16 961    24    0  

Søke lån i Husbanken

 225     aurskog høland     0
vi skal bygge nytt hus å hører av banken min att husbanken her en bra rente,men det er noen krav får å få lån der? vi bygger etter dagens regler,men er det noen ekstra krav? prøver å lese litt på siden dems men finner ikke all værdens info..

  (trådstarter)
   #1
 225     aurskog høland     0
å hvordan søker man?igjennom komunen? eller er jeg helt på jordet nå?? ???
   #3
 130     Møre     0
du søker selv, trenger ikke å blande kommunen i dette så vidt jeg vet, jeg gjorde iallfall ikke det.

Du må sørge for livsløpstandard, iallfall første pri. Ellers så kan det nevnes at du kun får 80prosent av huskostnaden i lån, men egeninnsatsen regnes som egenkapital så da får man drahjelp der hvis man ikke skal ha nøkkelklart. Hvis ikke må man ta opp topplån i privat bank og da lønner det seg ikke kanskje.

Er også noe som heter startlån gjennom kommunen, sjekk det.
  (trådstarter)
   #4
 225     aurskog høland     0
vi skal ikke ha soverom nede,men har stor stue, så er mulighet for å dele av til soverom i den om man ønsker,holder det eller må man ha soverom der?vi skal ha snekker på det utvendige å rørleger å elektrikker,ellers ordner vi det meste inni selv..
   #5
 340     Nord-Norge     0
Vi har husbank finansiering på vårt bygge prosjekt.
Anbefaler deg å få ett møte med arkitekt/rådgiver i husbanken i det område du tilhører.
Vi gjorde dette, og fikk dermed luket bort de tingene som vi var usikre på, og fikk gått grundig igjennom huset for å se at det tilfredsstilte husbankens krav til universell utforming.
Du sparer mye tid og energi på å involvere dem så tidlig som mulig.
Vi har fått godskrevet egenkapital på noe over 600 tusen som eget arbeid. Ser i dag ut fra timene vi har brukt at dette burde være betydelig høyere. 
Du trenger ikke ha adskilt soverom i 1 etg når huset står ferdig, men det skal kunne gjøres med enkle grep om til soverom. Du må ha plass til å komme frem med rullestol i hele 1 etg, vindfang og slikt skal være av en slik størrelse at det skal være mulighet til å parkere en elektrisk rullestol der. De har egne mål en går etter.
Badet skal være stort nok, og igjen dette med rullestol, samme med plassering av dører i forhold til hvor mye  plass det skal være på hver side av dør.
Som sagt, book deg ett møte med husbanken nå, og få klarhet i alt dette før dere går videre.

   #8
 100     Stavanger     0
Jeg ga opp å bygge etter husbanken sine krav. Det ble ca 150.000 dyrere enn TEK 10 krav, og det er vanvittige krav til isolasjon som er nokså unødvendige i Rogaland.  Vi bygger hus som er tilpasset rullestolbruler, så det er kun energikrav som veltet planen om husbankfinansiering.
Signatur
   #9
 81     Melhus     0
Vi bygde "Husbankhus" og om du får det til uten å gi for mye (vi endte opp med ett litt vel stort bad på grunnplanet, men ok) er det ingen som gir bedre rente. Og det utgjør en del over 20 - 30 år, så om det blir litt dyrere i dag er det tjent inn før du har nedbetalt huset.
   #10
 68     0
Kjøpte hus med gjennom utbygger som var godkjent for lån i Husbanken.  Egenkapitalen var egeninnsats og oppsprate midler. Vi kunne og brukt privatbank, men rentevilkårene i Husbanken var så gunstige at vi valgte den.
Eneste forskjellen vi opplevde var at rammen på på Husbanklånet var en fast sum basert på prosjektkostnader, mens privat bank var 80% av kjøpesum, ingen forskjell for oss da vi hadde tilstrekkelig EK og.
vi sparer ca 40000kr i renter pr år med Husbank vs privat bank slik rentesituasjonener i dag.
Det er penger det og...