#21
 21 481     Enebolig     0
Vanlige naboer tåler en liten hund eller to hvis eieren er vel bevart. Alt det negative hundehold KAN medføre (bjeffing, drit overalt, bikkjer som lukter skikkelig BIKKJE osv...) er vel naboens verste skrekk, og det er vel kanskje det som skremmer han.

   #22
 3 258     Akershus     0

Vanlige naboer tåler en liten hund eller to hvis eieren er vel bevart. Alt det negative hundehold KAN medføre (bjeffing, drit overalt, bikkjer som lukter skikkelig BIKKJE osv...) er vel naboens verste skrekk, og det er vel kanskje det som skremmer han.


Yepp, akkurat sånn er det. Bor selv i et "hundenabolag" og det er noen få med hund som ødelegger for de mange. Store hundegårder med bikkjer som bjeffer, uler og bråker døgnet rundt, samt stram lukt og fluer i mils omkrets er ikke noe man ønsker i nærheten. Men det trenger ikke å være så ille for å være ille, holder med folk som setter ei gneldrebikkje ut i bånd alt for ofte og lenge, og gjerne alt for tidlig, eller alt for seint på dagen.

Har selv en spisshund som ikke er lydløs, den er aldri ute i hagen uten å være i følge med en voksen som kan dempe den når den setter i gang med bjeffinga. Men til tross for det blir det lyd og da er det greit at det er et godt stykke til nærmeste nabo. Men jeg skal ikke utelukke at jeg har vekt noen fra en middagslur, eller vekt noen som sover veldig lenge en helgedag.

Men det er forskjell på det og ei bikkje som får lov til å gneldre fritt, eller den forferdelige drittlukta osv.
---------------

Nærmeste nabo hadde 16 malamut når vi flyttet hit, nå er det bare 4 igjen, takk og pris for det. Det er stor aksept for bikkjelyder i nabolaget så spisshunden vår er ikke det verste Grin
Signatur
PH
   #23
 242     Oppland     0

Kanskje rekkehus er feil boform om man skal holde bikkje(r)?

Har hund selv og har stor forståelse for at naboer kan være skeptiske til hundehold om man bor nært hverandre.

Selv ville jeg aldri vurdert hund om jeg bodde i rekkehus, en hund lager lyd og om den ikke gjør det, hvordan har den det da?


Kanskje rekkehus er feil boform hvis man ikke tåler at naboen har hund? Hundehold er tross alt nokså vanlig, og hvis man ser på det som et problem så bør man kanskje vurdere en annen boform der man kan bli spart for det meste:
Barn som hopper på trampoline
Naboer som snekrer
Naboer som har besøk, og tillater seg å le høyt på terrassen
Naboer som slår igjen bildøra når de drar på jobb tidlig om morgenen
Naboer som låner ting
Unger som sykler
Kvinnfolk som kjefter
Dugnader
Etc, etc

Signatur
   #24
 1 617     Rogaland     0
Hehe

Kjenner igjen noen av de argumentene der.

Vi flyttet mer landlig pga 2 naboer med trampoliner.. Samt liiit mer plass å boltre seg på selvsagt.
   #25
 5 111     Sørnorge     0
Er det bare meg, eller er trådstarter utrolig flink til å motsi seg selv (i tillegg til bastant skriking om vennlighet med naboen).
F.eks. er plasseringen av buret valgt med tanke på at hundene skal se mindre til naboen og bjeffe mindre. Like etter står det at hundene lager minimalt med lyder. Det aner meg at naboens versjon av det samme er de ikke kan bevege seg i egen hage uten at hundene begynner å bjeffe.
Videre, ropes det ut at hundene ikke fortjener å holdes innendørs. De har det antagelig bedre om de får gå fritt i en stue med åpent vindu enn i et bur. Mens valpen får ikke komme ut i det hele tatt?
Og om hundene er så premierte, hadde det kanskje vært på sin plass å lære dem hvor tomtegrensene går slik at bur er unødvendig. Hva er forøvrig poenget med et 2m høyt bur til mikrohunder?
At du må plukke opp etter hundene i buret hver dag tyder på at du aldri går tur med dem. At de aldri får mosjonert eller brukt instinktene sine. Hunder som gjør fra seg på egen eiendom er enten syke, valper eller tvunget ved at de ikke har noe annet alternativ. Akkurat som naboen din, liker heller ikke hundene å vasse rundt i avføring.

Du får lære dyrene dine å ikke krype under gjerdet du allerede ser ut til å ha rundt eiendommen. Klarer du ikke det får du henge opp litt netting nederst. Deretter får du gå foran som et godt eksempel ved å ikke skrike ut (bjeffe) om livsfare for hver minste edderkopp som passerer mellom gresstustene.

Det inntrykket jeg får av å lese tråden er at du aldri burde hatt hund. Det er kanskje det naboen prøver å få frem, men ikke tør å si på en måte du forstår. Det finnes helt andre typer hunder, som ikke trenger hverken bur eller lufting, som kan gres og stelles like mye. De kan kjøpes i leketøysbutikker.

