31,531    23    3  

Bør man styre unna selvrensende vindu?

 41     Rogaland     1
Skal ganske snart gjøre mitt livs største investering av vinduer i forbindelse med husbygging. Kona snakker om selvrensende vindu, vi bor på sørvestlandet og har kort vei til havet så det legger seg ofte salt på vinduene i høststormer.

Jeg googlet litt og finner diverse advarsler mot å bruke denne typen glass. Dette firmaet bla:
http://www.hydratec.no/selvrensende_glass/

Og noe så banalt som husvask kan også ødelegge den selvrensende effekten:
http://www.dinside.no/895247/husvask-kan-odelegge-selvrensende-vinduer

   #1
 476     0
Vi kjøpte selvrensende glass på de største vinduene i 2.etasje. Dette er vi svært fornøyde med. Disse vinduene er aldri skitne. Nå har vi funkishus med bare 10cm takutstikk, slik at vinduene får regnskyll som de trenger for å holde seg rene samt sollys.

Hydratec driver med glass offshore og på skip. Her snakker vi om helt andre påkjenninger.
Våre glass er fra Pilkington, i Schüco rammer, kjøpt av Alglass i Haugesund.

Det er ikke verre enn å kjøpe riktig husvaskemiddel når du skal vaske en gang i fremtiden.

kjetil
   #2
 268     Ja     0
Eg har nettopp kjøpt selvrens vindu for eit par hundre 1000. Eg er meget skuffa!!

Grunnen er at for å klare u-verdi på 1,0 er alle vindua levert med solbeskyttelse. Dette fører til at vindua blir betydelig mørkare enn eit vanleg vindu.

Har krangla med NorDan og dei seier at hvis eg ikkje hadde valgt selvrens hadde det ikkje vore noko problem, men selvrens og lav u-verdi går visst ikkje ihop. Hvis eg skal ha selvrens vindu utan solbeskyttelse kjem eg ikkje under 1,3-1,4 i u-verdi påstår dei.

Eg på mi side meinar no fortsatt at dette kunne dei informert langt betre om!!!
   #3
 5,111     Sørnorge     0
Det kan da ikke stemme?
Nordan selger jo vinduer med selvrens med u-verdi rundt 0,7 - og da står solfilm som et tillegg man kan betale ekstra for.
   #5
 9,677     Kysten     1
Det stemmer. Selvrens går litt utover uverdi på glasset. Vil tro det slår dårlig ut om vinduene er små. Vi har Nordan vindu med selvrens, etg høye vindu og er kjempefornøyd. Rett og slett luksus:)
   #7
 9,677     Kysten     0
Gikk inn på windoornet sin side og så på et 90x200 fastkarm uverdi 0,9 og selvrens. Bestillingen sier ingenting om solbeskyttende glass. Kan heller ikke se at glasset på våre selvrens er mørkere enn de andre glassene. ( de står ved siden av hverandre).

   #8
 5,111     Sørnorge     0
Det i alle fall ikke noe poeng å betale ekstra for solfilm hvis man skal ha selvrens om magnumlars' erfaring er representativ
   #10
 1,806     Trondheim     0
Er ikke selvrens ett kjemisk metallisk belegg på glasset? jeg forstår ikke helt hvordan det skal påvirke u-verdien...
   #11
 5,111     Sørnorge     0
Det er mulig at belegget blir en kuldeleder forbi gummilisten rundt ytterkanten av vinduet, og dermed øker varmetapet i overgangen mellom glass og ramme
   #12
 476     0
På mine selvrensende vinduer har jeg også valgt solfilm. Denne kan knapt sees, og du må gjerne ha et vindu uten solfilm ved siden av for å se forskjell.
Selv kunne jeg tenkt meg mer farge i glassene.

Glassene er 3-lags og er gulv-tak vinduer. Mente oppgitt u-verdi var 0,7, men har ikke spesifikasjon foran meg her.
Uansett storfornøyd med selvrensen!!

   #13
 77     1
Selvrensende glass fungerer men forutsetter da at følgende forutsetninger er oppfylt:

Glasset får en dusj i ny og ne av regn, glasset får direkte solstråling som "aktiverer" belegget slik at smuss blir nedbrutt.

Belegget er ømtålig for mekanisk påkjenning, dvs om man skraper på glasset med noe hardt kan dette skade belegget. Også bruk av kjemikalier kan skade belegget.

Det er viktig å følge anvisning fra produsenten for at de skal kunne leve godt og lenge.

