180    5    0  

Hageredskaper på batteri - Hvilket system velger man?

 13     0
Hei,

Har som fersk hageeier behov for å kjøpe det meste innen hageredskaper og da må det også handles noe for å trimme hekk, klippe plen, kantklippe osv. Ser at det finnes veldig mye på batteri nå fra de fleste store produsentene, men jeg er litt usikker på hva man skal velge. Det man kjøper nå blir jo fort et system man kjøper seg inn i og som det da er en fordel å bygge videre på. 

Er det noen her som har erfaring med gressklipper, hekksaks og kantklipper fra samme produsent? Har i utgangspunktet kikket på Makita og Ryobi, i hovedsak fordi de også tilbyr verktøy på samme batteri noe som gir to fluer i en smekk her. Feks. så driver jeg litt med møbelsnekring, og da har Makita en del verktøy som kunne være interessant på batteri. For øvrig ser jeg også at Stihl, Husqvarna osv. har samme utstyr til hage. 

Hvilket system ville dere gått for? Er det noen åpenbare fordeler med noen av merkene? Er det evnt. noen spesifikke maskiner for plenklipping, hekk eller kantklipping dere vil anbefale spesielt?


   #1
 2 731     Vestlandet     0
Eg har Makita motorljå med dobbelt 18v batteri. Denne er eg godt nøgd med, og den er meir enn kraftig nok for meg. Eg valde denne då den bensindrevne tok kvelden ettersom eg hadde ein heil del batteri frå Makita frå før. Skal du klippa stort område er det eit must med fleire sett batteri å byta mellom.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Takk for svar! Den ser veldig fin ut ja. Er litt mer skeptisk til gressklipperene egentlig, da de ikke får særlig gode reviews. Spesielt den billigste. Noen med erfaring med Makita gressklippere?
   #3
 566     0
Jeg har gressklipper, kantklipper og hekksaks fra Husqvarna på batteri. Veldig fornøyd. Dette koster selvfølgelig litt, men til gjengjeld oser det kvalitet. Det finnes batteri i "alle" størrelser så du kan kjøpe batteri etter hvor stor plen du har. Jeg har nest største batterialternativ (BLi200) og klipper over ca. 200-300 kvm plen ca. to ganger på en lading om gresset ikke er vått eller alt for høyt. Gressklipperen har plass til 2 batteri (men du trenger bare ett) om ikke det største batteriet er stort nok for å komme over plenen.

Enkelte av de kraftigste verktøyene virker imidlertid ikke med de aller minste batteriene i denne serien, så om du har lyst på fet sag så ikke kjøp det miste batteriet.

Har nå lyst på nyeste kjedesagen med 40 cm sverd: https://verktoy24.no/nyheter/to-nye-batteri-motorsager-husqvarna-540ixp/ men ikke sikkert at det blir budsjett for det i år...
  (trådstarter)
   #4
 13     0
Husqvarna var ikke så dumt. En får ikke fordelene av "vanlig" verktøy på samme batteri, men det ser ut som de har veldig mye flott hageutstyr på batteri! Antar det er høy kvalitet.

Det eneste som var litt dumt er at den minste klipperen kun er bioklipper. Ser ikke helt for meg at jeg klipper ofte nok hver gang til at det egentlig er optimalt. Klipperen hakket over blir fort litt stor for beskjedne 100kvm fordelt på to plener..
  (trådstarter)
   #5
 13     0
Ser ut som det blir Stihl på meg, da de har både klipper, hekksaks og trimmer i grei størrelse. Virker som de kommer bra ut i test og så har de i alle fall tradisjonelt sett hatt god kvalitet (kun personlig erfaring med bensinsag da). Husqvarna var veldig fristende, men pga. manglende oppsamler på den minste klipperen ble det litt mindre aktuelt.