#31
 817     Haugesund     0
Opprinnelig var jo spørsmålet i denne tråden om hundegården var byggemeldingspliktig.
Slik jeg forstår regelverket så er den ikke det, men så er det bruken da. Teller ikke det med
i vurderingen av om det er søknadspliktig ?

En fasadeforandring f.eks. ved å sette inn et karnapp der det før har vært et stort vindu skal meldes og nabovarsel skal sendes, selv om dette karnappet ikke er til sjenanse for en sjel, og alle som søker får det  godkjent. 

Skal da en hundegård med all den uhygiene den medfører kunne settes i nabogrensen sånn uten videre ?

Har dere synspunkter om dette ?

   #32
 1 431     Oslo     0
En del innlegg er splittet ut fra tråden og flyttet til tråden "Nettettikette og utropstegn" i Off-Topic.
Noen av innleggene var langt over grensen for hvordan de fleste ønsker å ha det på ByggeBolig, men for å gi den nye tråden en slags internlogikk har også noen helt greie innlegg blitt med på lasset. Noen innlegg som også beveger seg nær grensen, men i det minste holder seg "On-Topic" har blitt værende.

Et medlem som postet et spesielt upassende innlegg har blitt utestengt i 10 dager som en advarsel.
Signatur
   #34
 21     OSLO     0

Ikke så sinna nå, du ber jo om det selv med innleggene dine :)

Siden du virker så sinna skal jeg gi deg et kort og enkelt svar, du trenger verken spørre kommune eller nabo om å sette opp det buret der i hagen, virker som om naboen din er en plagsom en så jeg hadde satt det der det plagde han mest.

lykke til :)


Helt enig der!
   #36
 114     Bergen     0
"øh hvor stor hundegård en trenger kommer vel an på hvilken hund man har"

Det er Mattilsynet som har utarbeidet regelverket som beskriver arealkrav til hundegård; http://www.mattilsynet.no/regelverk/veiledere/dyrevern/retningslinjer_for_hold_av_hund_utend_rs_17439

Minsteareal er 12 kvm per hund som står i bås alene, om fler står sammen øker arealkravet med 7 kvm per hund. TS har to hunder, altså er arealkravet 19 kvm. Regelverket sier ikke noe om hundestørrelse, men angir hva slags hunder som er egnet til oppstalling (lengre tids opphold) i hundegård. Miniatyrhunder er ikke egnet til utendørs oppstalling.

Hundegård er søknadspliktig anlegg (i alle fall i min kommune), og 4-meters regelen til nabo gjelder.

Jeg tror bruken av TS sitt "utebur" vil være avgjørende for om det kommer inn under regelverket for hundegård, om hundene står der timesvis hver dag gjelder arealkravene.