Jeg kjenner ikke til hvilke garantier de ulike glassprodusenter opererer med, men det er nå bare å spørre når man bestiller vindu.
   #14
 106     0
Det er mulig det finnes forskjellige teknologier for selvrensende glass på markedet.
Her er litt informasjon som jeg fant på nettet om selvrensende glass fra PPG Industries Inc.. Så vidt jeg vet har PPG og St. Gobain hatt et samarbeide rundt denne teknologien.
Belegget legges i glasset under smelteprosessen og blir endel av glasset.
Belegget har ingen negativ innvirkning på U-verdien.
Signatur
   #15
 5,111     Sørnorge     0
Undres om rainoff fra biltema ville gjort samme nytten. Funker jo bra på bilvindu, men effekten forsvinner etter et par måneder. Men så er vel bilvinduer utsatt for vesentlig større slitasje enn de fleste husvinduer.
   #16
 2,265     0

Undres om rainoff fra biltema ville gjort samme nytten. Funker jo bra på bilvindu, men effekten forsvinner etter et par måneder. Men så er vel bilvinduer utsatt for vesentlig større slitasje enn de fleste husvinduer.


Har du link til produktet? Har sett på det før, men antatt at det virker i 3 dager, og deretter må påføres på nytt. Men hvis det virker i flere måneder, er det verdt jobben...
  (trådstarter)
   #19
 41     Rogaland     0
I min første post hadde jeg en url til et firma som har en litt mer avansert "rain-x", "rain-off" ol. produkter ment for bilruter.

Jeg ville jo tro at dette ville vært et betydelig forrestningspotensiale for noen som vil satse. Folk er travlere og travlere og kan man slippe vindusvasken (både inn- og utvendig) betaler man gladelig noen kroner.

http://www.hydratec.no/selvrensende_glass/

EDIT: "gjør det selv" http://www.hydratec.no/cs/diy/
   #20
 106     0

Undres om rainoff fra biltema ville gjort samme nytten. Funker jo bra på bilvindu, men effekten forsvinner etter et par måneder. Men så er vel bilvinduer utsatt for vesentlig større slitasje enn de fleste husvinduer.

Det gjør den ikke. Selvrensende glass inneholder belegg som aktiverer en fotokatalysator effekt ved hjelp av sollyset. Dette bidrar til å bryte ned skitt på glasset. I tillegg har glasset en egenskap som bidrar til at vann sprer seg jevnt utover glassflaten og bidrar til bedre rens og jevnere tørking.
RainX og tilsvarende produkter bidrar kun til det sistnevnte.
Signatur
   #21
 5,111     Sørnorge     0
Har brukt rainoff på bilen i halvannet år. Om høsten holder det 6-8 uker. Om våren holder det å legge på en runde i påsken og neste runde på slutten av sommeren. Det er nok avhengig av hvor mye du bruker vindusviskeren. Jeg kjører ca 15.000 i året, hovedsaklig på motorvei, så jeg bruker altså ikke vindusvisker særlig mye. I hastigheter over 70 gjør rainoff at regnet blåses bort fra ruta, så vindusvisker er helt unødvendig.
Den størst utfordringen med bruken av produktet er å huske å sette på vindusvisker når man kommer inn mot kryss, for plutselig når man bremser ned slutter regnet å blåse bort.

Forutsetningen for at det skal funke er at vanndråpene er store nok til at de får kontakt med hverandre når de treffer ruta. Det funker altså dårlig i duskregn.

Regnsensoren blir totalt forvirret - tror det bøtter ned mens det er lett duskregn - så unngå å smøre det på i området rundt sensoren. Jeg lar et område i V-form under sensoren være usmørt. Da blåses regnet fra midten av ruta litt ut til sidene og sensoren slipper å registrere flom.

Pass også på å ikke smøre inn området hvor vindusviskerene skal stoppe. Hvis du på et senere tidspunkt kjører bilen i en vaskehall med voksing blir ruta så glatt at momentet i pussermotoren + fartsvinden på pusserarmene gjør at pusserne sklir oppover på ruta etter at du har slått dem av - noe som pusser motoren tolker som at armene ikke står i parkeringsstilling så den starter en runde til, noe som gjør at pusserene på nytt har moment + fartsvind = sklir oppover og får en ny runde. Du får altså ikke slått av viskerne uten å stoppe bilen!

Etter å ha funnet ut hvor jeg ikke skal ha rainoff, er det noe jeg kommer til å fortsette å bruke.
   #23
 5,111     Sørnorge     0
Har kun testa Rain off. Kommer nok til å sjekke om andre har postet erfaringer med tilsvarende produkter den dagen flaska er tom.