171    3    1  

Er det nødvendig med entretak over alle ytterdører?

 1     0
Har bygget nytt funkishus og har 3 ytterdører som det ikke er noen form for tak/utraft over. Dette gjelder dør inn til garasje, inn til en sportsbod og en kjellerdør (ikke noe hovedinngangsparti). Er det slik at jeg må montere opp entretak over de 3 dørene for å beskytte de mot vær og vind, eller vil det være ok uten?

   #1
 5 110     Akershus     1
Du *må* ikke, men du får antakeligvis lenger levetid på elementene med et tak over...

.Thag
Signatur
TSt
   #2
 10 364     0
Men en del ferdige "kjøpe" tak tåler ikke norsk klima (snøtyngde) uten at en passer på å måke av de så det må en være klar over.  På sommerhytte har vi derfor ikke noe tak enda over døren siden vi ikke er der ofte nok å kontrollere.  
   #3
 4 860     NITTEDAL     0
Det tror jeg beror veldig på kvaliteten på dørene. Har verandadør som står sydvent på gavlvegg, dvs totalt uten beskyttelse, ikke engang av raft over, som vil dempe påkjenningen, som f.eks på sidevegger. Dette er norsk kvalitetsdør (Uldal) og som ikke viser tegn til påkjenning etter 10år i verst tenkelig posisjon.

Dette er innlandsklima østlandet, så ikke det sted i Norge med mest regn, men døra blir klissvåt ved nedbør og solen (sydvendt) er også en påkjenning.

En tidligere tråd viste en fortvilet eier av hus med vinduer, produsent i øst-Europa, som gikk totalt i oppløsning. En dør med vindu vil nok være mer utsatt enn en dør uten, da det er færre steder fukt kan påvirke. Bør behandles jevnlig hvis tegn til slitasje.