39 294    40    4  

Kuppe boligen før visning, Er det mulig og hvordan gå frem?

 798     Stavanger     1
Morna..

Litt usikker på plasseringen av emnet men prøver meg her!

Vi er på bolig jakt og tenkte og prøve meg på en frekkis da jeg har en kompis av meg som gjort det samme tidligere, han er desverre gått bort så får ikke spurt han.

Er blitt lagt ut en bolig for salg, og vi er veldig interesserte og er også interessert i og betale litt over takst men er redd den kan gå ganske mye mer over takst da vi har vært på en del visninger. Vi er ganske godt inni markede nå og kanskje ikke selger er det eller bare er interessert i og bli kvitt det så fort som muligt?

Legger ut min tanke her, rett meg hvis jeg tar feil eller kom med tips og råd.

For meg som kjøper har det jo ingen ting og si om en eiendomsmegler står og hilser meg velkommen når alt av papirer er i min hånd fra før av, er det muligt og ringe selger og tilby han et bud bak meglers rygg og friste med at hvis han selger til meg trenger han evt bare og betale det "ble ikke salg" gebyret hos megler og tjene ennå noen tusen kroner? Vi skal til og selge vår bolig og hos oss er en del av avtalen at hvis vi ikke vil eller får solgt underveis og avbryter salget slipper vi og betale en eneste krone.

Er det mulig og prøve seg på denne frekkisen, noen som har gjort det tidligere?? Har fra en tid til annen sett annonser på finn få ny overskrift som lyder som følger "BOLIG SOLGT VED BUD UTENOM MEGLER, VISNING AVLYST" referere også til denne linken http://www.dinside.no/844486/ikke-selg-boligen-for-visning

mvh Kenneth
Signatur

   #1
 744     Hønefoss     0
Det var i hvert fall mulig å gjøre det slik du antyder, selv om meglerne (naturligvis) ikke liker det...

Da vi kjøpte huset vi bor i nå for vel et år siden avtalte vi privat visning med en gang det var lagt ut på Finn, før den oppførte visningen. Selger brukte ikke megler, så det var ikke noe "galt" i det. Da leverte vi inn bud på takst et par dager før fellesvisningen, med frist til kl. 1800 dagen etter visningen. Det gjorde at noen interesserte ikke rakk å snakke med banken, og de interesserte som håpet på et billig kupp ikke gadd å by. Vi slapp budrunde, og fikk derfor tilslaget. Men at denne taktikken fungerte for oss betyr jo ikke nødvendigvis at den fungerer for dere, man må ha litt flaks også.

Jeg ville nok prøvd meg på overnevnte taktikk, men flere meglere vil fraråde private visninger før første fellesvisning. Det er derfor ikke sikkert at selger går med på det. Hva du bør by er også et spørsmål, jeg tror du gjør lurt i å legge deg nær takst, eller på et antatt attraktivt objekt 20-100000 over takst. Det er lettere å få goodwill fra selger hvis du er litt i overkant.
   #2
 919     Norge     0
Vi "kuppet" huset men megler var ikke involvert da. Hørte gjennom bekjente av selger at de planla salg så da møtte vi opp på døra og fekk uforberedt visning..
En telefon var tatt til megler og møte med bildetaking mm var avtalt men ble kansellert naturlig nok..

Er det lagt ut for salg gjennom megler må vel salget gå gjennom megler. (mulig ulike regler fra megler til megler) Om selger trekker megler ut er det en "karantenetid" der selger ikke kan selge selv. (erfart gjennom en kompis i bergen).

   #3
 385     Bergen     0
For meg høres det helt hylende ulogisk ut at selger går mer på slike schemes som det der. :p

Hvis noen er så kin på huset at de vil kjøre på med slike tricks, så er det for meg en sterk indikator på at prisen vil gå mye høyere ved å kjøre fellesvisning og budrunde.

Den eneste grunnen kjøper har for å gjøre noe sånt er jo å presse prisen ned.
   #4
 5 412     Langhus     0
Som selger er det noen grunner til å selge før visning:

Du slipper alt styret med å rydde før visning.
Du slipper å ha huset fullt av folk som "snoker" i skuffer og skap.
Du kan finne roen etter gjenomført salg 2 uker før du ellers kunne ha funnet den.

Problemet som selger at at du ikke lengere vet om du faktisk oppnådde markedspris.

