138    4    2  

ettermontere solskjerming på vindu

 85     1
Jeg trenger et råd fra dere her inne angående effektiv solskjerming. Har på loftstuen høye skråvinduer (fastkarm) og velux takvindu som brukes til lufting. Det blir så gruelig varmt på dette rommet. Har lamellgardiner og synes ikke det fungerer noe særlig. 

Hva kan dere anbefale av solskjerming innvendig eller utvendig? Vet at man kan få film på nye vindu, men finnes det en film som man ettermontere (type soting el.) som reduserer sollys og varme?

   #2
 3 198     Asker     1
Vi gikk fra 30+ i mars måned til 23 ved utvendig screen 5% duk. Er det på innsiden er varmen allerede inne, og sirkulasjon av luft mellom vindu og gardin tar den inn i rommet. Det MÅ være ute.
Signatur
   #3
 252     Oslo     0
Utvendig solskjerming. Innvendig har jeg forsøkt flere ganger, og det det fungerer presis like "godt" som fysikken skulle tilsi. 😂

Film er mye brukt i varmere strøk - og fungerer godt, men bør vel avklares med produsent av vinduet. Det gir også en permanent effekt som kanskje ikke alltid er ønskelig på våre breddegrader der vi også ønsker mest mulig lys (og forsåvidt varme) i store deler av året.

Selv holder jeg en knapp på Zip screens. Utvendige persienner kan fungere også. Fordeler og ulemper med alt, men klarer du å stenge solen utenfor er mye gjort.
Signatur
   #4
 4 859     NITTEDAL     0
Innvendig går det også, men kan ikke ha like stor dempende effekt som utvendig. Man kan få problemer med for høy varme mellom glassene, derfor kan ikke innvendig solfilm dempe like mye varme som utvendig. Det er også flere hensyn som skal ivaretas ved innvendig film, bl.a. om det er annet belegg på vinduene fra før av, f.eks sikkerhetsfilm eller annet. Leverandørene setter som krav at det ikke er annet enn normalglass med 2 lag, hvis innvendig solfilm skal monteres.