#61
 3 387     0
Spørsmål? Kan ikke en bolig med alle hovedfunksjoner på inngangsplanet falle inn under krav om tilgjengelighet som fører til at krevene om 1,5 m foran benk i badstue slår inn? Eller missforstår jeg regelverket her?

Og dersom det skulle stemme så er vel ikke badstue definert som varm badstue, men vil også omfatte badstue med damp og badstue med IR. Da skulle det bli slik at en ferdigkjøpt IR badstue med mindre enn 1,5 m fritt areale foran benken ikke kan tegnes inn på byggetegningen som sendes til godkjenning. ??

Noen ganger praktiseres regelverket veldig stramt, mens andre ganger er det mer fornuften som rår. Eldste dattera måtte tegne om huset for de fant at boligen på ca 300 kvm var 1,5 kvm for stor i forhold til utnyttelsesgraden på tomta. I andre enden av gata var det vedtatt ønske om fortetting så hadde huset ligget der kunne de klasset på en masse kvm. Men jeg kan jo ikke motsi at reglene sier og hvis en får bryte dem hvor mye kan en annen bryte dem med da osv..

   #62
 430     0
Nei, krav om 1,5 m foran benk i badstue er for byggverk med krav om universell utforming og ikke for boenhet med krav om tilgjengelighet. Dette kravet vil derfor aldri (ihht til dagens regelverk) gjelde bolig.

Offentlige-/arbeids-bygg: Universell utforming
Bolig, med heis (typisk blokk) eller alle hovedfunksjoner på et plan: Krav om tilgjengelighet
Bolig, generelt: Ett bad skal være stort nok til å etterinstallere nødvendig HC utsyr.

Det står helt tydelig i loven hva som gjelder for hva.

Det er i forskriften ikke definert hva en badstue er, men det er logisk å anta at krave gjelder både dampbad og IR badstue da en rullestolbruker skal kunne bruke begge. Selv om du i det minste for et dampbad kunne kranglet på at dette er et dampbad og ikke en badstue. Dette er uansett ikke noe en privatperson trenger å bry seg med da dette gjelder offentlige-/arbeids-bygg og ikke bolig.

[quote=Aasg]Noen ganger praktiseres regelverket veldig stramt, mens andre ganger er det mer fornuften som rår. Eldste dattera måtte tegne om huset for de fant at boligen på ca 300 kvm var 1,5 kvm for (...)[/quote] Det er kjedelig når en slik situasjon oppstår. At det finnes saksbehandlere som er lite villig til å vise litt skjønn er vel noe alle får erfare fra tid til annen. Tror jeg rett og slett jeg hadde trikset litt med målene for å få det til å stemme. Denne forskjellen utgjør bare 0,5 % av boligens totale størrelse og ville om jeg ble kontrollert kalt det for et byggeplass avvik.
   #63
 3 387     0
Takker for avklaringen.

Svigersønnen er bygging og jobber mye som prosjektleder og jeg lurer på om det ikke handlet om en slags "takk for sist".