14 162    33    15  

Kan jeg kappe en Swedoor billigdør på høyden?

 1 429     Enebolig     3
På badet er døra (på grunn av en høy terskel som ble satt inn da huset var nytt) 197 cm høy. Altså er det ikke noe standardmål. Jeg skal selge huset om halvannet år og tenker på at det vil se rart ut under visningen hvis fem dører i den gangen er like, mens den til badet er helt forskjellig. For min egen del blåser jeg i det, men like dører ser nok stiligere ut. Vi har brukt billigdørene fra Swedoor (og Byggmax). Swedoor er på tilbud på Monter nå, til 450 kroner, så vi kjøpte en bunke. Men kan jeg kappe en sånn formpresset dør med et fintannet blad på sirkelsaga så den passer til den høye terskelen, smøre bunnen med fugemasse og satse på at det holder greit? Eller er det håpløst med sånne dører? Jeg har aldri prøvd.

   #1
 729     Drøbak     1
Er disse hule innvendig? Eller har de en pappkjerne type honeycomb eller tilsvarende? For å beholde stivheten er det sikkert lurt å lime inn en "bunnstokk" som passer inn i kjernen?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1 429     Enebolig     0
Jeg har ærlig talt ingen som helst anelse om hvordan de er oppbygd, der er derfor jeg spør. Jeg håper jo at noen vet hvordan de er laget. ;D Men en tilpasset stokk er nok ikke så dumt, takk for tipset!
  (trådstarter)
   #4
 1 429     Enebolig     0
OK, takk! Så det vil si at jeg egentlig bør fjerne litt av honeycomben og så legge inn en innvendig stokk der?
   #5
 729     Drøbak     0
Jeg ville gjort det. Pass på at stokken passer perfekt og lim den inn med f.eks. Tec7. Da bevarer du stivheten og slagstyrken mye bedre.
Signatur
   #7
 4 909     NITTEDAL     0
Jeg vil anbefale nevnte løsning, men bruke trelim framfor Tec7. Tynnere og enklere å ha med å gjøre og hefter bedre som lim. Tec 7 har ikke samme limegenskaper i tynne skikt.

Legger du på ett bord på hver side og presser sammen med tvinger, blir det hel ved. Er det på tide å kjøpe inn en dykksag med føreskinne? Egner seg suverent til en slik operasjon.  Smile

  (trådstarter)
   #8
 1 429     Enebolig     1
Snektriker, jeg har "juksedykksag". Sirkelsaga er fastmontert i en sånn:Husker faktisk ikke sist jeg brukte den uten!

Edit: Dykken tar jeg ved å løsne spaken for høydejustering på Hitachi-sirkelsaga og så bare føre den langsomt nedover. Funker ypperlig!
   #9
 4 909     NITTEDAL     0
Du har bra nok utstyr  Smile Jeg nevnte dykksag fordi jeg er så utrolig fornøyd med min, som sikkert også har bedre tanning enn min vanlige håndsirkelsag.

Med Festool dykksagen m/skinne skjærer jeg kutt totalt uten oppflising, noe sikkert gummibelegget kliss inntil sagbladet bidrar til.
   #10
 1 516     Akershus     1
Jeg justerte høyden på to dører til nye bad med dykksag på skinne. Når det nødvendige var kappet av brukte jeg den stokken som nå var kappet av til å forsterke dørbladet. Vurder evt å male over. Vi hadde finerte dører som ikke er så lett å finne maken til.