#51
 1,093     Skjetten     0
For å fang eopp noe slik som dette her hjelper det ikke å ha den lokale byggmesteren som kontrollerende. Sjangsen er nemlig liten for at han er bevandret i bygningsstatikk på dette nivået.



Byggmesteren er ansvarlig for å påse at matrialen er stemplet i forhold til NS, og har den rette kvaliteten. Gjør han det, så vil han ikke havne i den problemstillingen.

Det er vell også en veldig viktig faktor i forhold til at det som byggmester er greiest å ha matrial leveransen selv, slik at du har den igjennom din faste og "seriøse" leverandør fremforbi i en bunt på en lastebil byggherren har leid inn for å frakte 10 tonn med matrial ifra Polen.
Signatur

   #52
 247     0
Debatten her går vel mer ut på å finne ut hvor mye egentlig en husprodusent/bygger sitter i avanse etter at huset er ferdig oppført, og etter at alle kostnader som er relevante for det firma er tatt med.

Ikke de forskjellige tekniske kriterier osv som de forskjellige tar utgangspunkt i ved bygging. Alle i Norge skal vel forholde seg til en standard, og fremdeles er det vel slik at kvaliteten fra hus til hus varierer. Hører altså med i en annen tråd kanskje?
   #53
 2,172     Oslo     0

Er det fleire som har funne ut kor stor avanse husleverandøren har på huset Dykkar?


For meg betyr det svært lite hva husleverandørene generellt, eller for min del BoligPartner spesiellt, har i fortjeneste på husene de selger.

Det som betyr noe for meg er:
1) Hva BoligPartner tilbyr meg - sett i forhold til alle andre husleverandører.
2) Hvor mye jeg må betale for "ferdig hus" - sett i forhold til markedsverdien (takst) ferdig hus får.

Hvor mye BoligPartner tjener på mitt hus er for meg helt uvesentlig. Jeg håper BoligPartner har så gode avtaler med sine underleverandører og underentrepenører at de tjener godt med penger. Hvis de tjener godt kan de betale gode lønninger, og da tiltrekker de seg de beste snekkerne og de flinkeste byggelederne.

Må være kjedelig å bygge hus med en husleverandør som nesten er konkurs og ikke tjener nok penger til å investere i kunnskap og kvalitetssystemer.

Dette er ikke en kritikk til dere som har andre synspunkter. Jeg er den første til å be om lavere pris og prutte på pristilbud, men likevel...

   #54
 1,093     Skjetten     0
Bra sagt Kirderf!

Avansen/Dekningsbidraget som i dette tilfellet var på 30% er ikke ett rent overskudd, det er enkelt å greit det det er.... ett dekningsbidrag....

Som jeg har sagt tidligere i en post her, så vil de benytte seg av ca. 15-20% til faste kostnader og sitte igjen med ett overskudd på 10-15 % alt etter hvordan foretaket er drevet.
Signatur
   #56
 54     0

Kirderf: Bra innlegg! Kunne ikke sagt dette bedre selv  ;D

Who gives a fuck hvor mye husleverandørene tjener?

Er man missfornøyd med prisen får man:
a - finne en annen husleverandør.
b - bygge sjøl.
c - drite i å bygg nytt hus (kjøp brukt).
   #57
 390     0

Før i tiden (før boomen) så var entreprenørene fornøyd med å sitte igjen med 3-4% på bunnlinjen..  :o

Bunnlinje og dekningbidrag er to helt forskjellige ting.
For å si det i privatøkonomiske termer:
Dekningbidrag = det du får inn på konto
Bunnlinje = det du har igjen når alt er betalt, faste og variable utgifter, altså sparepengene.

   #58
 1,093     Skjetten     0
Dekningsbidrag er hva du setter igjen med etter variabel kostnad er betalt. På husbygging så er variabel kostnad matrial, arbeidstimer (kostpris), stillas leie, kjøring, forbruksverktøy/tilsvarende osv osv.

Dekningsbidraget skal dekke utgifter du har med kontorleie, forsikringer (utover person forsikring og prosjekt forsikringer), strøm til kontoret, internett til kontoret, datamaskinene på kontoret, tegneprogramvaren på datamaskinen, regnskapsfører, revisor, telefon abm osv osv osv...

Sist men ikke minst! Det skal også være noe igjen som kalles for overskudd, det er utrolig mye viktigere enn folk tror for at vi skal ha ett vellfungerende samfunn og ikke drive over på å bli en kommunistisk stat....
Signatur
   #59
 390     0
Du har helt rett Headbull, jeg forsøkte å sette det i et privatøkonomisk perspektiv.

Hvis man ser til butikkdrift vil dekningsbidrag være det du sitter igjen med etter at innprisen og utgående moms er trukket fra. Resultatet eller bunnlinje er det du sitter igjen med ved årets slutt etter at alt annet er betalt.

Og det er også rett at enhver bedrift MÅ tjene penger, det er udiskutabelt.
   #60
 247     0
DB = Dekningsbidrag er et økonomisk begrep som gir et tall på det en sitter igjen med etter at de variable kostnadene er trukket fra salgsinntekten. I handelsbedrifter kalles dette ofte avanse eller bruttofortjeneste. Dekningsbidraget benyttes til å betale de faste kostnadene, slik som husleie, strøm, fast lønn og andre kostnader som ikke lar seg endre på kort sikt. Er det noe til overs etter dette, sitter man igjen med et overskudd, som kan tas ut eller benyttes til nye investeringer i bedriften.