#11
 802     Akershus     0
Entreprenørene går ofte for billigste løsning, for å vinne anbudet.

Da er det desverre slik at man selv må ha satt seg inn i ting, og vite hva man vil ha, slik at man kan stille krav (Slik som Cenit)

  (trådstarter)
   #12
 78     0
Det er en løsning å skille inn og ut. Ut-luften kan gå på taket via hetten og inn-luften gjennom et soverom og på vegg. (Må da kasse inn rør på soverommet)
Dette er da ikke mulig for de leilighetene som deler samme type takhette. De har ikke noen andre muligheter for å skille ut og innluft enn via en takhette.

Problemet er sålenge at takhetten sender luft ned på taket, så kan luften transporteres ned takflaten og ned der inntaket på vegg vil måtte komme.
Jeg har selv prøvd dette med å koble vekk innsuget fra tak og heller suge inn frisk luft via vinduet på dette soverommet.
Det fungerer av og til veldig bra, men jeg har opplevd at lukten kommer inn i huset igjen. Jeg har da konstantert med at det er pga dette svakt skrående taket og at luften klenger seg til flaten at man allikevel får inn matlukt i huset.
   #13
 802     Akershus     0
Er også enig i at inntaket på en eller annen måte må ned under taket.

Helst på nord eller østsiden. Så får man også inn svalere luft om sommeren, enn et takalternativ som gir luft varmet opp av glovarm papp eller takstein.
   #14
 123     0
eppen:

Hvilken type varmeveksler sitter i anlegget ditt? Hvis du får inn matlukt også ved flyttet luftinntak, ville jeg sjekke ekstra nøye at det ikke finnes interne lekkasjer i aggregatet. Sjekk av varmeveksler, pakninger, evt. kabelgjennomføringer etc...
  (trådstarter)
   #15
 78     0
Det er en S3r, så en rotorveksler.
Flexit har gjort nær til ingen feilsøk for å finne hva problemet faktisk er, men saken er at av 19 rekkehus har 7 takhette og 12 uttak på vegg separert med ca 2 meter. Samtlige 7 med takhette klager over matlukt, ingen med vegguttak klager på det samme.
Det er ingen tvil om at takhetten er synderen.