. Fikk alt ordnet for oss og pakkepris på alt som lå under tilbudet fra ferdighusleverandørene (og huset er større). Føler at vi har fått et mer solid hus også med 25 cm isolasjon i vegger, hevet tak i 1. etg etc. Dessuten er alt slik vi ville ha det. Ligger før skjema (så langt)! Ikke alltid normen har jeg hørt!!  :) 

Angrer i hvert fall ikke avgjørelsen nå. Skal sies at vi kjenner flere som har brukt vår entreprenør og han hadde godt rykte, ellers å hadde det kanskje vært vanskeligere å velge. For oss så hadde det vært verdt å betale mer også for å få det slik vi ville. Var vel i grunn veldig overasket over at det ble billigere. Hadde vi visst det hadde det ikke tatt oss 1,5 år med rot fram og tilbake hos ferdighusleverandører.. Heh!
   #25
 1 943     0
Vi prøvde å finne ferdighus, men måtte gi opp. Ingen var slik vi ønskte det, og vi innsåg at eit hus som var litt i retning av kva vi ville ha, krevde ein del endringar som ville koste pengar. Dei som sel hus tar seg som regel betalt for å endre husteikningane.

Vi har engasjert ein arkitekt som teiknar huset vårt. Ho kostar oss 200 000,- og følger då prosjeketet frå A til Å. Vi håpar på at eit arkitekttegna hus vil gi oss nøyaktig dei areala vi treng, og ikkje meir, dvs. at vi får eit hus som er "effektivt" i forhold til materialbruk. Vi går for "compact living", utan at det er trangt. Vi går for bokhyller innfelt i veggen, og prøver å detaljplanlegge heile huset etter våre behov, våre møbler og våre planar Grin

Vi har aldri bygd hus og berre gjort ganske enkle ting i forhold til oppussing. For oss er det mest riktig å ikkje gjere noko i huset sjølv, engasjere eit firma til å bygge det, og heller gå på jobb. Gjerne jobbe litt overtid for å cashe inn litt ekstra til å dekke rekningane Smile Eg har stor respekt for fagfolk; er rimelig sikker på at dei gjer jobben MYKJE raskare (og betre) enn meg sjølv.

Elles går vi for IKEA kjøkken, Kvik bad, Fibo Tresbo baderomsplater i staden for flis (raskare å legge), belegg på bad og gang, og eit møbelbudsjett på eit absolutt minimum. Dei møblene vi har nå er heilt ok, og får duge i ein del år til Smile Hagen? Vi hentar mest mulig av buskas hos mine foreldre Grin

Vi havnar ein stad rundt 3,5 mill for eit murhus, ca. 180 kvadrat. Tomt inkludert.
   #26
 997     0
synes det hørtes dyrt ut. Vi betaler under 70 000,-. Nå har jeg tegnet huset selv, men de har laget arbeidstegninger og søknadstegninger, samt at de står for prosjektering og kontroll, og ansvarlig slik at jeg kan bygge mest mulig selv. Huset blir ca 215m2 og garasjen som er i ett med huset kommer på ca 56m2. Murhus.
Signatur
   #27
 529     Gjøvik     0
Vi har aldri bygd hus og berre gjort ganske enkle ting i forhold til oppussing. For oss er det mest riktig å ikkje gjere noko i huset sjølv, engasjere eit firma til å bygge det, og heller gå på jobb. Gjerne jobbe litt overtid for å cashe inn litt ekstra til å dekke rekningane  Eg har stor respekt for fagfolk; er rimelig sikker på at dei gjer jobben MYKJE raskare (og betre) enn meg sjølv.


Dette er en tankegang jeg har kjempet lenge for å få folk til å forstå..
Så lenge man tjener bedre selv enn de som leies inn på huset, er det ALLTID mer lønnsomt å la fagfolk gjøre jobben. Det blir bedre, hurtigere og billigere.
Forutsatt da at man har en jobb hvor man for lov til å legge inn den ekstratiden man ellers ville brukt på å bygge.

MEN, så er det ett menneskelig aspekt og.. Det er jo litt stas å bygge sitt eget hus da..  Wink
Signatur

   #28
 298     0
Huset vårt på ca 220 m2 koster ca. 2,65 mill (blir litt ekstra med oppgraderinger) og vi skal ikke gjøre annet enn å male selv. Vi følger også den tanken med at vi heller jobber overtid/freelance selv.

Ellers så har jeg gjort myyye undersøkende arbeid i forkant og mener å ha funnet ut at man får mest hus for penga ved å bygge "tradisjonelt". Da mener jeg saltak og arker etc. Tror det er fordi det er det som det går mest av og entreprenører setter opp mange slike hus og da går det fort - som blir billigere.. Når de kan kjøpe inn mye av et type matrial så blir det også billigere. Vi gikk for så stort hus vi kunne innenfor de økonomiske rammene vi hadde. Men så har vi stor tomt også og et lite hus hadde sett litt fortapt ut i den store hagen (jeg synes at 220m2 er stort altså).
   #29
 134     0

Egeninnsats er skattefritt, mens hvis du jobber for å leie inn folk betaler du både inntektsskatt og mva. Så du skal tjene veldig bra for at egeninnsats ikke skal være lønnsomt!
  (trådstarter)
   #30
 107     0

Men tid er også penger. Vet ikke om det lønner seg i forhold til byggelån og sånt?