62 139    139    11  

Nye naboer skal bygge på en ekstra full etasje

 55     Hjemme     0
...og får fullt innsyn inn i stuevinduene våre og panoramautsikt til hagen vår...vår lille oase som har vært skjermet av en hekk og vi har ligget og solet oss i ro og fred...der barna har løpt nakne igjennom vannsprederen og sprutet på mams og paps med vannpistol..vårt lille paradis på jord. Nå kan denne idyllen knuses av våre nye ... naboer, der de kan sitte på den planlagte balkongen og nyte utsikten av alt vi foretar oss. Og vi som flyttet fra Oslo nettopp for å unngå dette.

Boligen rett vis a vis oss er på over 300 kvadratmeter, men de nye kjøperne skal visstnok ha med seg hele slekta...(ja, du tenker helt riktig) så vi fikk oss et sjokk i dag da nabovarslet med tegningene kom i posten. Huset nedenfor vil også få særskilte ulemper hvis dette gedigne monsterprosjektet blir realisert. De vil nemlig miste alt av kveldssol.

Vi bor i et etablert boligstrøk bestående kun av en-etasjeshus fra 60-tallet, og dette vil ruve voldsomt i terrenget. Boligen har dessuten stor tomt (ca 2 mål), så det bør kunne være mulig å utvide uten å bygge oppover.

Vær så snill og hjelp oss, vi trenger gode råd og evt. henvisninger til noen dommer fra tidligere som omhandler dette. Vi MÅ stoppe disse freidige folkene som kommer for å ta seg til rette uten å ta et fnugg av hensyn!

Jeg kjenner til plan- og bygningslovens paragraf 74-2, men det må finnes noe mer vi kan slå i bordet med?

Takknemmelig for raske svar...det haster..!

   #2
 3 109     Norge     0
På toppen av det heile er det vel vi skattebetalarane som må betale for dette påbygget.
   #3
 298     Fræna     0
Står d ingenting om raftehøyde eller utnyttelsesgrad av tomta i reguleringsplanene for området?
   #4
 5 412     Langhus     1

Ikkje skriv under på nabovarselen!!
Legg inn klage
Hvis nabovarselet kom i posten er det vel pr rekommandert, så sånn sett er det underskrevet..
Å nekte å underskrive hvis naboene kommer på døra er bare barnslig og gjør at naboene bare må sende det rekommandert med ekstra tid/kost.
Å signere på nabovarselet er kun signatur på at du har sett varselet, er du ikke enig krysser du på feltet for merknad (eller hva det nå enn heter) og skriver klage, gjerne med kopi til kommunen.
Signatur
   #5
 2 174     Oslo     0

Jeg foreslår at dere setter dere ned og lister opp alle ulemper dette vil medføre for dere.
Før også opp de mulighter for "akseptabel løsning" som dere ser, f.eks. bygge ut på bakkeplan. Beskriv det nye (monster)bygget sett i forhold til strøkets karakter og byggemetoder.

Er det mulig å foreslå en begrensning av vinduer og balkong rett inn i deres hage?
Hvor nærme eiendomsgrensen ønsker de å bygge?
Krever søknaden deres noen dispensasjoner fra reguleringsplaner osv?

Det er mye dere kan spille på i slike saker.


...så vi fikk oss et sjokk i dag da nabovarslet med tegningene kom i posten.

Kom det i posten på normal måte - eller var dette sendt rekomandert?...de nye kjøperne skal visstnok ha med seg hele slekta...(ja, du tenker helt riktig)


Så hyggelig med en skikkelig stor kjernefamilie som nabo, tenkte jeg  ::)
   #6
 3 562     buskerud     0
har en liste over ting steder jeg har bodd som overgår det der problemet. Men hadde vel ikke akkurat blitt begeistret....  men tror neppe grunnene dere har vipper dems rett til å bygge slik. Som enebolig eier har man desverre noen fordeler som ender i nabokrangler. Kommunene er somregel nazi på å følge reguleringsplaner, og avstander til tomtegrenser osv, men bygge på i høyden så en nabo ikke får sole seg nake i fred, pleier de somregel å gi total f. i. Samme gjelder utsikt.

Men høyden kan bli et problem med evnt. reguleringsplaner, og hvis det huset blir ruvende over alle de andre, slik at bybildet blir styggere, da har man plutselig en bedre sak.  Argumenter for alle de tingene som påvirker hele miljøet, ikke de som kun opptar dere personlig.


Hvis det å bo skjermet er vikig, må man nesten flytte til skauen Wink Flytte ut av olso er i ikke nok, tenkte samme selv.... men merker jaggu mere til mine naboer her enn i blokk hehe.

Hvis balkongen er hovedproblemet, så se om det finnes en mulighet for at de kan vende den en annen retning.   Jeg bor nederst i en liten "dal" og absolutt alle naboenen oppover i skråningen har balkonger med perfekt innsyn til vårt hus. Men de må stå på verandaene og se ned til oss. Sitter de selv, ser de ingenting heldigivs..Lært å gi fullstendig f i det selv... vet at alle ser om jeg klør meg på pungen for å si det slik hehe.

Men for alle del, fullstendig enig at dette blir et problem for deres trivsel, hadde ikke akkurat jublet selv heller, men bare gjør ting rikitg, så kanskje dere blir hørt.
   #7
 585     Oslo     0
En tuja-hekk blir fort 8-10 meter høy.. Gjødsle og vanne godt..  Wink
Signatur

   #9
 194     Ålesund     0
Ja, naboer kan gjøre mye rart....

Hadde først, som andre har nevnt her, sjekket reguleringsbestemmelsene og deretter tatt en prat med saksbehandler. Kommunen ser nok mest på reguleringsbestemmelsene og evt. estetikk. Om naboen ikke bryter med disse har kommunen egentlig ikke noen grunn til å avslå søknaden.

Det eneste kortet dere har igjen da (med unntak av advokat og klage til fylkesmann med et evig ødelagt naboforhold på kjøpet) er om dere har planer om å gjøre noe i/ved grensen til naboen. Dere kan i så fall forhandle frem dette som en slags byttehandel mot ikke å klage. Tenker da på skjul, uthus, garasje, gjerde, levegg, trær el.l. som kan gi dere litt mer privatliv. Om dere får naboen til å inngå egen avtale om ekstra høy levegg eller trær så kanskje dette være et plaster på såret?
  (trådstarter)
   #10
 55     Hjemme     0

Står d ingenting om raftehøyde eller utnyttelsesgrad av tomta i reguleringsplanene for området?


Det er en profesjonell arkitekt som har utformet påbygget, så han har nok holdt seg innenfor reguleringsplanene, vil jeg tro. Skal sjekke det opp nærmere.