336    6    1  

Er det nødvendig med entretak over alle ytterdører?

 1     0
Har bygget nytt funkishus og har 3 ytterdører som det ikke er noen form for tak/utraft over. Dette gjelder dør inn til garasje, inn til en sportsbod og en kjellerdør (ikke noe hovedinngangsparti). Er det slik at jeg må montere opp entretak over de 3 dørene for å beskytte de mot vær og vind, eller vil det være ok uten?

   #1
 5 194     Akershus     1
Du *må* ikke, men du får antakeligvis lenger levetid på elementene med et tak over...

.Thag
Signatur
TSt
   #2
 10 647     0
Men en del ferdige "kjøpe" tak tåler ikke norsk klima (snøtyngde) uten at en passer på å måke av de så det må en være klar over.  På sommerhytte har vi derfor ikke noe tak enda over døren siden vi ikke er der ofte nok å kontrollere.  
   #3
 4 910     NITTEDAL     0
Det tror jeg beror veldig på kvaliteten på dørene. Har verandadør som står sydvent på gavlvegg, dvs totalt uten beskyttelse, ikke engang av raft over, som vil dempe påkjenningen, som f.eks på sidevegger. Dette er norsk kvalitetsdør (Uldal) og som ikke viser tegn til påkjenning etter 10år i verst tenkelig posisjon.

Dette er innlandsklima østlandet, så ikke det sted i Norge med mest regn, men døra blir klissvåt ved nedbør og solen (sydvendt) er også en påkjenning.

En tidligere tråd viste en fortvilet eier av hus med vinduer, produsent i øst-Europa, som gikk totalt i oppløsning. En dør med vindu vil nok være mer utsatt enn en dør uten, da det er færre steder fukt kan påvirke. Bør behandles jevnlig hvis tegn til slitasje.
   #4
 4     0
De fleste produsenter krever overbygg/tak for at garantien skal gjelde, ihvertfall når det gjelder ytterdører. Det er ikke noe du må gjøre, men er absolutt anbefalt spesielt på områder som er utsatt for sol og nedbør.
DMW
   #6
 15     0
SKYVEDØRER I TRE

Skyvedører i tre er produsert av en laminert furuskjøt. Trebjelker blir limt i tre lag, noe som gjør dem veldig holdbare og motstandsdyktige mot deformasjon. Denne typen bjelker kan ikke bøye seg, rotere eller sprekke. Tre lag med limte trebjelker, som brukes til produksjon av trevinduer og dører, beskytter overflaten mot sprekker. Skyvedører i tre kan utformes i veldig store dimensjoner.
Du kan velge mellom et stort utvalg forskjellige farger, glasstyper, låser, vertikale eller horisontale bjelker. Værlister av høy kvalitet sørger for isolasjon og beskytter mot skader av vann og kulde. Du kan velge håndtak på begge sider av døren + nøkler om nødvendig.
SKYVEDØRER I TRE BEHANDLET MED ALUMINIUM
Skyvedører av tre med aluminiumsbelegg er en enda bedre løsning under vanskelige og tøffe værforhold. Disse dørene vil vare lenger enn vanlige skyvedører i tre og det vil ikke være behov for å male dem gjennom årene.
UTSIDE AV TRE/FASADEDØRER
Høy kvalitet på tredørene dine vil gjøre huset varmere og vakkert.
Vi kan også produsere tredører i gammel stil dersom du bor i Gamlebyen, trenger dører til hytten eller har et hus i gammel stil. Vi bruker ASSA-låsing og håndtak på tredører ment for hovedinngangen. Hvis du har et bilde av din gamle dør, kan vi prøve å lage den nye døren så lik som mulig.

DØRER-SKYVEDØRER-FOLDEDØRER

Er det nødvendig med entretak over alle ytterdører? - Dører og skyvedører 1.jpg - BjørkevegenEr det nødvendig med entretak over alle ytterdører? - Dører og skyvedører av tre-pvc-aluminium..jpg - BjørkevegenEr det nødvendig med entretak over alle ytterdører? - Dører og skyvedører av tre-pvc-aluminium1.jpg - BjørkevegenEr det nødvendig med entretak over alle ytterdører? - Dører og skyvedører av tre-pvc-aluminium2.jpg - Bjørkevegen