#41
 3 216     0

Er av de beste vinduene jeg vet om som er åpningsbare og har en noenlunde normal tykkelse er  13-24-9 (laminerte glass) og har en Rw+Ctr = 43 dB. Om du vet om trelagsglass med liknende ytelse er jeg veldig interessert.

Hvilke trelagsvinduer har forskjellig avstand i luftlaget? Det er ikke mange ihvertfall, har du noen konrekte eksemper? Ulik tykkelse er vel ikke mer standard enn like tykkelse (i den forstand at begge deler er vanlig).


AtW

   #42
 9 677     Kysten     0
For dem som er redd for kondens på utsiden av glasset. Så er det mulig å redusere med selvrensende glass eller et godt takutstikk
   #43
 391     Akershus     1
Nettop satt inn 12x17 3lags fastkarmsvinduer, brukte ikke kran, men det var mer enn tungt nok for 2 mann. Knaket godt i ryggen Smile Kommer jo ann på hvor høyt opp man må løfte de da.

Mine skal vist ha 0.7Uverdi. Og det dugger ganske bra nå på kalde morgener. Gjør ikke meg noe, da det betyr at de isolerer bedre enn de gamle jeg hadde :)

Men angrer litt på at jeg ikke valgte selvrens og/eller lyddempende.
   #44
 806     0
jeg valgte bort selvrensende med vilje siden jeg har store takutstikk. Om en har skygge på den øvre delen av vinduet virker ikke selvrensen der sol og vann ikke treffer vinduet.

Bedre med et vindu som er jevnt skittent enn et som er skjoldet mener nå jeg. Kjedelig å betale for selvrens og måtte vaske like ofte likevel.
Signatur
   #45
 56     0
Hei:) det att denne ttråden er gamel, men nå har dere sikkert erfart med 2 og 3 lags vinduer. Skal sette inn nye vinduer. Har fått tilbud fra h-vindu på 114000 for ca 20 vinduer. 3 av disse er flere med vinduer i. 2 lags på på 105000. Alle med sprosser.
Fått likt tilbud fra natre. Pris 142000. Men da er det 3 lags med antidugg.
Er prisdifferansen vært penga? Vill tro 3 lags ikke har så bra effekt så det lønner seg. Eller? Vinduene blir tyngre(kan sove i karmen over tid) og jeg vill ikke ha dugg på vinduene. deter det jeg har funnet som er negativt med 3 lags.
Dugger 2 lags vinduene? Hva er erfaringene deres? Ps : jeg bryr meg ikke om støy å selvrens.