139    7    0  

Omgjøre anneks til bolig

 26     0
Jeg tenker på å bygge et anneks i min mors hage, hvor jeg kan bo når jeg er på besøk hos henne. Samtidig lurer jeg på om man i fremtiden eventuelt kan omgjøre dette til et minihus og skille tomten ut. Huset ligger i et villastrøk i Bergen. Er det noen som vet om det finnes noen hindringer for å kunne gjøre dette siste? Hva må jeg tenke på? Hvilken lover og regler må jeg sette meg inn i?

TSt
   #1
 10 349     0
Det er nok hindringer både på første og andre løsningen. Trolig er det regulert til en boenhet som en må forholde seg til i begge forhold. Vann / avløp må en f.eks. beregne å betale egen tilknytning på hvis en får det godkjent og årlige avgifter også. En kan selvfølgelig lage en bod å bo ulovlig i denne men ved en evt brann e.l. så er det ikke spesielt heldig for å si det slik. Da skal en helst vite hvor det evt sover noen.
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Takk for svar. Jeg har forstått det slik at man må få annekset godkjent for å kunne sove der. Jeg leste også et sted at for at noe skulle regnes som anneks, og ikke som hytte/hus, så måtte det ikke være kjøkken der (men det kunne være bad). Men jeg trodde ikke man måtte betale vann/avløp, så lenge det er koblet på hovedhusets fasiliteter.
HSt
   #3
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Det blir normalt dobbelt av alt til og med tilkobling avgift må du forvente

Hvis du får lov...
   #4
 3 198     Asker     0
Tvilsomt dobbelt avgift da dette er snakk om anneks og ikke en boenhet. Da er det ingen grund til det. Ville blitt som å kreve dobbel avgift dersom man bygger et ekstra bad.

Samt dette med dobbel avgift er småpenger i den store sammenheng (når man bygger). Er vannmåler som avregner slikt stort sett uansett. Man betaler pr m3 og et mindre fastledd.
Signatur
HSt
   #5
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Men det blir vel automatisk en boenhet når det ikke henger sammen ? På småbruk måtte han betale 2 tilkoblingsavgifter for det var 2 små hus. Kostet han 64k ekstra.
   #6
 3 198     Asker     0
Her snakker vi om et bygg uten alle hovedfunksjoner. Så det er da ikke kjøkken/bad. Du betaler ikke ekstra tilkobling for en hagestue, som dette da blir nært knyttet til.
Signatur
TSt
   #7
 10 349     0
I reguleringsplan så er det som regel klausul om at det kun er en enhet som er bebodd men en kan jo hende at en er heldig med formuleringene her.