Som Kjøper:
Du slipper usikkerheten som en budrunde medfører.
Du vil trolig spare noen kroner  (men det kan jo være at prisen på boligen ender under forhåndsbudet også).

Vi hadde en innom på privat visning i forkant (som vurderte et annet hus med visning helgen før i samme område). Det skulle ha vært et MEGET godt bud (200' over takst eller deromkring) i forkant for at vi skulle ha akseptert det.
Signatur
   #5
 5 333     Tromsø     0
Korriger meg hvis jeg tar feil, men reglene for budgivning ble innskjerpet for få år siden, og gjør vel at dersom det er avertert offentlige visninger, kan det ikke gis bud med kortere akseptfrist enn et visst klokkeslett dagen etter siste visning. Dette gjør det vanskelig å kuppe før en avertert visning.

Er det derimot ikke avertert visninger, enten fordi selger/megler ikke er kommet så langt, eller at alle averterte visninger er holdt uten at huset er solgt, står man fritt til å gi bud med en så kort frist at det kan være vanskelig for andre å komme med bud.
Signatur
   #6
 5 412     Langhus     1
Regelen er vel at megler ikke har lov til å videreformidle et bud med kortere frist enn klokka 12 første arbeidsdag etter siste annonserte visning.
(bud direkte til selger derimot...)
Signatur
   #7
 806     0
Jeg ville aldri gått bak ryggen på megler om jeg var kjøper eller selger. Har man inngått en avtale så har man inngått en avtale.

Å tilby megler et mindre beløp for å "kjøpe han ut" er mer en god løsning.

Det blir helt feil om en avtaler med en megler at megler skal gjøre en jobb og så avbryte denne og snyte megler for oppgjør.

Jeg kjøpte en leilighet for noen få år siden som jeg ringte opp megler før det hadde vært visning og la inn bud på prisantydning som jeg lot stå i 30 min. Gjorde det klart at fikk jeg ikke den leiligheten så hadde jeg en annen klar. Fikk den og naboleiligheten ble solgt 15% høyere i pris 3 uker etter så det ble et godt kjøp.
Faren var at jeg ikke var på visning og gjorde det hele over nett/tlf. Fikk nøkkelen i posten og møtte aldri hverken selger eller megler.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 798     Stavanger     0

For meg høres det helt hylende ulogisk ut at selger går mer på slike schemes som det der. :p

Hvis noen er så kin på huset at de vil kjøre på med slike tricks, så er det for meg en sterk indikator på at prisen vil gå mye høyere ved å kjøre fellesvisning og budrunde.

Den eneste grunnen kjøper har for å gjøre noe sånt er jo å presse prisen ned.


Hei, takk for mange gode svar og meninger!
La spesielt merke til dette inlegget og det er jo netopp dette som er grunnen til og prøve og kjøpe det før visning.

Etter og ha vært på boligjakt i 4mnd nå VET jeg med sikkert het at dette objektet til 2.6 mil vil gå MINIMUM 300.000kr over takst. Det kan jeg med slående sikkerhet påstå..


Prisenantydnigen er satt "kunstig" lav i dette tilfellet noe jeg har sett tidligere også, garanert for og trekke en hel del forskjellige folk og få i gang en skikkelig budrunde.
Det jeg hadde håpet på var jo at selger ikke har fulgt like godt med i timen og at hvis jeg da byr 2.8 f.eks som er 200.000 over takst så høres jo det ganske bra ut.

Kanskje en litt skitten og utspekulert måte og handle bolig på men helt ærlig så driter jeg loddrett i dem andre som evt er interessert i denne plassen, slik som dem helt sikkert tenker selv.

Angående megler naff hadde det ikke brydd meg personelig og bryte en avtale, det du sier med og kjøpe ut megler er jo nettopp det man vil prøve og unngå her for selges del tenker jeg. At han kun må stå for dokumentene som er blitt gjort og slippe og betale meglervederlaget.

Kenneth
Signatur
   #9
 385     Bergen     1
Du må jo for all del prøve deg. ;)

Men personlig ville jeg som selger ikke gjøre det på den måten om det ikke var noen veldig spesielle hensyn.
  (trådstarter)
   #10
 798     Stavanger     0
Oppdatering :

Selger ville vente til offentlig visning, da gjenstår det se.. Skal på visning på mandag.. håper jeg får detta altså :)

Kenneth
Signatur