(trådstarter)
   #22
 681     Bergen     0
hehe! Ja, det var jo det da..

Nei, fra spøk til alvor. Det var noen i som skulle bygge brygge i nærheten. De fikk avslag først. Men de så det var noen andre som hadde fått lov. Dermed klaget de, og la dette til grunn. Da fikk de medhold. Så jeg tror kommunen er ganske rettferdig på akkurat dette. Jeg leste gjennom sakspapirene Smile
Signatur
   #23
 1,943     0
Fine råd frå dig.

Og det stemmer at det ofte er slik at dersom nokon har fått dispensasjon frå lovverket, så får gjerne andre i same nabolag med samme type saker det samme. Det skal egentlig ikkje vere sånn, men det blir ofte praksis likevel.

Om ein har fått frådelt tomt ligg det jo som regel i korta at det skal byggast. Det er likevel ikkje opplagt at ein kan bygge. Innan midt fagfelt (eg jobbar med dispar), så er frådelingar uproblematiske, men bygging kan vere det (det hender det blir frådelt areal utan at det er tenkt at ein skal bygge på det).

Dig nevner at dispensasjon i LNFja-område (som din kommune har - veit ikkje om det gjeld ditt område), kan ein kanskje unngå å søke disp. Problemet er at det er ein del ting som ikkje er avklart med regionale myndigheter i desse områda. Kommunedelplanen seier altså LNFja, men på vilkår at regionale myndigheter ikkje har innvendingar. Derfor må dei fleste saker sendast uansett, sjølv om ein ikkje treng dispensasjon frå kommunen.
   #24
 433     Østfold     0

Jeg kan også legge til at det nå for noen dager siden ble fraskilt to tomter fremfor min. Disse ble skilt ut som boligtomter. Da kan vel ikke kommunen nekte å bygge. Det er jo noe som heter likhet for loven?


Det er ikke automatik i at man kan få bygge "uproblematisk" selv om tomter ble fradelt. De som fradeler og selger bryr seg gjerne fint lit om du eller andre nye eiere får problemer med byggesøknad eller om de får bygge.
At disse er skilt ut som "boligtomter" er nok bare i ordets forstand. Tror nok dette er et annonserings- og reklameuttrykk.
   #25
 433     Østfold     0

Og det stemmer at det ofte er slik at dersom nokon har fått dispensasjon frå lovverket, så får gjerne andre i same nabolag med samme type saker det samme. Det skal egentlig ikkje vere sånn, men det blir ofte praksis likevel.


Jo. Er det gitt dispensasjon i et omåde SKAL det være lik behandling. Altså om andre ønker å søke om noe i samme "tening" skal dette behandles med tanke på at det allereden er åpnet for disp - PRESIDENS er det noe som heter. Dvs at man legger til grunn at det skal tas hensyn til "likebehandling" i behandlingsprosessen.
   #26
 1,943     0
Jo, det kan nok stemme - likebehandling er eit viktig prinsipp. Men det er også slik at politikerane kan seie at det har blitt gitt for mange dispensasjonar i eit område, dei kan f.eks meine at vurderingane som vart gjort for 5 år sidan ikkje var riktige, og ein ønsker å rette opp dette. Dei kan velge å følge sine eigne planar i større grad enn før. Det er ingen rett å få dispensasjon, men eg er enig i at likhetsprinsippet er viktig og vil i dei fleste saker vere avgjerande.

Meiner eg da - eg er ingen spesialist på kommunal saksbehandling og lov og rett Smile
dig
   #27
 16     0
Likebehandling - er vanskelig, og betyr nødvendigvis ikke like vedtak.
Det skal godt gjøres å finne to helt like saker. Om det finnes så er sannsynligheten stor for at det i mellomtiden er innført en praksisendring som forkludrer. Som f.eks. ny Plan- og bygningslov, der vilkår for dispensasjon strammes inn.

Det kan være gambling på høyt nivå å forvente dispensasjon.
En er ikke sikker før tillatelsen ligger på bordet.
Rådet er derfor å søke snarest mulig. Ev. som rammetillatelse.

   #28
 433     Østfold     0
Jeg er 100% enig i de to site innleggene.

Det jeg tok høyde for var denne saken der en eier av en tomt skal gå i gang med planlegging av bolig samtidig som der nylig er fradelt flere tomter i umiddelbar nærhet. Altså i samme tidsrom - skjønner at dette kan bli vanskelig dersom det er 5-6 år mellom sakene.
Men har politikerne først åpnet for disp i et område - må de stå for det videre. Evt frem til ny arealdelsplan etc...

Likebehandling betyr at saksbehandliing og forutsetninger er nogenlunde lik. Dvs. to tomter med en bolig på hver = lik.

Man skal selvsagt ikke forvente å få disp. Det er når vedtaket er fattet at ting er på plass - selvfølgelig.
Eneste forskjellen på en "rammetillatelse" og en "ett trinns søknad" er om alle aktørene i prosjektet er valgt og kan forestå nødvendig ansvarsrett innen sine fagfelt. Men, kan selvsagt være enklere å få en rammetillatelse først - men ikke et must..
   #29
 22,342     Akershus     0

hehe! Ja, det var jo det da..

Nei, fra spøk til alvor. Det var noen i som skulle bygge brygge i nærheten. De fikk avslag først. Men de så det var noen andre som hadde fått lov. Dermed klaget de, og la dette til grunn. Da fikk de medhold. Så jeg tror kommunen er ganske rettferdig på akkurat dette. Jeg leste gjennom sakspapirene :)
De saksbehandlerne jeg har snakket med sier at innvilgete dispensasjonssøknader ikke automatisk gir/skal gi presedens. Jeg har sett så mye fikset for folk som er "kjente" eller "kjenninger" som den vanlige mann ikke ville fått igjennom.
  (trådstarter)
   #30
 681     Bergen     0
Jeg vil igjen presisere at kommunen er positiv. Jeg snakket med dem rett ut på nyåret. Det er fylkesmannen jeg er redd for skal komme å være den store stygge ulven.
Signatur