23 952    35    0  

Pris på forsikring og valg av forsikringsselskap

 28     0
Noen som har gjennomført en "pristest" på forsikring av en enebolig i det siste?
Vi har forsøkt å forsikre vår enebolig hos et par selskaper, og må si at vi er forbauset over de store prisforskjellene (på samme huset og nesten samme vilkår).

NB: Kun huset alene uten kundeforhold forøvrig.

Gjensidige: 4800,-
If.. : 6500,-
Vesta: 6200,-
Tennant: 5900,-
Storebrand: 4700,-
DnBNOR: 5500,-
Sparebank1 : 5000,-
Trygg Hansa 5700,-

Bør vi kun gå på pris når vi velger ? eller er det andre viktige punkter vi ikke ser med det blotte øyet?
Tar gjerne i mot tips her.  Betaler helst ikke en krone mer enn jeg må i forsikringspenger, men hvis katastrofen skulel inntreffe så vil jeg ha et profesjonellt oppgjør!

   #1
 5 116     Troms     0
Er du medlem av LO Favør så får du nok ikke noen bedre pris på forsikringer for deg og dine. Jeg har flere år blitt oppringt av ulike leverandører, og levert de LO Favørs sine betingelser og priser. Med kun et enkelt spørsmål: " Gi meg de samme betingelser eller bedre til samme pris, så har dere en ny totalkunde. Ring meg når dere har utarbeidet et forslag" Ingen har ringt meg tilbake og jeg har nå vært medlem der nå i snart 10 år.
Jeg snakket med ei dame fra If og en fra Storebrand i fjor. De sa rett ut at de klarer ikke matche prisene og betingelsene til LO Favør medlemmer gjennom Sparebank1. De er rett og slett for gode....

Jeg har ikke noe kundeforhold i Sparebank1 uten om følgende forsikringer:
Bil, hjem, innbo, barneforsikringer og skadeforsikring.

Prøv LO Favør du. Er du ikke tilknyttet en fagorganisasjon via LO så kan du ikke få denne dessverre. Men da må du på det åpne markedet. Pris betyr egentlig ikke så mye, det som betyr noe er det som står med liten skrift og det er ofte verdt noen hundrelapper mer i året i premie.....
Signatur
   #2
 20     0

Bør vi kun gå på pris når vi velger ?...eller er det andre viktige punkter vi ikke ser med det blotte øyet?


Har jobbet endel år i forsikringsbransjen, og blandt de selskapene du lister opp her (store og seriøse) er det nok like greit for folk flest å gå etter pris.

Å sette seg ned med med 8 tilbud fra de selskapene og sammenlikne dekning og vilkår (med liten skrift) vil være en ENORM jobb. Smutthullene er mange, men de er stort sett like i alle selskaper.

   #3
 280     0
Fikk forsikringen nå og ser at If som vanlig har øket premien betydelig. Tips til andre forsikringselskap mottas med takk. Jeg trenger også navn på en del selskap da jeg ikke husker alle. Gjerne litt mindre kjente også.
   #4
 2 174     Oslo     0
Ble du overrasket over prisøkningen fra If.. ?     ;)

If.. selger "billig" forsikring, men "glemmer" å informere om at alle nye kunder legges inn i et eget kundeprogram for å øke premiene de neste 2-3 årene. Det medfører at prisen man får som ny kun er lokkepris.

Jeg sjekker priser hver 2. år og de siste 10 årene har Gjensidige Forsikring gitt meg den beste totalprisen. Ved å samle forsikringene på ett sted får jeg godt med rabatter og ikke minst har Gjensidige en type dekning som passer min familie meget bra.

Jeg pleier å sjekke prisene hos følgende selskaper:Husk:
Nå kan du bytte forsikringsselskap hele året - ikke bare ved hovedforfall slik det var før  ;)

Det koster veldig lite å sette seg ned og skrive en mail som beskriver dine forsikringsbehov. Send den til alle disse forsikringsselskapene og be om et godt pristilbud. Første gang jeg gjorde dette sparte jeg nesten 6.000 kroner!!  Andre gang jeg sendte ut min forespørsel (2 år senere) fikk jeg et tilbud som var enda 2.000 kroner lavere! Så brukte jeg dette tilbudet til å presse min eksisterende (Gjensidige) enda lenger ned i pris.

Mvh Prispresser'n  ;D
   #5
 280     0

Takk for opplysninger, skal ringe alle etterpå. If har en lei tendens til å huske opp prisen vært år ja, men jeg har så langt klart å presse den ned igjen. Går de ikke langt nok ned bytter jeg.
   #6
 509     0
Når det gjelder forsikring så har du lite fordeler av å være en lojal kunde. Samtidig er det begrenset hvor ofte du kan skifte selskap, tar tross alt veldig mye tid å vurdere flere selskap (tar fort 30min å forklare et selskap alle dine ønsker for en forsikring).

Jeg er i situasjonen hvor jeg ikke har hatt bil i lang tid, så jeg har faktisk skiftet forsikring hver 6.mnd for å raskt gå opp i bonus. Men dette er en noe spesiell situasjon. Jeg hjalp mine foreldre med å sette opp forsikringsavtale for ikke lenge siden og her var det mye å spare. Det jeg kom fram til var at det var faktisk lurt å benytte seg av to selskaper. Selskapene hadde svært forskjellig pris på flere av forsikringene, så det lureste var å splitte mellom if og storebrand. If kan ha gode priser på en del forsirkringer hvis du har en avtale med dem (feks huseiernes landsforening) og storebrand har relativt gode priser på noen, fordelen med storebrand er at du kan søke på nettet og finne raskt ut hva en forsikring vil koste deg...

   #8
 509     0
Jeg har også brukt Enter Forsikring en gang (eid av Vesta hvis jeg ikke husker feil). Men i denne sammenheng blir det feil å kun snakke om hvilket selskap som er billigst. Det er en balansegang mellom å få en bra nok forsikring med gode vilkår (som kan sammenlignes mellom selskapene) og pris. Mange som feks sammenligner boligforsikringer som ikke egentlig er sammenlignbare. Nevnte Enter Forsikring tilbyr feks i perioder en såkalt pluss forsikring til samme pris som andre selskapers standard forskring. I dette tilfellet kan det være lurt å gå for Enter Forsikring. Men det er selvsagt totalprisen på den valgte forsikringspakken som avgjør. Vanskelig å si hvem som er billigst, men ta en ringerunde til noen på listen.
   #9
 280     0
Har ringt litt rundt nå og billigste er Codan. Er det noen som har erfaringer eller har hørt noe om dette selskapet?
Storebrand hadde også bra priser, Vesta og Gjensidige var dyrest.
   #10
 30     0

Hei hei vi skal ta en ringerunde på forsikringsselskap for det er jammen så dyrt så vi tenkte og høre om de kan gi noen tilbud.

Er det noen som har forslag eller er veldig fornøyde med de forsikrinsselskapene dere bruker?
Signatur