I mine 25 år som hundeeier har jeg aldri satt en hund i bur. Heller aldri hatt gjerde rundt tomta. Og aldri hatt behov for å sette dem i bånd for at de skal holde seg på tomta etter at de har fylt et år.
   #26
 5 112     Troms     0

Byggebob: Tuller du eller? Skal hundene mine måtte leve et innendørs liv når jeg har nok av plass til å ha de ute?
Jeg tar alle mulige hensyn, rensker opp inni der minst en gang om dagen, passer på så de ikke bjeffer/ bråker og lar de ALDRI være alene!

Vi har ALDRI fester eller bråkete sammenkomster.
Vi passer på så minsten på 4 år ikke bråker fritt på plattingen/ Hagen.
Jeg smeller aldri med skapdørene eller støvsuger sent/ tidlig.
Alt dette er KUN for naboenes skyld.
Da bør jeg kunne få lov til å hundene mine ute på MIN tomt.

Det er blitt som beskrevet ovenfor fordi jeg rett og slett er redd for at naboene skal bli sinte eller
opprørte. Det er ikke noe spesielt morosomt å vi i et hus hvor vi føler at det er KLIIIN umulig å "tekkes" naboen.
Å føle at jeg ikke kan bruke uteplassen min, hverken til 2 eller 4 beinte.

Jeg skjønner at hundegården er stygg. Jeg har tilbydt meg å flytte den eller sette opp levegger. Dette var ikke nok.
Jeg er ferdig med å forhandle og skal på kommunehuset nå for å få svart på hvitt hva jeg har og forholde meg til. Og må jeg rive hundegården så gjør jeg selvfølgelig det. Men hundene mine blir ALDRI holdt innestengt i et hus når jeg har mulighet til å ha de ute!!!
Eeh, bor du ikke i et tett nabolag, typisk boligbyggelag rekkehus? Normalt sett er det ikke den enkeltes hensyn som gjelder da, men i større grad kollektivet. Dvs det er dyrehusholdet som har vikeplikt og ikke de andre...
Noe lettere å forvalte egen eiendom i en enebolig på landet enn i et tettbygd strøk.
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 9     Sørlandet     0
Petterg. Siden du vet så utrolig mye om mitt hundehold og hvor fælt det er så kanskje du kan komme på en inspeksjon da. Og sett gjerne av tid til å dele din fantastske kunnskap med meg. Jeg trenger den jo tydeligvis. Så kan jeg betale deg med å lære deg ett og annet om høflighet og nettetikette.
Historien jeg forteller er faktisk sånn som jeg forteller den. Ikke sånn noen med litt for mye fritid spinner den videre med å lese noe som ikke finnes mellom linjene.

Byggebob: Det er ikke alle som har råd til å kjøpe enebolig. Jeg prøver å gjøre det beste ut av en klein situasjon.
Min store drøm er nettopp et hus på landet, men sånn som det er nå er det umulig. Vi bor her for å spare opp penger til eget hus. bikkjene kom før huset, så de blir!

Jeg skrev på dette forumet i håp om at noen kunne gi meg et konkret svar om hv som skal til for at jeg gjør dette riktig. Jeg har fortsatt ikke fått noe svar på det. Så det sier jo sitt om kunnskapsnivået her!!
Jeg melder meg ut og finner heller noen som har peiling på det de snakker om!

   #28
 3 233     Vestfold     0
Jeg hadde tenkt å gi et svar, men jeg tror ikke jeg har vært borti en trådstarter som skriker og som er nærmest irritert på de svar som mottas her inne. Så her kommer jeg heller med noen tips til å få gode svar i et forum.

Du tar det meste som kritikk, og du kan ikke forvente å få noe ut av det da. Alle her inne kommer med råd til deg. Både fra naboens syn og ditt eget. Dette er basert på folks egne erfaringer og de kan være vidt forskjellige fra dine. Det samme med oppfatninger om hva som er riktig og galt med naboforhold og hundehold.

Skal du oppnå noe med å spørre i et forum i fremtiden, så kutt ut ørten utrøpstegn. Vær heller litt ydmyk for de svar som kommer. For de svarene dine her inne, virker det som om du allerede har forhåndskonkludert (veldig bastand og skrikende), og da ser jeg ikke poenget med å spørre i første omgang.

Alle her inne gir deg svar helt frivilig og ubetalt, så vær litt mer takknemlig for at de gidder å bruke tiden på svare deg i en tråd.
   #29
 187     Oslo     0
Ikke så sinna nå, du ber jo om det selv med innleggene dine :)

Siden du virker så sinna skal jeg gi deg et kort og enkelt svar, du trenger verken spørre kommune eller nabo om å sette opp det buret der i hagen, virker som om naboen din er en plagsom en så jeg hadde satt det der det plagde han mest.

lykke til Smile
   #30
 765     Østfold     0
Når man ser bildet av en svær tilgrodd jordhaug i en rekkhushage og en vraket markise med delt duk hengende og slenge på veggen, så kan man jo ane at det ikke nødvendigvis bare er hundeholdet/hundegården som ødelegger naboforholdet.
Ikke alle har de boegenskapene som trengs for å bo i et rekkehus. De er ofte de siste til å innse det selv...
Signatur