66 485    36    19  

Byggskum rundt vinduet

 491     2
lurte på ang byggskum rundt vinduet eller er det like greit og bruke isolasjon, er redd for at byggskum ekspandere så mye at det presser ut karmen eller er dette et problem som var før i tiden hehe. burde jeg bruke noen horisontale støtter på vinduet tenker siden er jo frestet med karmskruer ved bruk av skum

kan nevne at jeg fikk tak i Casco fugeskum 750ml til 54,90  ;D på maxbo

   #1
 234     Sunnmøre     1
Det er svært vanlig å bruke lavtekspanderende skum rundt vinduer. Dette skummet gjør ingen skade på vindu. så lenge du ikke må skjære i skummet så blir det tett rundt vinduet også. men kjøp skum beregnet for pistol slik at du klarer å justere mengden som kommer. engangsflasker er enten av eller på.
   #2
 21 487     Enebolig     1
Man kan klare å justere det brukbart med engangsflasker også. Så lenge skummet har et sted å "komme ut" mens det ekspanderer, så er det ingen fare for å ødelegge noe. Med andre ord, ikke sett på listene før skummet har ekspandert ferdig  Wink
   #3
 838     0
Delevis feil sopp. Billigskum herder for raskt ytterst mellom reisverk og vindu og ekspanderer i feil retning. Som alt annet så er det forskjeller på skum også. Jeg bruker kun skum fra hilti, denne herder tregere og ekspanderer mindre.
   #4
 2 265     2
Jeg har brukt forskjellige merker billigskum, uten tanke på ekspandering. Aldri hatt problemer. Har tråka i skum rundt en hel dør uten avstivning, uten at noe flyttet på seg. (Fester alle 8 skruer i døra først, samme med vindu).

Eneste problemet mitt er at jeg undervurderer ekspansjonen av skummet ut i åpent rom, så det tyter digre pølser ut på siden der jeg ikke har slått på lister. Maskerer rundt så skummet ikke treffer malte flater. Slår aldri på lister før 24 timer etterpå.

Har skummet ca 20 vinduer og 10 dører.

Men; forskjellen mellom pistol og vanlig flaske er stoooor, kjøp pistol med en gang Smile
Ebe
   #5
 4 452     Vestlandet     0
Skummer en liten stripe ytterst, så dytter jeg inn Glava dyttestripe resten. Går både raskere og er vesentlig mindre søl når jeg gjør det i allefall.
Signatur
   #6
 22 346     Akershus     2
Jeg har brukt "presisjonsskum" og det flyter ikke utover eller sprenger. Greit å arbeide med.

   #8
 21 487     Enebolig     1

Delevis feil sopp. Billigskum herder for raskt ytterst mellom reisverk og vindu og ekspanderer i feil retning. Som alt annet så er det forskjeller på skum også. Jeg bruker kun skum fra hilti, denne herder tregere og ekspanderer mindre.


Jeg har prøvd alt fra Biltema til Hilti, og kan ikke se at noen av dem skal gjøre noen skade så lenge man legger det på rett plass og ikke bygger det inn umiddelbart..? At det er forskjell i ekspandering har jeg lagt merke til.
   #9
 838     3
Det spørs veldig på hvordan vinduer man skal skumme rundt også. Krysspost og 2 rams er "lettere" og skumme for amatørene fordi det er avstivninger. Mens feks husmorsvinduer(da spesielt store husmorsvinduer) er verre fordi de har lange karmer uten avstivning. Jeg og klarer fint og bruke skum fra biltema, men tror heller det er fordi keg har skummet 100 vis av vinduer og forhåpentligvis vet hva jeg driver med ::)